Баси, за какво си купувате коли, които не можете да поддържате 
Баси, за какво си купувате коли, които не можете да поддържате 
,но вашите мнения надделяха пред опразнения ми джоб.
Аз имах ауди а3 8L 1,9тди 110 коня,с турбина с променлива геометрия,и вече съм се зарекъл никога повече кола с турбо!!!
Това те оставя иведнъж на пътя,няма как да го устеиш че е тръгнало.Бам влиза в авариен режим и ще вървиш само с 80км/ч до като стигнеш до бокса.Проблема при мойта беше ръждата,не друго.До такава степен беше ръждясала че после се спукаха от заварки до като я поотлепят малко
А колата ми беше на 300 000 реални км.Момчето което ми я направи ми обясни че лекуването на мойта турбина се състои в това да се премахне ръждата на пълно,за да могат елементите и да се движат нормално.Понеже бях изчел много глупости по форумите за зацапване на геометрия.Като му казах,той вика:-това по форумите го четеш нали?
Направиха ми турбината,и колата си тръгна както си трябва
Знаех, че актуатура ръждясва, ама как пък отвътре е ръждясала, сигурно не е била карана доста време. Моята малко остана да я счупя, заради задръстен катализатор. Почна да дава грешки на борда, да пищи при палене и да гасне. Добре, че се усетихме навреме да го разкараме, изгорелите газове се връщаха обратно към двигателя, турбината е била в сажди цялата, щото като я настапъх след това, отзад стана облак прах. Оттам на магистралата, газ колкото може, затапихме и ЕГР-а и да чукна на дърво, няма проблем сега.
Този картоф когато и да го махнеш все е късно като уточнявам че се отнася за дизели,при бензинките работата е малко "по-така"
А иначе си мисля че "умирането" на турбината без симптоми или без преди това да е имало намеса на някой "майстор" е рядко явление,говоря за кола която се знае как е обслужвана откъм масло което при втора употреба се разбира само с магия 
Взимаш един бензинов двигател,който се доказал като здрав,пълен инжекцион и газ до дупка.

с пребито окачване и неработещи прозорци.Обаче двигатела бетон.Направих си окачването и другите неща,от разхода останах много доволен.4 извън градско с 80км/ч 5,5 със130км/ч магистрала и 6,5 в града с 50км/ч.За една година и навъртях 60 000 км.И пак смея да твърдя че съм взел читав екземпляр.Доста познати си търсеха същата а3-ка до 4500 лева по автокъщи и часни лица и викат само скрап нищо друго.Върни се в “Общи автомобилни дискусии”
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 63 госта