Румба,всяка турбина е с различен принцип на работа,някои бързо предават богу дух,други издържат повече.В бг коли по на 12-15 години на по 200 000км няма.Всичката скраб която влиза в бг бензинови най-малко по на 350 000-400 000км,дизелаци най-малко по на 550 000км.Това че твоята турбина все още е в час,на толкова километри кола е възможно тя да е сменяна от предния собственик.Турбото е консуматив,и то доста скъп консуматив и той се сменя на определени интервали щеш не щеш

Аз имах ауди а3 8L 1,9тди 110 коня,с турбина с променлива геометрия,и вече съм се зарекъл никога повече кола с турбо!!!

Това те оставя иведнъж на пътя,няма как да го устеиш че е тръгнало.Бам влиза в авариен режим и ще вървиш само с 80км/ч до като стигнеш до бокса.Проблема при мойта беше ръждата,не друго.До такава степен беше ръждясала че после се спукаха от заварки до като я поотлепят малко

А колата ми беше на 300 000 реални км.Момчето което ми я направи ми обясни че лекуването на мойта турбина се състои в това да се премахне ръждата на пълно,за да могат елементите и да се движат нормално.Понеже бях изчел много глупости по форумите за зацапване на геометрия.Като му казах,той вика:-това по форумите го четеш нали?

Направиха ми турбината,и колата си тръгна както си трябва