Аудито, което горя пред блока ми днес :(

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tinko » Вто 15 апр 2008 11:21

Зависи как се запали. Ако се реагира до 10 секунди, най добрия вариянт е сваляте якето и отгоре и всичко загасва. Ако не се хване на време, няма сми да се отваря капака. Целта е още щом изпуши.... Но моя съвет е за да не стават такива неща, нека всеки си проверява маркучите за бензина. В 80-90% от случайте се дължи на спукан скъсан... маркуч или гарнитури където тече бензин. Една кола няма как да изгори за 10 мин без да е запалено гориво... :roll: :wink:

Потребителски аватар
shotik
Автомобил: Seat Cordoba Vario 2000
Двигател: ALM 1.6 MPI 2000
Контакти:

пожар

Мнениеот shotik » Вто 15 апр 2008 13:20

XpacTa написа:В един от старите епизоди на топ гиър показаха учудващо проста противопожарна система за кола - значи едно пластмасово или гумено маркуче върви по капака на двигателя и е така прекарано че да минава над всичките важни части, които биха могли да се запалят и е свързано с един стандартен пожарогасител, като цялата система си е под налягане. В момента в който се запали някоя част огъня почва да нагрява маркуча и в един момент го стопява и от там се излива прахта под налягане точно на необходимото място и потушава пожара.

Колеги ,на всички локомотиви има инсталация ,подобно на описаната по-горе,не е нещо ново,но трябва и Вие да сте подготвени за такова нещо.Много от шофьорите нехайно си карат колите без никакъв пожарогасител или полупразен,а и не всички са прочели начина на употреба,защото за различните модели е различен.Много често пожарогасителя е в багажника и често затрупан с багаж.

Колкото за самата ситуация,аз бях в рейс 84 към 19.05 ч,беше направено отцепване на района от полицаи и по колата се довършваха огледи от пожарникарите.Както тук ,така и преди при пожара във влака се чуваха фрази ,че ако повече хора се бяха включили да помагат отколкото да снимат ,резултата нямаше да е такъв.

Педи 20 г едно Пежо 404 се беше запалило преди светофара на бул "В.Левски " и ул "Искър",с колега ,който ме возеше спряхме и с течен пожарогасител започнахме да помагаме,но друг колега с голям прахов пожарогасител успя да загаси.От тогава на колите които съм карал съм взимал само прахови 3- 4 кг.Засега не съм имал случай по колите ми да имам пожар,за разлика от времето когато работех като локомотивен машинист .

Потребителски аватар
jivkojj
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jivkojj » Вто 15 апр 2008 13:54

На мен ми се е палил Опел Кадет 1,6Д. Стана по следния начин:
Амортисьорчето за газта се беше откачило от единия край и беше паднало върху едната подгревна свещ. Можете да се сетите какво се случи като завъртях ключа в положение за подгряване. Изолацията на най-дебелите кабели се беше стопила, цялата кола в бял пушек. И всичкия тоз екъшн в Златни пясъци - в разгара на сезона. Всички :shock
Аз излизам хладнокръвно, отварям капака, разгонвам пушека, закачам амортисьорчето, паля и заминавам.
Хоратаа наоколо вече така: :shock :shock :shock

Потребителски аватар
Bose
Автомобил:
Двигател:

Кофти работа

Мнениеот Bose » Вто 15 апр 2008 18:45

кофти работа колега.Баси нещастието

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”