Братя не издържах и!!!!!

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
petarkolev
Автомобил: Jetta II 1.8
Двигател: RP

Мнениеот petarkolev » Чет 24 апр 2008 8:40

madmen написа:
vit_autosofia написа:
madmen написа:Имам няколко карб-а от жигула отпреди 15 години ми се търкалят из мазето, дали да не разкоствам турбината ....

или съм тъп.Или не разбирам това което си написал

Ами според мен поне има смисъл да отидеш към нещо по-ново и модерно, а не да се връщаш към '80 години с този карб. Разбирам че ти е хоби и работа да се занимаваш с карбуратори, но мисля че мноооого отдавна им е минало времето и са на доизживяване. Това че ти е хаечила моноинжекцията 17/100 си мисля че говори само за няколко неща -> или няма никаква поддръжка тази кола или караш постоянно в 6000 оборота. Сега разхода няма да падне на 7/100.
С други думи -> честито за промяната, но тя за мен е безмислена и е продиктувана единствено и само от лИбоФ към карбураторите

:arrow:

Потребителски аватар
Stoi
Вечен БАН
Автомобил: Golf2EJettaMk2coupeZZR600
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stoi » Чет 24 апр 2008 9:00

madmen написа:Стои и Бомбер, да наи-вероятно старите неща са по-здрави, но не и по-модерни. По тази логика за какво да се стремим към прогрес. Да копаеш с мотиката е по-евтино и по-сигурно отколкото с трактор :idea:

Доматите и краставиците копани с мотика и гледани на село са 1000 пъти по вкусни от тези пласмасови пособия на зеленцуци, който купуваме от супера :lol: Но това е друга тема. Както каза колегата всеки да си кара (и яде) това което го кефи.

чакала
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот чакала » Чет 24 апр 2008 9:27

Люси, дай някой Кейхин за опела :wink: , че с таз инджекция не мога си сложа ефтина газ :lol:. Ей голям човек си :bowdown

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Чет 24 апр 2008 9:33

трансформации :lol: :lol:
абе толкова ли са зле монотата на фау ве :roll:

Потребителски аватар
VW-fenka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот VW-fenka » Чет 24 апр 2008 9:36

Pichaga написа:
абе толкова ли са зле монотата на фау ве :roll:

Не,че са зле,ама с Кейхин е по-добре :heeeavy metal

Евалата, Люси !!! :bowdown ...пък и карб-а изглежда като нов ... много добреее :dance: :drive

ku4eto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ku4eto » Чет 24 апр 2008 9:41

да но при какъв разход на гориво?

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Мнениеот pas1.8mi » Чет 24 апр 2008 9:53

Люси първо честито и много безаварийни! Как е сега като динамика?

Потребителски аватар
WDW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот WDW » Чет 24 апр 2008 10:02

madmen написа:
vit_autosofia написа:
madmen написа:Имам няколко карб-а от жигула отпреди 15 години ми се търкалят из мазето, дали да не разкоствам турбината ....

Ами според мен поне има смисъл да отидеш към нещо по-ново и модерно, а не да се връщаш към '80 години с този карб. Разбирам че ти е хоби и работа да се занимаваш с карбуратори, но мисля че мноооого отдавна им е минало времето и са на доизживяване. Това че ти е хаечила моноинжекцията 17/100 си мисля че говори само за няколко неща -> или няма никаква поддръжка тази кола или караш постоянно в 6000 оборота. Сега разхода няма да падне на 7/100.
С други думи -> честито за промяната, но тя за мен е безмислена и е продиктувана единствено и само от лИбоФ към карбураторите

:wink:

И от мен честито, но и аз съм на същото мнение!

Бих дал следната аналогия:
Да си изнамерим и стегнем старите лампови черно-бели телевизори и да си гледаме тях! По яко е ! Или пък плазмата да си я направиш черно-бяла или още по-хубаво да я махнеш и на нейно място да сложиш кинескоп, щот цветовете му са по-меки!

Те хората на дЖигулита слагат инжекциони и махат карбураторите, а ние напротив....???? :roll:
Виж от моно да го направиш пълна инжекция, това е добре ! Или дори по-нататък да отидеш --- да изключваш цилиндрите когато не ти трябват......

Потребителски аватар
zaro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zaro » Чет 24 апр 2008 10:12

Пълни простотий написа.
кинескопа винаги ще има по хубави цветове от плазмата и винаги ще заема повече място.
Понякога за внедряване на нови технологии се прави компромис със някой добродетели на старите в името на нещо.
А и човека не е сложил карб на някоя кола дет ти говори, а на най обикновен автомобил на годинки който ням акак да не създава проблеми.
Като моя голф колко хора му баяха и накрая Ваското1 му побая и колата си стана пушка. Тва маркуче не треба на 20 годишна кола, тука клечка и така тръгна колата.

Потребителски аватар
vit_autosofia
Автомобил: Мерцедес W210 2002г
Двигател: 2700CDI
Контакти:

Мнениеот vit_autosofia » Чет 24 апр 2008 10:50

madmen написа:
vit_autosofia написа:

Колега ако на това му викаш неподържана кола здраве да е.
Изображение

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Чет 24 апр 2008 10:54

Колата на Люската е аптека бе ква неподдържана
аз колкото пъти ми е двигал капака толкова пъти съм оставал огорчен ..
особено след като го видях сега какви стелки си е взел и как я беше разкостил че имало някакви косамчета по пода.. беше свалил седалки и всичко
мани луда работа :(

Потребителски аватар
vit_autosofia
Автомобил: Мерцедес W210 2002г
Двигател: 2700CDI
Контакти:

Мнениеот vit_autosofia » Чет 24 апр 2008 10:55

следващата простотия която ми се върти из главата е да сложа два двойни карбуратора.Пък нека да не е модерно.Сега пасата е по динамичен и сигурен.С моното в ниските обороти просто е самоубийство да ипревариш друго МПС.Сега като го настъпя и отлита.

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Чет 24 апр 2008 10:57

vit_autosofia написа:следващата простотия която ми се върти из главата е да сложа два двойни карбуратора.Пък нека да не е модерно.Сега пасата е по динамичен и сигурен.С моното в ниските обороти просто е самоубийство да ипревариш друго МПС.Сега като го настъпя и отлита.

да отидам да си правя колектор за проба тогава :wink:
давай да търсим, че ми трябва и на мене нещо такова да преслушам ;)

Потребителски аватар
lrlmodo
Автомобил: Zafira OPC
Двигател: Z20LET

Мнениеот lrlmodo » Чет 24 апр 2008 12:39

vit_autosofia написа:следващата простотия която ми се върти из главата е да сложа два двойни карбуратора.Пък нека да не е модерно.Сега пасата е по динамичен и сигурен.С моното в ниските обороти просто е самоубийство да ипревариш друго МПС.Сега като го настъпя и отлита.

карба rulzzzzz :heeeavy metal :heavymetal: :heeeavy metal

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Чет 24 апр 2008 13:00

Vizor написа:

да отидам да си правя колектор за проба тогава :wink:
давай да търсим, че ми трябва и на мене нещо такова да преслушам ;)

мале усещам че ше се почва с едно напсване пробиване и заваряване на планки и тръби мани е тва е кеф,друго си е истинското месо... :idea:

а иначе мога да дам един пример че тука се спори ама то си е различна философия напрао:
незнам дали сте виждали карб от ТИКО па е кеихин....
голям е колкото двигателя на ТИКОТО :twisted:
та нещо се е баваше тикото и му сложихме карб от застава ЮГО(е след кат така ни посъветва Тихомир Златков че ни е комшия по гараж)
та тикото литна :twisted:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”