madmen написа:vit_autosofia написа:madmen написа:Имам няколко карб-а от жигула отпреди 15 години ми се търкалят из мазето, дали да не разкоствам турбината ....
или съм тъп.Или не разбирам това което си написал
Ами според мен поне има смисъл да отидеш към нещо по-ново и модерно, а не да се връщаш към '80 години с този карб. Разбирам че ти е хоби и работа да се занимаваш с карбуратори, но мисля че мноооого отдавна им е минало времето и са на доизживяване. Това че ти е хаечила моноинжекцията 17/100 си мисля че говори само за няколко неща -> или няма никаква поддръжка тази кола или караш постоянно в 6000 оборота. Сега разхода няма да падне на 7/100.
С други думи -> честито за промяната, но тя за мен е безмислена и е продиктувана единствено и само от лИбоФ към карбураторите
И от мен честито, но и аз съм на същото мнение!
Бих дал следната аналогия:
Да си изнамерим и стегнем старите лампови черно-бели телевизори и да си гледаме тях! По яко е ! Или пък плазмата да си я направиш черно-бяла или още по-хубаво да я махнеш и на нейно място да сложиш кинескоп, щот цветовете му са по-меки!
Те хората на дЖигулита слагат инжекциони и махат карбураторите, а ние напротив....????
Виж от моно да го направиш пълна инжекция, това е добре ! Или дори по-нататък да отидеш --- да изключваш цилиндрите когато не ти трябват......