Ще продължите ли да карате с включени светлини и след 1март?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen

Дневните светлини целогодишно?

ДА.
330
52%
НЕ.
132
21%
Няма никаква полза от тях.
32
5%
По собствена преценка ще ги включвам.
136
22%

Общо гласове: 630
Потребителски аватар
ACCELERATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ACCELERATOR » Съб 03 фев 2007 20:23

Гласувах с НЕ, защото мисля, че при ясно и слънчево време фаровете са излишни, и реално покачват разхода (доказано е, с до половин литър, в зависимост от това колко илюминации сте пуснали :-) ). Понякога дори трябва да се вгледаш, за да разбереш дали колата с/у теб е с пуснати фарове, или не. Когато е облачно, вали, мъгла, привечер и т.н. - да има смисъл. А тия снимки с "доказателството" - нужно ли е да обеснявам, динамиката на окото е далеч по-голяма от тази на матрицата на един фотоапарат, и че окото ще види реално ситуацията от горната снимка по съвсем различен начин, т.е. ще различи ясно колата. Фотоапарата си има експонация, мерене на светлината и т.н. Ако измериш по небето, колата ако беше в сянката може и изобщо да не се види (на снимката), но за окото ще се вижда съвсем ясно. Всеки може да си направи следния експеримент - накарайте някой да застане така, че светлината да идва откъм гърба му, и го снимайте. Лицето му почти няма да се вижда. Но вие реално си го виждате, защото окото е доста по-съвършенно от един фотоапарат ;-)

Потребителски аватар
DragoGT
1/8 перничанин
1/8 перничанин
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DragoGT » Съб 03 фев 2007 20:25

да ама има страшно много идиоти които и в гадно време не си пускат фаровете защото пестят, колата не изглежда добр и т.н.

колко пъти ми е изплувала сивкава/бяла кола без светлини от мъгла :shock :shock :shock

Потребителски аватар
ACCELERATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ACCELERATOR » Съб 03 фев 2007 20:33

DragoGT написа:да ама има страшно много идиоти които и в гадно време не си пускат фаровете защото пестят, колата не изглежда добр и т.н.

колко пъти ми е изплувала сивкава/бяла кола без светлини от мъгла :shock :shock :shock

Това е така. За съжаление в закона не може да се напише "при неблагоприятни светлинни условия". Аз дори наскоро си изкарах акъла с един малоумник - привечер, т. синя лада, без фарове, ИЗОБЩО НЕ СЕ ВИЖДАШЕ, тръгвам да изпреварвам, и в последния момент я виждам на 20-на метра пред мен :shock :shock :shock
Ако бях тръгнал вече да изпреварвам, и бях до камиона, без време за реакция, челосването беше сигурно.
Така че аз съм ЗА закона, но на анкетата както е зададен въпроса отговарям с НЕ, защото не бих ги пускал в ясно време през деня, ако не съм задължен - няма смисъл.

Потребителски аватар
Даскала™
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Даскала™ » Съб 03 фев 2007 20:34

DragoGT написа: колата не изглежда добре и т.н.

Виж какво,хвани слезни малко на земята и внимавай с изказванията :!:
Може би ти се изключваш от графа "идиоти" :roll:
Не подценявай хората около теб,не си перфектен ама хич :roll:

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Съб 03 фев 2007 20:55

ACCELERATOR написа:Гласувах с НЕ, защото мисля, че при ясно и слънчево време фаровете са излишни, и реално покачват разхода (доказано е, с до половин литър, в зависимост от това колко илюминации сте пуснали :-) ). Понякога дори трябва да се вгледаш, за да разбереш дали колата с/у теб е с пуснати фарове, или не. Когато е облачно, вали, мъгла, привечер и т.н. - да има смисъл. А тия снимки с "доказателството" - нужно ли е да обеснявам, динамиката на окото е далеч по-голяма от тази на матрицата на един фотоапарат, и че окото ще види реално ситуацията от горната снимка по съвсем различен начин, т.е. ще различи ясно колата. Фотоапарата си има експонация, мерене на светлината и т.н. Ако измериш по небето, колата ако беше в сянката може и изобщо да не се види (на снимката), но за окото ще се вижда съвсем ясно. Всеки може да си направи следния експеримент - накарайте някой да застане така, че светлината да идва откъм гърба му, и го снимайте. Лицето му почти няма да се вижда. Но вие реално си го виждате, защото окото е доста по-съвършенно от един фотоапарат ;-)

С тия разсъждения за икономията от това че не караш на фарове гледай недай си боже да не даваш пари за нещо друго. Като другото не е глоба ако ме разбираш.

Потребителски аватар
ACCELERATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ACCELERATOR » Съб 03 фев 2007 21:53

Разбирам те чудесно, и дано не ти се случва и на теб това, което ми "пожелаваш" :roll:
Не става въпрос за икономия толкова, колкото може би за екология, например. И ако икономисвах толкова много, нямаше да си купувам кабрио, защото само свалянето на гюрука качва разхода с 1л. Смисълът на предния ми пост беше съвсем друг, и ако го прочетеш още един-два пъти, може и да го схванеш :wink: , а след още няколко прочитания можеш и да разбереш, че аз всъщност КАРАМ на фарове, освен през лятото в ясен слънчев ден в града.

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Съб 03 фев 2007 22:47

[quote="ACCELERATOR"], което ми "пожелаваш" :roll:

Значи и ти не си ме разбрал. Точно това с кавичките не ти го пожелавам. А ако си прочел цялата тема ще разбереш че за мен карането на фарове в града е почти излишно, много по важно е за извънградското даже и лятото. :wink:

Потребителски аватар
stoqn_gti
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот stoqn_gti » Съб 03 фев 2007 22:54

Работата варви на там че всички ще свикнем да караме на пуснати светлини и след март ще продължаваме да ги пускаме 8)

Потребителски аватар
Nadya_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Nadya_ » Съб 03 фев 2007 23:01

Да!
Винаги карам с включени фарове! :wink:
Един плюс в повече никога не е излишен...! :idea:

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Нед 04 фев 2007 0:09

ACCELERATOR написа:Разбирам те чудесно, и дано не ти се случва и на теб това, което ми "пожелаваш" :roll:
Не става въпрос за икономия толкова, колкото може би за екология, например. И ако икономисвах толкова много, нямаше да си купувам кабрио, защото само свалянето на гюрука качва разхода с 1л. Смисълът на предния ми пост беше съвсем друг, и ако го прочетеш още един-два пъти, може и да го схванеш :wink: , а след още няколко прочитания можеш и да разбереш, че аз всъщност КАРАМ на фарове, освен през лятото в ясен слънчев ден в града.

Да прав си че в ясен слънчев ден за нищо не са ти особенно при ниска скорост в града,ама тва е само юни-септември и то не винаги.То и аз тогава ги изключвам.Ама ако премериш времето в проценти ще видиш ,че вероятно и твоя отговор е "ДА".Иначе окото колкото и по-добро да е от фотоапарат все пак светлините му помагат в сянка няма кво да се лъжеме.Да не говорим че сиви коли на фона на асвалта при "неслънчево" време са по технология "стелт" :cry: За половин литър на сто километра някак си не мога да го проумея как става освен в някое лудо задръстване :?

Потребителски аватар
vladtod®
Автомобил: Passat
Двигател:

Мнениеот vladtod® » Нед 04 фев 2007 0:27

Ами аз така си направих дневните светлини ,че са без изключване,тай че не ми дреме.42w са и не ми качват разхода.

Потребителски аватар
SPITFIRE
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот SPITFIRE » Нед 04 фев 2007 0:40

Ами гласувах с "НЕ" по простата причина че колата има оттечка на ток и акумулатора му трябва много малко за да издъхне..иначе не бих отказал малко да се изгъзаря като някои..дето между другото съм виждал вечер да карат на фарове за мъгла и на габарити..тъпанари!!! А пък да не казвам и как заслепяват с тия фарове за мъгла! :evil:

Потребителски аватар
vw_golf_2_Memphis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw_golf_2_Memphis » Нед 04 фев 2007 1:01

Никъв начин :lol:

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Нед 04 фев 2007 1:04

SPITFIRE написа:като някои..дето между другото съм виждал вечер да карат на фарове за мъгла и на габарити..

Тва е вид просперитет...ей ма на имам екстра халогени....типично по селски....имах приятел с 4 фара за лов на колата....наистина му трябваха и си ги беше монтирал на решетката....той тия с халогените мноооо ги лекуваше...като види такъв и му пуска тия 4 бластера....голем смех беше :)

ама после излезна наредба за доп. светлини и отече :)

Потребителски аватар
DragoGT
1/8 перничанин
1/8 перничанин
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DragoGT » Нед 04 фев 2007 3:48

Даскала написа:
DragoGT написа: колата не изглежда добре и т.н.

Виж какво,хвани слезни малко на земята и внимавай с изказванията :!:
Може би ти се изключваш от графа "идиоти" :roll:
Не подценявай хората около теб,не си перфектен ама хич :roll:

вземи ти слезни на земята да не караш ферари или ламбо та не ти харесвала колата...

тъпи причини са...
не визирах точно теб защото има и други...

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”