Ще продължите ли да карате с включени светлини и след 1март?
- ACCELERATOR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Гласувах с НЕ, защото мисля, че при ясно и слънчево време фаровете са излишни, и реално покачват разхода (доказано е, с до половин литър, в зависимост от това колко илюминации сте пуснали
). Понякога дори трябва да се вгледаш, за да разбереш дали колата с/у теб е с пуснати фарове, или не. Когато е облачно, вали, мъгла, привечер и т.н. - да има смисъл. А тия снимки с "доказателството" - нужно ли е да обеснявам, динамиката на окото е далеч по-голяма от тази на матрицата на един фотоапарат, и че окото ще види реално ситуацията от горната снимка по съвсем различен начин, т.е. ще различи ясно колата. Фотоапарата си има експонация, мерене на светлината и т.н. Ако измериш по небето, колата ако беше в сянката може и изобщо да не се види (на снимката), но за окото ще се вижда съвсем ясно. Всеки може да си направи следния експеримент - накарайте някой да застане така, че светлината да идва откъм гърба му, и го снимайте. Лицето му почти няма да се вижда. Но вие реално си го виждате, защото окото е доста по-съвършенно от един фотоапарат 
- ACCELERATOR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
DragoGT написа:да ама има страшно много идиоти които и в гадно време не си пускат фаровете защото пестят, колата не изглежда добр и т.н.
колко пъти ми е изплувала сивкава/бяла кола без светлини от мъгла![]()
![]()
Това е така. За съжаление в закона не може да се напише "при неблагоприятни светлинни условия". Аз дори наскоро си изкарах акъла с един малоумник - привечер, т. синя лада, без фарове, ИЗОБЩО НЕ СЕ ВИЖДАШЕ, тръгвам да изпреварвам, и в последния момент я виждам на 20-на метра пред мен
Ако бях тръгнал вече да изпреварвам, и бях до камиона, без време за реакция, челосването беше сигурно.
Така че аз съм ЗА закона, но на анкетата както е зададен въпроса отговарям с НЕ, защото не бих ги пускал в ясно време през деня, ако не съм задължен - няма смисъл.
- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
ACCELERATOR написа:Гласувах с НЕ, защото мисля, че при ясно и слънчево време фаровете са излишни, и реално покачват разхода (доказано е, с до половин литър, в зависимост от това колко илюминации сте пуснали). Понякога дори трябва да се вгледаш, за да разбереш дали колата с/у теб е с пуснати фарове, или не. Когато е облачно, вали, мъгла, привечер и т.н. - да има смисъл. А тия снимки с "доказателството" - нужно ли е да обеснявам, динамиката на окото е далеч по-голяма от тази на матрицата на един фотоапарат, и че окото ще види реално ситуацията от горната снимка по съвсем различен начин, т.е. ще различи ясно колата. Фотоапарата си има експонация, мерене на светлината и т.н. Ако измериш по небето, колата ако беше в сянката може и изобщо да не се види (на снимката), но за окото ще се вижда съвсем ясно. Всеки може да си направи следния експеримент - накарайте някой да застане така, че светлината да идва откъм гърба му, и го снимайте. Лицето му почти няма да се вижда. Но вие реално си го виждате, защото окото е доста по-съвършенно от един фотоапарат
С тия разсъждения за икономията от това че не караш на фарове гледай недай си боже да не даваш пари за нещо друго. Като другото не е глоба ако ме разбираш.
- ACCELERATOR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Разбирам те чудесно, и дано не ти се случва и на теб това, което ми "пожелаваш"
Не става въпрос за икономия толкова, колкото може би за екология, например. И ако икономисвах толкова много, нямаше да си купувам кабрио, защото само свалянето на гюрука качва разхода с 1л. Смисълът на предния ми пост беше съвсем друг, и ако го прочетеш още един-два пъти, може и да го схванеш
, а след още няколко прочитания можеш и да разбереш, че аз всъщност КАРАМ на фарове, освен през лятото в ясен слънчев ден в града.
Не става въпрос за икономия толкова, колкото може би за екология, например. И ако икономисвах толкова много, нямаше да си купувам кабрио, защото само свалянето на гюрука качва разхода с 1л. Смисълът на предния ми пост беше съвсем друг, и ако го прочетеш още един-два пъти, може и да го схванеш
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
ACCELERATOR написа:Разбирам те чудесно, и дано не ти се случва и на теб това, което ми "пожелаваш"![]()
Не става въпрос за икономия толкова, колкото може би за екология, например. И ако икономисвах толкова много, нямаше да си купувам кабрио, защото само свалянето на гюрука качва разхода с 1л. Смисълът на предния ми пост беше съвсем друг, и ако го прочетеш още един-два пъти, може и да го схванеш, а след още няколко прочитания можеш и да разбереш, че аз всъщност КАРАМ на фарове, освен през лятото в ясен слънчев ден в града.
Да прав си че в ясен слънчев ден за нищо не са ти особенно при ниска скорост в града,ама тва е само юни-септември и то не винаги.То и аз тогава ги изключвам.Ама ако премериш времето в проценти ще видиш ,че вероятно и твоя отговор е "ДА".Иначе окото колкото и по-добро да е от фотоапарат все пак светлините му помагат в сянка няма кво да се лъжеме.Да не говорим че сиви коли на фона на асвалта при "неслънчево" време са по технология "стелт"
- SPITFIRE
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ами гласувах с "НЕ" по простата причина че колата има оттечка на ток и акумулатора му трябва много малко за да издъхне..иначе не бих отказал малко да се изгъзаря като някои..дето между другото съм виждал вечер да карат на фарове за мъгла и на габарити..тъпанари!!! А пък да не казвам и как заслепяват с тия фарове за мъгла! 
- vw_golf_2_Memphis
- Автомобил:
- Двигател:
- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
SPITFIRE написа:като някои..дето между другото съм виждал вечер да карат на фарове за мъгла и на габарити..
Тва е вид просперитет...ей ма на имам екстра халогени....типично по селски....имах приятел с 4 фара за лов на колата....наистина му трябваха и си ги беше монтирал на решетката....той тия с халогените мноооо ги лекуваше...като види такъв и му пуска тия 4 бластера....голем смех беше
ама после излезна наредба за доп. светлини и отече
- DragoGT
- 1/8 перничанин

- Автомобил:
- Двигател:
Даскала написа:DragoGT написа: колата не изглежда добре и т.н.
Виж какво,хвани слезни малко на земята и внимавай с изказванията![]()
Може би ти се изключваш от графа "идиоти"![]()
Не подценявай хората около теб,не си перфектен ама хич
вземи ти слезни на земята да не караш ферари или ламбо та не ти харесвала колата...
тъпи причини са...
не визирах точно теб защото има и други...
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”