Миене на двигател 1.8T AEB Passat B5?

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
DYRACK
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Миене на двигател 1.8T AEB Passat B5?

Мнениеот DYRACK » Съб 20 мар 2010 14:40

Добър ден колеги. Искам да си измия двигателя на колата (Пасат Б5 1.8Т АЕБ 98-ма), защото имаше течове на масло - вече са отстранени, но по блока има старо масло... Какво трябва да покрия и с какъв препарат да напръскам за премахване на маслото преди да развъртя пароструйката? :D :P

Последна промяна от DYRACK на Вто 23 мар 2010 19:21, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
vasilb
Автомобил:
Двигател:

Re: Миене на двигател 1.8T AEB Passat B5?

Мнениеот vasilb » Нед 21 мар 2010 8:40

Има един обезмаслител Meglio с цвят сигнално жълт в пулверизатор и струва 4-5-6лв. Достатъчен е за две измивания, а ако си по-пестелив и за повече. За този модел пасат често се случва бобината да изгърми след миене с паро/водоструйка и затова внимавай и не пали преди да изсъхне добре всичко. Ако може по-добре измий само омасленото, а другото с парцал за по-сигурно. Има доста теми с доста коментари - ползвай търсачката! Успех! :beer

Потребителски аватар
dimmit
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dimmit » Нед 21 мар 2010 9:10

коя бобина ще изгори :xaxaxa

Потребителски аватар
vasilb
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vasilb » Нед 21 мар 2010 9:31

Някои пасати от този модел са с бобини, които са с пластмасов кожух и като се намокри и запалиш с мокър кожух искрата пробива и изгаря бобината! Не съм казал, че при всички бобини от този вид става така, но не е рядко! По-добре е да не се рискува, но тук даваме съвети кой колкото знае, а рискът си носи собственикът и той решава какво да прави!

Потребителски аватар
kirhadj
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kirhadj » Нед 21 мар 2010 19:19

Измивай с препарата посочен от колегата. Аз няколко пъти съм мил моя и няма проблем. Внимавай само да не намокриш бобините на свещите (по добре не сваляй кората върху двигателя докато миеш, и след като приключиш я сваляш и подсушаваш).

Успех с миенето.

Потребителски аватар
madmen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот madmen » Пон 22 мар 2010 14:41

vasilb написа:Някои пасати от този модел са с бобини, които са с пластмасов кожух и като се намокри и запалиш с мокър кожух искрата пробива и изгаря бобината! Не съм казал, че при всички бобини от този вид става така, но не е рядко! По-добре е да не се рискува, но тук даваме съвети кой колкото знае, а рискът си носи собственикът и той решава какво да прави!

ами според мен трябва да дават съвети тези които знаят.
точно този мотор е с 4 бобини скрити под пластмасовия капак на двигателя и да стигнеш до тях значи да го свалиш.
Комутатора пък е също под кора, над въздушният филтър.
За миене според моето скромно мнение би трябвало да го изчакаш няколко часа да поизстине двигателя и след това да миеш. След миенето също няколко часа да изсъхне.

Потребителски аватар
vasilb
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vasilb » Пон 22 мар 2010 16:25

madmen написа:ами според мен трябва да дават съвети тези които знаят.
точно този мотор е с 4 бобини скрити под пластмасовия капак на двигателя и да стигнеш до тях значи да го свалиш.
Комутатора пък е също под кора, над въздушният филтър.
За миене според моето скромно мнение би трябвало да го изчакаш няколко часа да поизстине двигателя и след това да миеш. След миенето също няколко часа да изсъхне.

И пак стигнахме до същото - трябва да се изчака поне да изсъхне или да не се мокрят тези части, което е приложимо при всички двигатели освен за някои приводни, за да се избегнат ненужни разходи по вероятен ремонт! dimmit може би се присмива на себе си, защото целта на форума е да си помагаме, а не да се заяждаме. Важен е ефектът от намокрянето им и последсктвията от това, а не всичко останало!

Върни се в “Passat”