Проблем със стрелката за температурата

Техническа и сервизна информация за Passat
Doktormengeme
Автомобил:
Двигател:

Проблем със стрелката за температурата

Мнениеот Doktormengeme » Чет 29 юли 2010 17:33

Колеги помогнете с проблема моля :) Карам Пасат Б3 2.0 на газ . Автоматик е но това едва ли има значение с сегашния проблем . От известно време насам при запалване на колата стрелката за температурата на таблото се качва на 110 градуса и лампата за водата почва да свети ! Викам си датчика се е прецакал , но пък перката не се включва веднага след запалването на колата а явно когато си загрее защото си я покарах и така се получи ...Перката си вклучи по някое време но датчика не отчита спад в температурата ..перката си изклучи после пак си включи ..абе работи си ! ЛАмпата за водата и тя свети не гасне и незнам какво става . Предстои ми патуване до Виена с колата и и и незнам :)

Потребителски аватар
berkant3008
Автомобил: PASSAT B3
Двигател: ABS-93
Контакти:

Re: Проблем със стрелката за температурата

Мнениеот berkant3008 » Чет 29 юли 2010 19:24

от датчика е смени го имах го този проблем и като сменяш гледай пръстенчето да е същия цвят.

Doktormengeme
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Doktormengeme » Чет 29 юли 2010 20:14

Ок , ще пробвам датчика .Благодаря много berkant :Mr Green Fun

Потребителски аватар
mafiota_a4
Автомобил: VW Passat B5
Двигател: AFN 09.1998

Мнениеот mafiota_a4 » Пет 30 юли 2010 8:25

Вчера научих,че ако стрелката стърчи до макс значи уреда в таблото се е прецакал.Дано да бъркам.

Потребителски аватар
Grafa_71
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Grafa_71 » Пет 30 юли 2010 9:54

Колега , аз също карам Пасат б3 1.8 90к.с. ABS мотор. При мен проблема е горе долу като твоя само , че се появи след като оправих студените спойки по таблото. Сега уреда за температурата ме лъже с около 10гр.+ отчита ми че вентилатора се включва на 105гр. а реално това са 95 и ситемата като цяло си работи нормално( карах я в сервиз и там я закачиха на някакъв стенд , та посредством него провериха температурата).Оттук нататък се двуомя какво може да се направи. :screwy

Потребителски аватар
valio88
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот valio88 » Пет 30 юли 2010 13:33

Колега, когато ти свети лампата на таблото, принципно сигнализира че имаш малко вода в разширителното казанче. Смени датчика на разширителното казанче и другият датчик които е за температурата на двигателя, ако не се оправи смени таблото.А за включване на вентилатора си има друг датчик, които стои на радиатора. Поздрави! :)

Потребителски аватар
sweetboy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sweetboy » Пет 30 юли 2010 14:22

честно казано карам В5, но мисля по въпроса на колегата та се сещам дали не е възможно някъде по охладителната му система да се е получила въздушна възглавница, защо преди да опиташ всичко друго и да почнеш да харчиш пари не пробваш да обездушиш системата, пък видишли има ефект? Поне за това не се искат пари, защото един път ми се случи нещо подобно на старата кола Голф3 и имаше ефект. Хайде със здраве и дано скоро си решиш проблема.

Потребителски аватар
berkant3008
Автомобил: PASSAT B3
Двигател: ABS-93
Контакти:

Мнениеот berkant3008 » Пет 30 юли 2010 20:06

значи на колегата истинският проблем е че трябва да си смени датчика и ГОТОВО.а на другия колега дето се разминават показанията на таблото и реалната температура трябва да сложи 1 съпротивление и показанието ще се изравни,а какво съпротивление трябва да сложи ще трябва да се разрови малко в техническия форум на пасатнякаде го бях срещнал но не се сещам точно каде беше и колко голямо беше съпротивлението.А ако решиш да ходош на сервиз ще изкарат че трябва да я бракуваш тази кола.

Потребителски аватар
Grafa_71
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Grafa_71 » Съб 31 юли 2010 9:48

Колега berkant3008 прав си това отношение.Наистина съм срещал някъде във форума за поставяне на съпротивление -какво и колко- ще се поразтърся. А що се отнася до сервизите има и такива в които знаят какво правят , но и такива в които заради един датчик ще те накарат да направиш основен ремонт. Поздрави на всички.

Потребителски аватар
sunman1972
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sunman1972 » Сря 04 авг 2010 15:00

сменяй датчика и си готов

Потребителски аватар
Denzi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Denzi » Сря 04 авг 2010 21:55

Имах същия проблем и колегите ми казаха че е от стабилизатора на напрежението в таблото.Имаше няколко теми с подобен проблем и вътре е описано подробно кое къде се намира.Не вярвам да е от кой да е датчик

Върни се в “Passat”