Питане за бензинова помпа на Пасат МI 1.8

Техническа и сервизна информация за Passat
zdravko_stoev
Автомобил:
Двигател:

Питане за бензинова помпа на Пасат МI 1.8

Мнениеот zdravko_stoev » Пет 22 дек 2006 13:36

Уважаеми знаещи :D ,имам следния проблем/карам на газ и при все това реших да реанимирам и алтернативата-бензин.Казано ми бе че не е наред помпата и имаше отбив от цената и така .В резервоара където трябваше да се намира -нема никой-ни помпа ни кошничка!След издирване се оказа че е отдолу до бенз.филтър.Зная ,че най добрия начин е да се възстанови ситуацията както е оригинално но при все това/пак става дума за пари :cry: /ако реша да сложа пак там помпа каква да бъде тя като параметри и изобщо някой има ли опит или наблюдения за подобно техническо явно българско :P решение?

ivo123
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ivo123 » Пет 22 дек 2006 14:17

аз карам Ауди 1,8 моноинжекция и при мене оригинално помпата ми е външна - така че няма проблеми - трябва само налягането да е същото. Двигателя ми е с мономотроник система 91 година.
На Ауди и Пасат моноинжекциите са идентични. Код на двигателя на Ваген е "ABS" а код на двигателя на Ауди е "PM. Това е разликата.

Потребителски аватар
scuba
R.I.P. Holy Diver
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот scuba » Пет 22 дек 2006 14:46

ivo123 написа:..Код на двигателя на Ваген е "ABS" а код на двигателя на Ауди е "PM. Това е разликата.

Грешкаааа
..... На ABS моторите (вагеновите) помпата е потопяема. На RP моторите (пак вагенови) е външна. Твоя мотор щом е 1991 год. значи е RP

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Пет 22 дек 2006 14:55

Моя стария пасат беше 89г. RP и помпата си беше потопяема, а имам познати с двигат. RP нито един не е с външна помпа всичките са в резервоарите. Но явно има и изключения. Аз за първи път чувам за пасат В3 с външна помпа.

Потребителски аватар
scuba
R.I.P. Holy Diver
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот scuba » Пет 22 дек 2006 15:18

teodor6769 написа:Моя стария пасат беше 89г. RP и помпата си беше потопяема, а имам познати с двигат. RP нито един не е с външна помпа всичките са в резервоарите. Но явно има и изключения. Аз за първи път чувам за пасат В3 с външна помпа.

Питай адвоката за неговия RP. И аз останах много учуден, но е факт!

ivo123
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ivo123 » Пет 22 дек 2006 16:42

абе вие четете ли какво пита човека??

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Пет 22 дек 2006 17:39

Здравко виж на фланеца на резервоара дали има изкарани тръби и букса за монтаж на помпа в резервоара. Ако няма значи е с външна, направо търси по номера такава като тази която е на колата ти. При всички случаи ще е по евтина от потопяемите. Друго не виждам какво може да направиш.

Serg71
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Serg71 » Пет 22 дек 2006 20:55

На Пасат 1.8Mi-91г помпата е в резервоара. На скоро е сменях . Провери фланеца както казва колегата Теодор

zdravko_stoev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_stoev » Съб 23 дек 2006 8:02

Двигателя е RP r и има индикации че оригиналното решение е с потопяема помпа и където е резервната гума намерих джаджи :D ,които приличат на поплавък и още нещо абе с две думи търсете българското :wink: ,ако при все това видя каква е сложената помпа и избера същата като параметри-след като има пасати с подобно изпълнение както разбирам ,ще имам ли проблем и изобщо как да се възстанови по най лесния начин-в резервоара няма никой под капачката вкл,. и бензин :o

Потребителски аватар
zdr_spasov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zdr_spasov » Пет 29 дек 2006 9:45

Аз карам Джета 1991 год. с мотор RP.
Имам две помпи - едната е в резервоара и захранва казанчето с инжекционната помпа, което се намира на пода пред задна дясна гума.
Така, че и този вариянт го има при RP. И сега имам проблем с помпата, но тепърва ми предстои да установя, коя от двете ...

Върни се в “Passat”