Passat B7 - подобрения и обща информация за модела
Re: Passat B7 - тунинг, подобрения, ремонти
абсолютно, по начина по-който е написан/преведен/преправен този текст звучи като нещо, което не бих си купил
Някой да е слагал автоматичен паркинг? Или да има и да знае как се слага?
- angel.angelov13
- Автомобил:
- Двигател:
Ново 20...
Пасатора му сменях термостати февруари.. следователно след няколко деня долях антифриз. Същото упражнение ми се наложи да го направя преди седмица. Не бях я карал 3 дни.. качвам се и.. лампи, сирени, светкавици.. сигурно съседа разбра че антифриза го няма. Вдигнах капака и в казанчето имаше 1 пръст. Долях до горната граница.. седмица по късно е почти на долната. След консулт при механика сменял термостатите и пълен оглед на предницата не се откриха течове.. И сега е наред да ходя на тест за изгорели газове в антифриза ама ви пиша да обсъдим и врачкуваме заедно от какво може да е...
Топ 3
Гарнитура
Глава
Блок
Има и теория за охладител на ЕГР ама честно да си кажа не знам аз дали имам такова животно.
Нямам твърди маркучи при загрял мотор. Не пали трудно. Не тресе. Няма бели "парцали" по капачката за маслото. Същото не е станало на боза. Няма мазнотии в антифриза. Не съм видял да бълбука на загрял мотор.
Вадете боба и да се мятаме.
Матора е 140кс. Тди
Пасатора му сменях термостати февруари.. следователно след няколко деня долях антифриз. Същото упражнение ми се наложи да го направя преди седмица. Не бях я карал 3 дни.. качвам се и.. лампи, сирени, светкавици.. сигурно съседа разбра че антифриза го няма. Вдигнах капака и в казанчето имаше 1 пръст. Долях до горната граница.. седмица по късно е почти на долната. След консулт при механика сменял термостатите и пълен оглед на предницата не се откриха течове.. И сега е наред да ходя на тест за изгорели газове в антифриза ама ви пиша да обсъдим и врачкуваме заедно от какво може да е...
Топ 3
Гарнитура
Глава
Блок
Има и теория за охладител на ЕГР ама честно да си кажа не знам аз дали имам такова животно.
Нямам твърди маркучи при загрял мотор. Не пали трудно. Не тресе. Няма бели "парцали" по капачката за маслото. Същото не е станало на боза. Няма мазнотии в антифриза. Не съм видял да бълбука на загрял мотор.
Вадете боба и да се мятаме.
Матора е 140кс. Тди
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Няма да се учудя да е точно ЕГР охладител.
Често сгъвал,по информация прочетена от мен.
И е с неприятна цена.
Поне се радвай,че не си 4х4.
Често сгъвал,по информация прочетена от мен.
И е с неприятна цена.
Поне се радвай,че не си 4х4.
- deodriver
- Автомобил: Passat B7 DSG 4motion
- Двигател:
И аз залагам на EGR охладителя.
angel.angelov13: Моят двигател е 2.0 TDI (2013), модификация CFFB. Имах загуба на охладителна течност. Първо долях, за 10тина дни пак стигна минимума, след това за седмица пак стигна минимума, след това изкара още 2-3 дни.
Оказа се водна помпа. Смених я, смених охладителната течност и всичко е ток.
По думи на серфиза, тази модификация на мотора го правила този проблем и водната помпа издържала 60к км. Моята издържа 80к-90к преди да се наложи тази смяна.
Оказа се водна помпа. Смених я, смених охладителната течност и всичко е ток.
По думи на серфиза, тази модификация на мотора го правила този проблем и водната помпа издържала 60к км. Моята издържа 80к-90к преди да се наложи тази смяна.
- angel.angelov13
- Автомобил:
- Двигател:
Моя мотор също е CFFB. Помпата я смених също февруари. Ако течеше досега да съм долял за 4 месеца доста повече от литър антифриз си мисля. Плюс това нямам видими течове. Твоята помпа като течеше имаше ли следи?
Днес минах тест за изгорели газове - отрицателен.
Мисля си вече и аз за ЕГР охладителя.
Сега долях и ще засека кога ще светне пак лампата.
Ще ходя и на врачка.
Днес минах тест за изгорели газове - отрицателен.
Мисля си вече и аз за ЕГР охладителя.
Сега долях и ще засека кога ще светне пак лампата.
Ще ходя и на врачка.
Освен загуба на антифриз, нямам спомен да е имало други следи, например да се образува локва под колата.
Щом вече си сменял помпа, може би няма да е от нея.
Щом вече си сменял помпа, може би няма да е от нея.
- Piqndurnik
- Автомобил: Passat Variant
- Двигател: CBAB 2010
Капачката на разширителния съд провери ли?
- angel.angelov13
- Автомобил:
- Двигател:
Как се проверява? Като си купя нова или има друг начин? Няма следи да е текло от нея.
- Piqndurnik
- Автомобил: Passat Variant
- Двигател: CBAB 2010
angel.angelov13 написа:Как се проверява? Като си купя нова или има друг начин?
Най-лесно е с нова. Иначе трябва да я завинтиш на нещо и да следиш кога отваря клапана. Трябва да е някъде на 1,4-1,5 bar.
angel.angelov13 написа:Няма следи да е текло от нея.
Няма как да има. От там излиза пара.
Колеги, откъде може да се закупи капак на бронята за теглича за Аллтрак? Продава ли се отделно или върви с бронята ?
на кое викаш теглич, на теглича за ремарке или на отворите на които се навиват куите на предна и задна броня ?
Извинявам се, не се изразих коректно. На теглича за ремарке, който при мен се прибира и на негово място има пластмаса.