Успех!
питане за XENON за Б3 ?
- zfa159
- Автомобил: Skoda Karoq FL + Passat B4 Syncro
- Двигател: DXRB AGG
- Контакти:
Re: питане за XENON за Б3 ?
Притеснявам се,че съдбата им ще е като на повечето външни,монтирани под бронята - идеални са преди да отлети някое камъче и да ми потроши....странното е,че повечето от вградените го нямат този проблем....може би защото потъват леко в бронята и това ги предпазва...досега за сумарно около 3 години с Пасат нямам нито един счупен...а бая км-та съм минал.Според мен по-добре оригинални за Пасат и си ги преправи с метален рефлектор...ама пък ако са нови ще изкарат доста и без да ги пипаш 
Успех!
Успех!
- burgazliqta2
- Автомобил:
- Двигател:
ок.мерси за мненията.
- burgazliqta2
- Автомобил:
- Двигател:
днес си замерих : акумулатор12,5 ......а преди крушката на буксата 11,5. как е? замерих и на друга кола и при нея имаше разлика като моята.
burgazliqta2 написа:днес си замерих : акумулатор12,5 ......а преди крушката на буксата 11,5. как е? замерих и на друга кола и при нея имаше разлика като моята.
Зле е ,за релета си.Мисля "светлинния майстор "беше показал една графика как този 1 волт намаля светлината с 50 % така,че реленца му е майката.
- burgazliqta2
- Автомобил:
- Двигател:
може ли да ми пратите темата или подобни?
-
николай9706
- Автомобил:
- Двигател:
колеги хенон на хела н7 добри ли са
- moimoimoi
- Автомобил:
- Двигател:
проблеми с ел.инсталацията няма да имаш ако си сложиш по силни крушки80/100w примерно
подобрение има голямо както казах/но не да сложиш някои ментаци/
смених единия фар че нещо рефлектора беше кофти,взех нов от колега от тук от форума за50 лева,не го знам колко е качествен но рефлектора е много по лъскав спрямо стария
а другия фар който ми остана стар му свалих стъклото/махат се 7-8 метални скоби/щипки/ и се почиства рефлектора внимателно за да не ми падне покритието
отначало го забърсах с детски мокри крпички но забелязах че ако натисна повечко се сваля покритието
отделно см си сложил едно реле което да ми включва само фаровете като запаля колата-хем не забравям да ги включа или изключа хем се подобрява напрежението което отива до крушките
добри рефлектори и крушки и не ти трябват ксенони
подобрение има голямо както казах/но не да сложиш някои ментаци/
смених единия фар че нещо рефлектора беше кофти,взех нов от колега от тук от форума за50 лева,не го знам колко е качествен но рефлектора е много по лъскав спрямо стария
а другия фар който ми остана стар му свалих стъклото/махат се 7-8 метални скоби/щипки/ и се почиства рефлектора внимателно за да не ми падне покритието
отначало го забърсах с детски мокри крпички но забелязах че ако натисна повечко се сваля покритието
отделно см си сложил едно реле което да ми включва само фаровете като запаля колата-хем не забравям да ги включа или изключа хем се подобрява напрежението което отива до крушките
добри рефлектори и крушки и не ти трябват ксенони
- hristov_GL
- Автомобил:
- Двигател:
с ксенон съм на Б3ката от 1 година вече и е перфектно осветяването само има проблем не може да се настроят на макс късите щото заслепява .... и ще видиш разлика и в дългите .... но мн добре свети
а за инсталацията ..... нямам и съм нямал абсолютно никакви проблеми ! ! !
- zfa159
- Автомобил: Skoda Karoq FL + Passat B4 Syncro
- Двигател: DXRB AGG
- Контакти:
При ксенон релетата въобще не са наложителни...понеже електрониката работи добре и при малко по-ниско напрежение а и консумацията е по-ниска,отколкото на обикновенна крушка (напрежението се увеличава с импулсна техника и тя харчи по-малко ток от ниското напрежение).
Иначе 1V си е голяма разлика.
Аз си сложих релета ама вътре в купето,като използвам ключа за къси/дълги да ги управлява а иначе до тях си стига дебел як кабел от акумулатора,към крушките си ползвам старите кабели,които си минават през таблото с предпазителите....не,че имах някакъв проблем с инсталацията ама искам да сложа по-мощни крушки за в бъдеще и се застраховам за всеки случай....иначе релетата ги монтирах над таблото с предпазителите и стана доста добре...и е удобно да се пипат ако се наложи
Успех!
Иначе 1V си е голяма разлика.
Аз си сложих релета ама вътре в купето,като използвам ключа за къси/дълги да ги управлява а иначе до тях си стига дебел як кабел от акумулатора,към крушките си ползвам старите кабели,които си минават през таблото с предпазителите....не,че имах някакъв проблем с инсталацията ама искам да сложа по-мощни крушки за в бъдеще и се застраховам за всеки случай....иначе релетата ги монтирах над таблото с предпазителите и стана доста добре...и е удобно да се пипат ако се наложи
Успех!
- I4o_naskov
- Автомобил:
- Двигател:
колега ти щом си от Бс мога да ти кажа каде слагат ксенон за 150лв.4овека ми е комшия и дайе и мен офертира на сега нямам пари за ксенон ина4е бих си сложил
- burgazliqta2
- Автомобил:
- Двигател:
каква марка е ?
- hristov_GL
- Автомобил:
- Двигател:
burgazliqta2 написа:каква марка е ?
найш ко тай и тай си земляк ай напрао са виим някаде и да видиш как светят

- I4o_naskov
- Автомобил:
- Двигател:
Незнам марката ама за тая цена няма да са от най хубавите нали се сещаш.Но пак вършат работа пове4е от халогените крушки.
- burgazliqta2
- Автомобил:
- Двигател:
пуснах нова инсталация и сега разликата е 0,3W. с крушки на ОSRAM +50 и горе долу бива.ще пробвам ве4е и с 100/90W и ще кажа как е.само да споделя 4е онзи ден отворих капак на фара и пипнах задния краи на крушката където са буксите и се опарих.бяха много горещи?????????