radotom написа:dragomir1402 написа:пробвах да намаля входящия въздух от едно винтче с инбудна глава което се намира на изхода на въздушния филтър-завих го докрай но опитът пак бе неуспешен.
Човече, на изхода на филтъра няма нищо, което да намаля дебита на въздуха!!!Имам чувството, че си разбазкал натегнатоста на пружината на клапата на дебитомера...
Допълнителното винтче, дето на Г3 го няма е ето тук, ограденото със синьо:
(снимката е на Г3- там е тапичка)
http://store.picbg.net/pubpic/25/80/57a ... 762580.jpg
Дано си запомнил колко оборота си направил на дебитомера. Иначе има да си играеш да центроваааш...
Погледни упора на дроселната клапа- там, дето е врътката на жилото. на оста й. Може да е навит, за да стои отворен дросела.
Но според мен при теб ще е друго. РВ и PF нямат TPS в точния смисъл на думата (не е потенциометричен датчик, който да следи точната позиция) а е с 2 ключета: празен ход и пълно натоварване.
Погледни дали като е отпуснат напълно педала на газта ключето за празния ход е задействано. Провери го и електрически дали сработва- при отпуснат педал м/у изводите му трябва да има съпротивление 0 ома или много близко до 0.
за разлика от РВ-то- ти имаш и Ламбда-сонда. Хубаво е да видиш дали не седи постоянно във високо ниво (над 0.9V) на изхода й. Тогава компа би трябвало да пуска по-малко гориво, не да отваря байпаса, ама знам ли...

Може и температурния датчик на инжекциона да е дал фира и да показва, че колата е постоянно студена.
Това пък се пробва, като на загрял мотор загасиш, откачаш куплунга на синия температурен датчик и закачаш съпротивление от порядъка на 150-200 ома на перата на датчика.[/quote
даже си ги записах оборотите, иначе винтчето за което говориш не е пипано даже е с някаква жълта заливка отгоре, като сваля маркуча виждам и двете дроселови клапи-затворени са, ще пробвам това което си написал и ще споделя резултата, благодаря много за съветите, направо съм се побъркал от два дни насам.
.Като погледнах вътрешния отвор на маркуча беше 3 пъти по-малък от този на клапана.Направих културно един накрайник в големия маркуч и смених маркуча към клапана с нормален.Почистих клапана,оплатних всички оплътнения с тефлонова лента и запалих.Заработи си нормално но с доста високи обороти.Играх си 10 минути с винчето над клапата и накрая ги заковах на 950.За сега няма проблем но утре като запаля на студено ще се види дали съм напраяил нещо или не.

). Аз бях с мотор ПФ, след едих неприятен инцидент вече съм с 2Е, и двата мотора са с обикновенна газова та като чуя за проблем с оборотите направо съчуствам на колегите. Трябваше ми една година да го накарам да заработи на газ и бензин като хората!