radotom написа:dragomir1402 написа:пробвах да намаля входящия въздух от едно винтче с инбудна глава което се намира на изхода на въздушния филтър-завих го докрай но опитът пак бе неуспешен.

Имам чувството, че си разбазкал натегнатоста на пружината на клапата на дебитомера...

Допълнителното винтче, дето на Г3 го няма е ето тук, ограденото със синьо:
(снимката е на Г3- там е тапичка)
http://store.picbg.net/pubpic/25/80/57a ... 762580.jpg
Дано си запомнил колко оборота си направил на дебитомера. Иначе има да си играеш да центроваааш...

Погледни упора на дроселната клапа- там, дето е врътката на жилото. на оста й. Може да е навит, за да стои отворен дросела.
Но според мен при теб ще е друго. РВ и PF нямат TPS в точния смисъл на думата (не е потенциометричен датчик, който да следи точната позиция) а е с 2 ключета: празен ход и пълно натоварване.
Погледни дали като е отпуснат напълно педала на газта ключето за празния ход е задействано. Провери го и електрически дали сработва- при отпуснат педал м/у изводите му трябва да има съпротивление 0 ома или много близко до 0.
за разлика от РВ-то- ти имаш и Ламбда-сонда. Хубаво е да видиш дали не седи постоянно във високо ниво (над 0.9V) на изхода й. Тогава компа би трябвало да пуска по-малко гориво, не да отваря байпаса, ама знам ли...

Може и температурния датчик на инжекциона да е дал фира и да показва, че колата е постоянно студена.
Това пък се пробва, като на загрял мотор загасиш, откачаш куплунга на синия температурен датчик и закачаш съпротивление от порядъка на 150-200 ома на перата на датчика.[/quote
даже си ги записах оборотите, иначе винтчето за което говориш не е пипано даже е с някаква жълта заливка отгоре, като сваля маркуча виждам и двете дроселови клапи-затворени са, ще пробвам това което си написал и ще споделя резултата, благодаря много за съветите, направо съм се побъркал от два дни насам.