Търся съвети за Пасат б3

Техническа и сервизна информация за Passat
GAZ 666
Автомобил:
Двигател:

Re: Търся съвети за Пасат б3

Мнениеот GAZ 666 » Пет 02 мар 2012 14:14

На всеки мотор 1.8 ли става АГУ от евтиния вариант.Ще се ориентирам към 1.8 да имам по малко проблеми и по евтина подръжка.

Потребителски аватар
sodata1
Автомобил: BMW
Двигател: 330XD

Мнениеот sodata1 » Пет 02 мар 2012 14:17

Iezekil написа:
sodata1 написа:Според мен избери 2000 кубиковия,аз имам 1.8 90 коня и сякаш му идват малко за това купе,разликата в потдръжката едва ли ще е фрапираща.Другото,е че данъка на 2.0 ще е по-голям,но тва не е болка за умиране.И двата се газифицират без проблем и разхода е почти един и същ.

Е аз пък си мисля,че ако си смениш само скоростната кутия ще останеш доволен от 90 коня.А за разхода на газ има тема в газови уредби,където може да се провери и да се види,че ако на извънградско е същия,то в града е по-голям разхода на 2Е мотора.

Ако може да ми кажеш,каква скоростна кутия да сложа на ABS мотора за да тръгне повече ще те черпя?

peter70
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот peter70 » Пет 02 мар 2012 15:05

Относно разхода на 2Е ; може и да е странно но кола на 20г със Фобос ГИ прави следния разход:
- градско нормално 10(падал е и до 9.5)
извънградско - 6.5 до 7.3

Потребителски аватар
vasil_koprivshtenov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vasil_koprivshtenov » Пет 02 мар 2012 15:13

sodata1 написа:
Iezekil написа:
sodata1 написа:Според мен избери 2000 кубиковия,аз имам 1.8 90 коня и сякаш му идват малко за това купе,разликата в потдръжката едва ли ще е фрапираща.Другото,е че данъка на 2.0 ще е по-голям,но тва не е болка за умиране.И двата се газифицират без проблем и разхода е почти един и същ.

Е аз пък си мисля,че ако си смениш само скоростната кутия ще останеш доволен от 90 коня.А за разхода на газ има тема в газови уредби,където може да се провери и да се види,че ако на извънградско е същия,то в града е по-голям разхода на 2Е мотора.

Ако може да ми кажеш,каква скоростна кутия да сложа на ABS мотора за да тръгне повече ще те черпя?

И на мене ми стана интересно за скоростната кутия.Жалко че си продадох Пасата иначе бих му сложил каквато кутия кажеш само да тръгне повече.

А относно питането на колегата му препоръчвам 1.8
Лично аз не намирам разлика толкова голяма във вървенето.
Отделно както са описали колегите за 1.8 няма да имаш такива проблеми като при 2.0
Като:Газова уредба,дебитомер,висок данък

Потребителски аватар
snupeca
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: ALH
Контакти:

Мнениеот snupeca » Пет 02 мар 2012 15:26

vasil_koprivshtenov написа:...

Няма как и агнето да е сито, и вълка цял.. mhihi
Каквато и кутия да сложиш, вървенето на 2Е едва ли ще докараш. Всяка от колите си има предимства и недостатъци. Вървенето не зависи само от това дето върти полуоските, а и от това което върти СК :wink:
При правилна поддръжка и обикновената газова е вариант - просто изисква повече внимание, и по-честа смяна на консумативи по нея, както и по запалителната с-ма.

Потребителски аватар
ak_47
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ak_47 » Пет 02 мар 2012 16:07

peter70 написа:Относно разхода на 2Е ; може и да е странно но кола на 20г със Фобос ГИ прави следния разход:
- градско нормално 10(падал е и до 9.5)
извънградско - 6.5 до 7.3

Подкрепям за разхода - ако разхода е водеща величина при вземането на решение, 2E-то в никакъв случай не трябва да се отписва само заради по-голямата кубатура. Стария ми пасат беше 2Е, и на бенз. извънградско ми даваше средно 6.5, като е имало и случай да пътувам сам през нощта ( без трафик, без изпреварвания ) Бургас-София, с 90( и по магистралата :mrgreen: ) и ми даде среден разход около 5.5/100( 20 л. бензин от Бургас до София ).
А градско в София си даваше около 10/11 бенз.
Динамиката си е съвсем прилична за нормално каране.
А иначе всичко зависи от конкретния екземпляр - аз примерно не съм имал абсолютно никакви проблеми по мотора, като изключим че 1-та година като го купих го карах със срязани кабели от ТПС датчика :screwy и се чудех защо държи високи празни обороти.Нито дебитомери, нито темп. датчици. Е, хапваше си масълце, но в рамките на нормата. Така че ако трябва да избирам между 2 запазени екземпляра,
пак бих избрал 2Е-то.
Лошото на тия коли е че вече ЕГН-то им тежи и се почват разни пластмаси да се чупят, разни ел. механизми да работят според фазата на луната и т.н.

Успех! :да:

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Пет 02 мар 2012 16:30

Е време е да кажа,че имам двата двигатела на 2 коли.2Е ми е давал 6/100 разход извънграда,но с прилично каране.Същото каране го правя и с 1.8,така че се обезмисля в известен смисъл да имаш много коне.Хубаво е да ги имаш естествено,но да не се повтарям колко по натоварена е колата с клима,млима и други приятни за поддръжка неща.Човека е казал че няма да се гони,кво повече да иска?Прост и същевременно здрав мотор,перфектен за газифициране...това е 1.8.
А за черпенето щом е да ти кажа колега за кутията.За в града е перфектна,на 5 скорост си караш с 50,къси скорости и много пъргаво ускорение.Като моята кутия точно едва ли ще намерите,на 100км/ч. съм с 3 000 оборота.Кода и е CGX.Имам наблюдения,че на комбитата са предимно по-къси от седаните,така че и това е ориентир.Супер динамика както в ниски така и във високите.Има таблица за кутиите и предавателните числа,всеки може да направи сравнение.А между другото имам една прибрана в склада ATX,ако някой е с такава да каже как е.Ако пък му трябва на друг,ще я продам без проблем. :beer

Потребителски аватар
snupeca
Контакти:

Мнениеот snupeca » Пет 02 мар 2012 16:35

Iezekil написа:Като моята кутия точно едва ли ще намерите,на 100км/ч. съм с 3 000 оборота.

Аз пък с 120 съм на 3200-3300 с къса на комби :Mr Green Fun
Прикачени файлове
Снимка1623.jpg

Потребителски аватар
Iezekil

Мнениеот Iezekil » Пет 02 мар 2012 16:44

голяма съм ряпа,не видях това 120.Аз съм с 3500 оборота на тази скорост.

Последна промяна от Iezekil на Пет 02 мар 2012 17:09, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
snupeca
Контакти:

Мнениеот snupeca » Пет 02 мар 2012 16:52

Под "къса" визирах изказването ти. Кутията е оригинална. Вярно не съм карал Б3 1.8 да знам как е при такива но все пак. Да съм недоволен - причина няма. При наличие на подходяща пътна обстановка, и 1.8 и 2.0 без проблем правят скорости от рода на 160-180, без да визираме икономии тук. Просто с 2-то кила доускорението при изпреварване итн е по-добро, докато разликата в разхода няма да е фрапираща - за извънградско говорим. Естествено, че ако се ръчкат градско, 2.0 ще гори къде повече. :beer

Потребителски аватар
Iezekil

Мнениеот Iezekil » Пет 02 мар 2012 17:05

значи говориш за 2Е,то и моята е оригинална но за това са къси,щото сме комбита.За сравнение моето 2Е е седан и върви с 500 оборота под комбито ми.Двигатела е мощен и ускорението е прилично въпреки по дългата кутия.Разликата е,че максималната скорост става различна.Особено моята кутия,която ако до 140 пълни по 500 оборота на 20 км.,то след тази скорост за още 40 км. ускорение пълни още 3 000 оборота.
Има някаква разлика в километражите ни,прегледах кутиите по кодове,няколко са късите но с еднакво пред.число на 5 та.Сиреч по-къса от моята няма,има още няколко като моята.Разликата идва от диференциала....ако има значение.
а тази снимка за какво я сложи,нищо не виждам

пп.Оправих си предния пост,че ме подведе с това 120.Моята остава по-къса :Mr Green Fun не че нещо

Потребителски аватар
snupeca
Контакти:

Мнениеот snupeca » Пет 02 мар 2012 17:23

Е то горе-долу идва същата работа при 100 - явно до определена скорост, както казваш - има някаква закономерност - обороти/км но разликата идва след тази скорост.
Няма значение - отклонихме се от темата. Ако се гони еластичност при големи натоварвания, ясно е на къде клонят везните. За мен, 1.8 да се рови с цел смяна на кутии смисъл няма. Най-много да се спъне - едно за сметка на друго.
Всеки си знае как ще ползва колата си, и си взема решенията на време - преценявайки + и -.

Потребителски аватар
Iezekil

Мнениеот Iezekil » Пет 02 мар 2012 17:31

няма да се спъне то е ясно.А и не е разликата след 100.На твоята снимка си с 80км на 2000об.Аз съм на 80км с 2500 об.

Потребителски аватар
snupeca
Контакти:

Мнениеот snupeca » Пет 02 мар 2012 17:38

Утре ще погледна кода на моята СК, но щом казваш, че си на 2500 с 80 разлика има наистина. А дали 1.8 ще се спъне с друга кутия - зависи от самата кутия. За пример един познат караше Г2 PL, дето на 2-ра правеше 120 преди критиката mhihi

Потребителски аватар
kr1s0
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kr1s0 » Съб 03 мар 2012 0:34

ако е бил с 4степенна мисля,че може ,но иначе как става това животно ? :lol:
аз съм правил на 2ра може би ~80-85 или бъркам спомените :lol:

Върни се в “Passat”