то май трябва да си возим по една метла и лопатка и 6 - 7 чувалчета и като видим ПТП бой с метличката 2 - 3 вида стъкла и в багажника че може да потрябват
Кражба на огледало В5 толкова ли е лесно????
-
kristian112
- Автомобил:
- Двигател:
KGL написа:BulIns, пълно каско, до сега не съм имал проблем, както с моя пасат, така и с двата служебни. Може да си извадиш и протокол от полицията. Най-готино е ако спипаш келешите и им счупиш ставите, така че до края на живота си да се хранят през сламка мамка им крадлива.
Ама аз съм имал точно с БулИнс , за изчезналите лайсни на голфа.Не признават.
- K22
- Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
- Двигател: 2200 Д 2005
KGL написа:k22 написа:Застрахователите в БГ покриват риска Кражба чрез взлом!Така че, нищо което не може да се заключи, не се застрахова и не се покрива по този риск.
На мен застархователи ми платиха 3 чифта ски които крадците задигнаха от къщи. Ските няма как да ги заключиш. Огледалото си е част от автомобила и си влиза в застаховката.
Взлом-проникване чрез разрушаване на трайно поставени прегради и заключалки....
Така че, ако някой влезе с подправен ключ и полицията пише само кражба-не се плаща
А за кражба на фарове,брони,огледала,джанти....не е нужно да разбиваш нищо, за да си осигуриш достъп до тях!
-
kristian112
- Автомобил:
- Двигател:
До колкото разбирам от постовете на колегата са му задигнали само "стъкалцето". То се заваща за механизма на самото огледало и до колкото гледах от едно руско упътване за да се свали най-лесно трябва да е насочено надолу до крайна позиция. Така има най-голям луфт за мушкане на отвертки и други сечива. Предполагам че ако го държиш в по-неутрална позиция поне ще им е потрудно
На мен пък онзи ден ми източиха нафтата. За да се доберат до резервоара ми разбиха ключалката която е на калника. Ама по тоя проблем ще пусна тема, че имам процедурно питане. Тъжна картинка, колеги. Не е държава това. Умните отдавна се изнесаха. Ние да му мислим.
На мен пък онзи ден ми източиха нафтата. За да се доберат до резервоара ми разбиха ключалката която е на калника. Ама по тоя проблем ще пусна тема, че имам процедурно питане. Тъжна картинка, колеги. Не е държава това. Умните отдавна се изнесаха. Ние да му мислим.
-
kristian112
- Автомобил:
- Двигател:
gdh написа:До колкото разбирам от постовете на колегата са му задигнали само "стъкалцето". То се заваща за механизма на самото огледало и до колкото гледах от едно руско упътване за да се свали най-лесно трябва да е насочено надолу до крайна позиция. Така има най-голям луфт за мушкане на отвертки и други сечива. Предполагам че ако го държиш в по-неутрална позиция поне ще им е потрудно![]()
Е вече нямам думи просто ?!?!? "Стъкълцето" все пак е разбраемо що са ми го гепили но да ти източат горивото ?!?!?!?
по темата - да само стъкълцето го няма. но не е в най долно положение и напротив по нагоре от нормалното за каране щото шофирам малко в "легнало" положение
kristian112 написа:Толкова лесно ли се сваля и може ли да се направи някакво подобрено захващане.Гледах пластмасовата част на огледалото!няма и драскотина.И алармата не е реагирала! като ми пристигне новото огледалце ще го огледам по подробно. Дали ще е добре да се сложи малко силикон или нещо подобно при поставянето.Преди време гледах как един познат от Велико Търново слагаше силикон на огледалата на един Г4.Просто имаше нечовешка музика в колата и всичко се тресеше та за всеки случей сложи силикон .
Ами тоя метод на разглобяване беше препоръчан в руския сайт само за напреднали поради опасността от счупване. Ама ако знаеш къде да пипаш педполагам е доста лесно.
Иначе за силикона няма смисъл щото като дойдат да го прибират няма да знаят и най много да го строшат. по полезно би било да уплътниш стъклото да няма луфт м/у него и пластмасата. Ама не си струва мъките. Другия път ще дойдат за нещо друго. Няма как да предвидиш всичко. Най-сигурно е на паркинг ама като го обърнеш в пари може и да е повече от едно огледало.
-
psstv18rp
- Автомобил:
- Двигател:
Абе те умишлено са направени да са слабо закрепени - целта е при удар да се отдели веднага, че иначе може да ти се "изстрелят" парченца в лицето, ако е бил отворен прозореца, тогава ако е и било менте (рязано от обикновено стъкло) огледалото - може и до бяло бастунче да опреш...
Не знам как е при Б5, но при Б3 като натиснещ с пръсти стъклото може да се мести във всички посоки (зъбните колелца прескачат по рейката). Едно време моята беше без управление и така си го нагаждах.
Така че не е проблем да си отворят място за инструменти, а и да счупят механизъма - кво им пука?
Освен това трябва да може да се сваля, за достъп вътре.
Може да се залепи със силикон, но трябва да се внимава да не се оплеска механизъма, и разбира се - ако после вътре нещо се повреди - край.
Друг вариант е да се монтират примерно 2 Г-образни планки, евентуално с поп-нитове които да пречат стъклото да се извади (ако се наложи поп-нитовете може да се разпробият), но как ще се направи да е красиво не знам.
Или да се измисли нещо по-елегантно, дето да не стръчи много навън.
Не знам как е при Б5, но при Б3 като натиснещ с пръсти стъклото може да се мести във всички посоки (зъбните колелца прескачат по рейката). Едно време моята беше без управление и така си го нагаждах.
Освен това трябва да може да се сваля, за достъп вътре.
Може да се залепи със силикон, но трябва да се внимава да не се оплеска механизъма, и разбира се - ако после вътре нещо се повреди - край.
Друг вариант е да се монтират примерно 2 Г-образни планки, евентуално с поп-нитове които да пречат стъклото да се извади (ако се наложи поп-нитовете може да се разпробият), но как ще се направи да е красиво не знам.
Или да се измисли нещо по-елегантно, дето да не стръчи много навън.
-
kristian112
- Автомобил:
- Двигател:
като пристигне стъкълцето ще го разгледам какво представлява отзад и ще мисля.а ако толкова лесно се сваля ше си госвалям и аз
и без това се прибирам с панела от ЦД-то сега и огледало ще мъкна
дясното не ме бърка но без лявото немога да карам ! чувствам се като сляпа баба
или ще си потърся някакви нестандартни "тунерски" огледала дето ще са непотребни на повечето пасати ! ама тогава на тях къде ще им търся части ??? абе то не е една ?!?!
- TheKingslayer
- Автомобил:
- Двигател:
Re:
gdh написа:До колкото разбирам от постовете на колегата са му задигнали само "стъкалцето". То се заваща за механизма на самото огледало и до колкото гледах от едно руско упътване за да се свали най-лесно трябва да е насочено надолу до крайна позиция. Така има най-голям луфт за мушкане на отвертки и други сечива. Предполагам че ако го държиш в по-неутрална позиция поне ще им е потрудно![]()
Аз също сутринта осъмнах без "стъкълца" (и двете).
Бих искал да помоля ако някой знае какъв е механизма за захващането да каже дали не ми липсва и нещо друго освен стъкалцето. Автомобилът е Passat 1,8Т (2000 година).

- dancing_niki
- Скиора
- Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
- Двигател: CASA
Re: Кражба на огледало В5 толкова ли е лесно????
Така по снимките според мен нищо не ти липсва, виж че даже и буксите за подгрева са ти здрави. Явно не за първи път свалят такива огледала. Сега като си купиш новите ги капни с някакво лепило та ако ще свалят нещо пак то поне да ги изпочупят, че да ги плати застрахователя. Най-добре с каноколит или някакво такова секундно лепило като ги капваш в ушичките дето влизат едни като ябълковидни щифтчета на самото стъкло. Даже ще ти ползвам снимката да ги покажа въпросните уши:
- WDW
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Привет,
Това с огледалото и аз го имах преди няколко години, но на Б3.
Та някой дебил се беше опитал да го свали и го пукнал и се отказал.
Не си направих труда да го сменям и сега не представлява интерес за никого! (предполагам
)
Това също е възможно решение на проблема - пукваш го на някое място за да не става за продаване.
Или пък имаше едни лепенки, които имитират пукнато стъкло!
Това с огледалото и аз го имах преди няколко години, но на Б3.
Та някой дебил се беше опитал да го свали и го пукнал и се отказал.
Не си направих труда да го сменям и сега не представлява интерес за никого! (предполагам
Това също е възможно решение на проблема - пукваш го на някое място за да не става за продаване.
Или пък имаше едни лепенки, които имитират пукнато стъкло!
- TheKingslayer
- Автомобил:
- Двигател:
Tо ако ги бяха пукнали щеше да е по-добрия вариант, защото каското го покрива. А сега нови стакълца в порше са 210 лв. (ляво-126 лв.; дясно - 84 лв.).
Наистина май нищо друго не липсва. Ако някой се интересува ето тук има повече информация за механизма - http://www.myturbodiesel.com/1000q_how_ ... mirror.htm
Благодаря на колегата @dancing_niki за съвета относно залепването.
Наистина май нищо друго не липсва. Ако някой се интересува ето тук има повече информация за механизма - http://www.myturbodiesel.com/1000q_how_ ... mirror.htm
Благодаря на колегата @dancing_niki за съвета относно залепването.
- kristianatanasov
- Автомобил:
- Двигател:
Ако го залепиш за механизма най-много да откътят и нещо от механизма.....и влизаш в по голям разход!!!
- dancing_niki
- Скиора
- Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
- Двигател: CASA
TheKingslayer написа:...Благодаря на колегата @dancing_niki за съвета относно залепването.
Сега видях, че тия огледала не са като на Б4 и не влизат някакви ябълковидни щифтчета в ушите, а само скобичките отстрани, или поне на снимките от линка така се вижда, но смятам че ме разбирате за какво иде реч и как да се лепи
Късмет!
п.с. Влиза в по-голям разход, но застрахователя плаща, а сега трябва да си ги извади от джоба парите за новите стъкла поради факта, че щетата му се формулира като: "Липса на части и агрегати", в който случай застрахователя отказва да плати.