Кражба на огледало В5 толкова ли е лесно????

Техническа и сервизна информация за Passat
kristian112
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristian112 » Чет 25 яну 2007 13:55

:) парчетата са много необходимо нещо :) ама при мен като нямаше парчета :( :( :( ??? та трябваше да си търся :)
то май трябва да си возим по една метла и лопатка и 6 - 7 чувалчета и като видим ПТП бой с метличката 2 - 3 вида стъкла и в багажника че може да потрябват :)

Потребителски аватар
niviat
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niviat » Чет 25 яну 2007 16:26

KGL написа:BulIns, пълно каско, до сега не съм имал проблем, както с моя пасат, така и с двата служебни. Може да си извадиш и протокол от полицията. Най-готино е ако спипаш келешите и им счупиш ставите, така че до края на живота си да се хранят през сламка мамка им крадлива.

Ама аз съм имал точно с БулИнс , за изчезналите лайсни на голфа.Не признават.

Потребителски аватар
K22
Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
Двигател: 2200 Д 2005

Мнениеот K22 » Пет 26 яну 2007 9:04

KGL написа:
k22 написа:Застрахователите в БГ покриват риска Кражба чрез взлом!Така че, нищо което не може да се заключи, не се застрахова и не се покрива по този риск.

На мен застархователи ми платиха 3 чифта ски които крадците задигнаха от къщи. Ските няма как да ги заключиш. Огледалото си е част от автомобила и си влиза в застаховката.

Взлом-проникване чрез разрушаване на трайно поставени прегради и заключалки....
Така че, ако някой влезе с подправен ключ и полицията пише само кражба-не се плаща :twisted:
А за кражба на фарове,брони,огледала,джанти....не е нужно да разбиваш нищо, за да си осигуриш достъп до тях!

kristian112
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristian112 » Пет 26 яну 2007 9:47

ами това е глупавото !!!! ще счупят стъклото ще отворят капака,ще си смъкнат половоната карантия и застрахователя ще ти плати само прозореца щото само той е счупен :( :( :( то по добре да ти откраднат цялата кола от колкото половината

gdh
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gdh » Пет 26 яну 2007 11:04

До колкото разбирам от постовете на колегата са му задигнали само "стъкалцето". То се заваща за механизма на самото огледало и до колкото гледах от едно руско упътване за да се свали най-лесно трябва да е насочено надолу до крайна позиция. Така има най-голям луфт за мушкане на отвертки и други сечива. Предполагам че ако го държиш в по-неутрална позиция поне ще им е потрудно :idea:

На мен пък онзи ден ми източиха нафтата. За да се доберат до резервоара ми разбиха ключалката която е на калника. Ама по тоя проблем ще пусна тема, че имам процедурно питане. Тъжна картинка, колеги. Не е държава това. Умните отдавна се изнесаха. Ние да му мислим.

kristian112
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristian112 » Пет 26 яну 2007 11:38

gdh написа:До колкото разбирам от постовете на колегата са му задигнали само "стъкалцето". То се заваща за механизма на самото огледало и до колкото гледах от едно руско упътване за да се свали най-лесно трябва да е насочено надолу до крайна позиция. Така има най-голям луфт за мушкане на отвертки и други сечива. Предполагам че ако го държиш в по-неутрална позиция поне ще им е потрудно :idea:

На мен пък онзи ден ми източиха нафтата. За да се доберат до резервоара ми разбиха ключалката която е на калника. Ама по тоя проблем ще пусна тема, че имам процедурно питане. Тъжна картинка, колеги. Не е държава това. Умните отдавна се изнесаха. Ние да му мислим.

Е вече нямам думи просто ?!?!? "Стъкълцето" все пак е разбраемо що са ми го гепили но да ти източат горивото ?!?!?!?
по темата - да само стъкълцето го няма. но не е в най долно положение и напротив по нагоре от нормалното за каране щото шофирам малко в "легнало" положение :) точно това исках да попитам !Толкова лесно ли се сваля и може ли да се направи някакво подобрено захващане.Гледах пластмасовата част на огледалото!няма и драскотина.И алармата не е реагирала! като ми пристигне новото огледалце ще го огледам по подробно. Дали ще е добре да се сложи малко силикон или нещо подобно при поставянето.Преди време гледах как един познат от Велико Търново слагаше силикон на огледалата на един Г4.Просто имаше нечовешка музика в колата и всичко се тресеше та за всеки случей сложи силикон .

gdh
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gdh » Пет 26 яну 2007 11:57

kristian112 написа:Толкова лесно ли се сваля и може ли да се направи някакво подобрено захващане.Гледах пластмасовата част на огледалото!няма и драскотина.И алармата не е реагирала! като ми пристигне новото огледалце ще го огледам по подробно. Дали ще е добре да се сложи малко силикон или нещо подобно при поставянето.Преди време гледах как един познат от Велико Търново слагаше силикон на огледалата на един Г4.Просто имаше нечовешка музика в колата и всичко се тресеше та за всеки случей сложи силикон .

Ами тоя метод на разглобяване беше препоръчан в руския сайт само за напреднали поради опасността от счупване. Ама ако знаеш къде да пипаш педполагам е доста лесно.

Иначе за силикона няма смисъл щото като дойдат да го прибират няма да знаят и най много да го строшат. по полезно би било да уплътниш стъклото да няма луфт м/у него и пластмасата. Ама не си струва мъките. Другия път ще дойдат за нещо друго. Няма как да предвидиш всичко. Най-сигурно е на паркинг ама като го обърнеш в пари може и да е повече от едно огледало.

psstv18rp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот psstv18rp » Пет 26 яну 2007 13:09

Абе те умишлено са направени да са слабо закрепени - целта е при удар да се отдели веднага, че иначе може да ти се "изстрелят" парченца в лицето, ако е бил отворен прозореца, тогава ако е и било менте (рязано от обикновено стъкло) огледалото - може и до бяло бастунче да опреш... :-(

Не знам как е при Б5, но при Б3 като натиснещ с пръсти стъклото може да се мести във всички посоки (зъбните колелца прескачат по рейката). Едно време моята беше без управление и така си го нагаждах. :-) Така че не е проблем да си отворят място за инструменти, а и да счупят механизъма - кво им пука?

Освен това трябва да може да се сваля, за достъп вътре.

Може да се залепи със силикон, но трябва да се внимава да не се оплеска механизъма, и разбира се - ако после вътре нещо се повреди - край.

Друг вариант е да се монтират примерно 2 Г-образни планки, евентуално с поп-нитове които да пречат стъклото да се извади (ако се наложи поп-нитовете може да се разпробият), но как ще се направи да е красиво не знам. :)
Или да се измисли нещо по-елегантно, дето да не стръчи много навън.

kristian112
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristian112 » Пет 26 яну 2007 14:42

като пристигне стъкълцето ще го разгледам какво представлява отзад и ще мисля.а ако толкова лесно се сваля ше си госвалям и аз :) и без това се прибирам с панела от ЦД-то сега и огледало ще мъкна :) дясното не ме бърка но без лявото немога да карам ! чувствам се като сляпа баба :( :( :( или ще си потърся някакви нестандартни "тунерски" огледала дето ще са непотребни на повечето пасати ! ама тогава на тях къде ще им търся части ??? абе то не е една ?!?!

Потребителски аватар
TheKingslayer
Автомобил:
Двигател:

Re:

Мнениеот TheKingslayer » Пет 23 окт 2009 10:34

gdh написа:До колкото разбирам от постовете на колегата са му задигнали само "стъкалцето". То се заваща за механизма на самото огледало и до колкото гледах от едно руско упътване за да се свали най-лесно трябва да е насочено надолу до крайна позиция. Така има най-голям луфт за мушкане на отвертки и други сечива. Предполагам че ако го държиш в по-неутрална позиция поне ще им е потрудно :idea:

Аз също сутринта осъмнах без "стъкълца" (и двете).

Бих искал да помоля ако някой знае какъв е механизма за захващането да каже дали не ми липсва и нещо друго освен стъкалцето. Автомобилът е Passat 1,8Т (2000 година).

Изображение

Потребителски аватар
dancing_niki
Скиора
Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
Двигател: CASA

Re: Кражба на огледало В5 толкова ли е лесно????

Мнениеот dancing_niki » Пет 23 окт 2009 12:49

Така по снимките според мен нищо не ти липсва, виж че даже и буксите за подгрева са ти здрави. Явно не за първи път свалят такива огледала. Сега като си купиш новите ги капни с някакво лепило та ако ще свалят нещо пак то поне да ги изпочупят, че да ги плати застрахователя. Най-добре с каноколит или някакво такова секундно лепило като ги капваш в ушичките дето влизат едни като ябълковидни щифтчета на самото стъкло. Даже ще ти ползвам снимката да ги покажа въпросните уши:

Потребителски аватар
WDW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот WDW » Пет 23 окт 2009 13:53

Привет,

Това с огледалото и аз го имах преди няколко години, но на Б3.
Та някой дебил се беше опитал да го свали и го пукнал и се отказал.
Не си направих труда да го сменям и сега не представлява интерес за никого! (предполагам :roll: )
Това също е възможно решение на проблема - пукваш го на някое място за да не става за продаване.
Или пък имаше едни лепенки, които имитират пукнато стъкло! :idea:

Потребителски аватар
TheKingslayer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот TheKingslayer » Пет 23 окт 2009 18:09

Tо ако ги бяха пукнали щеше да е по-добрия вариант, защото каското го покрива. А сега нови стакълца в порше са 210 лв. (ляво-126 лв.; дясно - 84 лв.).
Наистина май нищо друго не липсва. Ако някой се интересува ето тук има повече информация за механизма - http://www.myturbodiesel.com/1000q_how_ ... mirror.htm

Благодаря на колегата @dancing_niki за съвета относно залепването.

Потребителски аватар
kristianatanasov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristianatanasov » Пет 23 окт 2009 18:20

Ако го залепиш за механизма най-много да откътят и нещо от механизма.....и влизаш в по голям разход!!!

Потребителски аватар
dancing_niki
Скиора
Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
Двигател: CASA

Мнениеот dancing_niki » Пет 23 окт 2009 18:22

TheKingslayer написа:...Благодаря на колегата @dancing_niki за съвета относно залепването.

Сега видях, че тия огледала не са като на Б4 и не влизат някакви ябълковидни щифтчета в ушите, а само скобичките отстрани, или поне на снимките от линка така се вижда, но смятам че ме разбирате за какво иде реч и как да се лепи ;)

Късмет!

п.с. Влиза в по-голям разход, но застрахователя плаща, а сега трябва да си ги извади от джоба парите за новите стъкла поради факта, че щетата му се формулира като: "Липса на части и агрегати", в който случай застрахователя отказва да плати.

Върни се в “Passat”