аз си мисля, че като си мил колата са напръскали и вътре в бързината, и на мен ми се е случвало като ми мият прага и вратите отвътре да ми понапръскат мокета
Отначалото помислих същото,но момчетата казаха,че не са я напръскали те. Днес отново я закарах на автомивка,но си я измих аз отново имаше вода. Френд-а,които го оставих да гледа видял,че капи вода,но не можахме разберем от къде е....
Малко да бутна темата. Значи изчистих,отводнителните канали под акумулатора и сервото,но проблем пак имаше-влизаше вода пак там м/у педалите и седалката,точно в/у модула. Смених уплътненията на компютъра и кутията на филтъра, но днес като закарах колата на автомивка, ко да видя пак имаше вода, направо ми се идваше да зарева..... Но най-накрая мисля,че открих проблема. Водата нахлува в купето, точно от уплътнението което е на самия праг на купето. Ще приложа снимка,че да кажете ново ли да търся,или някакъв вариант да се мисли....??
Колега колега. И уплатнението да смениш пак ще ти тече докато не залепиш алуминиевата тава за вратата. Тя има уплатнение което с времето става марсол. За да сложиш ново уплатнение трябва всичко да за разкачи което е главоболие. Лесният начин е да развиеш всички винтове на алуминиевата кора, малко да я поотвориш и обилно да намажеш със силикон навсякъде. Аз като теб смених всичко и пак имах вода докато не подмазах всички врати по описания начин. Вече 2 год нямам и една капка вътре. А уплатнението на филтъра на климатика и на еку е добре че си ги сменил , защото рано или късно прокапват и те.
Малко да раздвижа темата, значи намазах всички врати с силикон, но днес след като излязох от автомивката, водата беше пак в/у комфорт-модула?
Значи на клипа, ясно се вижда, че на самата врата където е това нещо като велур, което съм снимал на последните 6-9 секунди от клипа, беше цялото мокро, а днес забелязах, че вратата не се затваря плътно, ще прикача снимка да погледнете, но дали това може да е проблема?
Уплътнението което е на еку проверявал ли си го дали е здраво? От там също тече гадно. Велура също се мокри и ппи мен. Ако той пусне ще имаш капка и по корите вътре или по стъклото. Друг вариянт е от жилото за предния капак да капе ако е подмъкнато. Влез в колата и накарай някой да полива а ти да гледаш и се ослушваш от къде ще прокапе. Вземи и фенерче
Уплътнението на ЕКУ-то го няма, самата кутия на компютъра е залепена с силикон,мъчих се да я изкарам,но без резултат. Вътре при комфорт-модула, също имаше вода.... Къде да гледам, до жилото на капака? Иначе,отводнителните канали ги отпуших,смених уплътнението на филтър купе,сложих силикон на всички врати и пак така .....
Екуто май имаше един скрит болт вътре в него или купето. Не помня точно. Нека някой по наясно да каже. Жилото е долу в дясно. Проследи го минава през уплатнениито на предният кош. То е тапа маншон. Понякога е подмъкната или скъсана и има проблеми. Мокета към педалите влажен ли е?
Алуминиевата тава цялата ли я намаза? Не само отдолу? Ако тече от врата трябва да проследиш. Хвани някой френд и да полива а ти наблюдавай. Аз така хванах моя проблем. Именно задните врати шуртяха.