Прискърцват кори и други пластмаси на Б5.5'иците-май решено

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Пет 28 дек 2007 10:19

Аз ще си попръскам че не знам къде точно да го слагам дунапрена :)

Потребителски аватар
smsdido
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот smsdido » Сря 02 яну 2008 18:36

longora кажи какво стана оправи ли се скърцането със силиконовия спрей, а и къде точно пръска ?

Потребителски аватар
jafara
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jafara » Чет 03 яну 2008 1:11

и при мене скъцка здраво ... я кжи какво си наравил по въпроса ... има вероятност да са ти ибегали и щипки примерно от корите на вратите .. а така смених няколко и се пооправи малко :)

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Чет 03 яну 2008 13:44

Нямах време да се занимавам с щипките, излезна доста по сериозен проблем и мисля първо него да оправя щото ако не мога да си карам колата не ми пука дали скърца :(. Иначе преди да се развали гледах един силиконов спрей от едно тунинг магазинче ама нещо не ми вдъхна доверие и не го взех...

Потребителски аватар
stirka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот stirka » Вто 05 фев 2008 23:09

и моята поскърцва на дясната врата.много дразнещо е.имам течен парафин мисля тези дни да понамажа да видя дал има ефект.при самото скърцане съм се протягал и съм притискал кори,дръжки,абе всичко притискам да спре ама корите са стабилно хванати скърцането като че ли отвътре идва не мога да определя точно

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Сря 06 фев 2008 13:06

Скърцането идва от хубавите ни пътища :( Аз още не съм купил силиконовия спрей ... нещо се излагам. Надявам се скоро да го купя и да попръскам тук там да видя дали ще има разлика ...

Потребителски аватар
krraynov
Автомобил: VW Passat B7 Alltrack
Двигател: CFGB 2012
Контакти:

И при мен тропа нещо ;-)

Мнениеот krraynov » Чет 07 фев 2008 23:21

Откакто мина зимата с големите дупки-нещо се разтропа по-силно и сега последно го локализирам някъде в таблото, отпред,или около акумулатора в преградата. Преди зимата, като че ли само понякога чувах такова тъпо потипване, ама сега... Значи като си карам :drive: направо и врътна волана (може и съвсем лекичко) на някъде прави 'тък' ха на другата страна- пак 'тък', ще рече някой че има вързан болт в някъв отвор и при всяка промяна на траекторията удря по периферията на отвора.. скоро ша ма :heavymetal: побърка. АКо има легнал полицай-колкото и бавно-пак- 'тък'... Ако музиката е на силно..почти никой друг не го чува, но - аз..само тва чувам ;-).
Ако някой е имал 'нещо' подобно в колата си нека да каже-ще съм много благодарен да ме насочите къде и какво да пребарам...

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Пет 08 фев 2008 9:59

При мене е абсолютно същото както и при теб .... но не знам от какво е .. "тък" се чува обаче отзад при мен ..

Потребителски аватар
stirka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот stirka » Пет 08 фев 2008 15:14

вчера намазах дясната врата с течен парафин (уплътнението) днес нямаше прискърцване :D след ден два каране ще кажа дали окончателно е изчезнало но за сега съм обнадежден

Потребителски аватар
krraynov
Автомобил: VW Passat B7 Alltrack
Двигател: CFGB 2012
Контакти:

:-)

Мнениеот krraynov » Пет 08 фев 2008 16:34

longora написа:При мене е абсолютно същото както и при теб .... но не знам от какво е .. "тък" се чува обаче отзад при мен ..

То и аз го чувах отзад, ама сега като че ли е отпред някъде,не знам дали си въобразявам, но май е от там...
По пътя нелиминирнето-изключвам дае от амортисьорите и окачването, защото би трябвало дачувам товатракане по друг начин, а то е едно тъпо все едно почукваш с летва в пластмаса...

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Съб 09 фев 2008 9:02

Ами на мен пък май от отпред ми отиде отзад припукването .. не знам вече. Мисля да ходя да му проверят все пак ходовата част.

Потребителски аватар
rum6
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rum6 » Съб 09 фев 2008 12:08

при мен е сащото-- пропукване, особено се чува като спирам, нкаде от към лявото ухо ми се чува, и накрая с повечко уши, на неравен терен, беше установено следното- ГАДНАТА СЕДАЛКА, имала някви плазгачи ,който се износвали, а скарцането, на мен ми е от самите кори на вратите(предните) и то само от задната част, откъм ключалките, мисля да се справя с двойно залепващо, т.к. процепа е лек, но пък звука ужасен. успех на всички в начинанието......

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Съб 09 фев 2008 13:38

И аз си мислих за седалката .. ще прегледам всичко :) А на мен понякога и таблото ми прискърцва ... поправимо ли е ?

Потребителски аватар
Fr3nzY
Автомобил: VW Passat
Двигател: AFB V6 TDI

да попитам

Мнениеот Fr3nzY » Сря 13 фев 2008 19:17

аз аз искам да ви попитам един въпрос за корите на вратите искам да сваля задните кори някой може ли да каже как оглеждах вратата отгоре отгоре и видях само едно болче в долната част на врата малко след лампичката която светва като отворя вратата дали от там се развива или е по някакъв друг начин искам да ги сваля понеже музика ще слагам а мисля и прозорците отзад да затъмня.

Потребителски аватар
drakano
Автомобил: S6 2.2TQ ABT
Двигател: AAN
Контакти:

Мнениеот drakano » Пет 15 фев 2008 10:23

По този проблем с вратите са изписани фермани, така че ползвай търсачката, но по принцип освен болта отдолу на вратата има и два болта в ръкохватката на вратата от вътрешната страна, тя се разглобява с леко напъване и отверка, след това се маха жилото за бравата и кабелчетата за колоните.
А да желателно е да се прави при свален прозорец.

Върни се в “Passat”