Passat B5 и B5.5 - подобрения и обща информация за модела
- dimovip
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: ADR
Re: Passat B5 и B5.5-тунинг,подобрения,ремонти
Ми купи си коне.. що си махаш харните джанти
-
- Двигател: AFN 1997
Да, и това е заводското отклонение... Около 5-6 км/ч нагоре..
Моя съм си го "адаптирал" (да се чете побългарил..), сиреч при спряла кола километража показва -5..
Моя съм си го "адаптирал" (да се чете побългарил..), сиреч при спряла кола километража показва -5..
110afn написа:kossis написа:Да питам пак.
Ако приказваш за помпата в резервоара, аз мисля, че колата пак ще запали с горивото от филтъра. После ще видиш зор за да запали бързо. По-добре откачи дюзите отзад от буксата
Прав си.
Добре, а тия дюзи къде им е буксата ?

Знам че вътре под капака на главата има букси. Това не ме устройва. Кабела излиза отзад през капака на главата и влиза пак към компера и купето. Самоче къде е релето или буксата ?
- 110afn
- Автомобил: Audi A6
- Двигател: AFN
Точно отзад дето излиза е букса
Виж, не съм обърнал внимание. А в неделя махах кората от мотора и гледах тандем-помпата дали не тече нещо от нея и дали поксипола на вакума държи. Даже точно въпросният кабел през пластмасовият опръстен го загледах да не тече и от него масло. Обаче никога не съм търсил букса след тоя кабел. Ще погледна.
Нали говориш колега за ПД-131 мотор ?
Като изключа тая букска - грешка ще запише ли Вага ? Не че няма да я изтрия после но....... ?
Нали говориш колега за ПД-131 мотор ?
Като изключа тая букска - грешка ще запише ли Вага ? Не че няма да я изтрия после но....... ?
- 110afn
- Автомобил: Audi A6
- Двигател: AFN
dimovip написа:Ми купи си коне.. що си махаш харните джанти
Колата си върви идеално, кат си купя коне да си купя и маховик и турбо щот всеки втори вика "чипосвай" и си кара стоковицата
И колко да е харен тоя Феникс ? Не, че е грозен, ма сега съм с джанти от Ауди Ол роуд с по 3кг по-леки
- Apokaliptiko
- Двигател: 1998 AFN
Е тогава какво се притесняваш... Карай Ол-роуда. Пък за мапване, чипове и софтуери да не говорим, защото спора ще е голям.
- MrLover
- Автомобил: Passat
- Двигател: AMX
Колеги може ли да Ви ползвам темата и да попитам колко от вас карат b5.5 2.8 4 motion автоматик? Мисля да махам бората и да взема такъв пасат. Насочете ме към по-слабите му страни освен разхода
, който предполагам ще варира около 16-18 градско и 12-13 извънградско (газ). Колко пари би ми струвала първоначалното обслужване, като вземем предвид, че ще се смени всичко (ангренаж, ролки, водна помпа, термостат, антифриз, масла мотор+кутия и т.н.)?

-
Копчетата на Б5.5 не са ли двойнодействащи?? Тоест на първа степен се движи докато го пуснеш, а ако го донатиснеш слиза (качва се) до края.
Също така като тръгне да се движи последващо натискане/дърпане би трябвало да спре движението на момента.
Също така като тръгне да се движи последващо натискане/дърпане би трябвало да спре движението на момента.
Не са !
Колега ТИЛ, буташ бутона надолу и като искаш да спре пак го буташ надолу и спира. В обратната посока е пак така- дърпаш и дърпаш. Малко ми е чишитско това но е така поне при мене.
С ВАГком може и да се препрограмира, но питай ВАГ активатора.
Колега ТИЛ, буташ бутона надолу и като искаш да спре пак го буташ надолу и спира. В обратната посока е пак така- дърпаш и дърпаш. Малко ми е чишитско това но е така поне при мене.
С ВАГком може и да се препрограмира, но питай ВАГ активатора.
-
След като не са, значи са като на Б5..
Моите при "цъкване" слизат до долу. Ако го задържа за малко повече спират когато пусна копчето. Обаче съм усвоил и техниката "double tap"
Не вярвам да се движат само от край до край..
Моите при "цъкване" слизат до долу. Ако го задържа за малко повече спират когато пусна копчето. Обаче съм усвоил и техниката "double tap"

Не вярвам да се движат само от край до край..
Bro0z3r написа:Копчетата на Б5.5 не са ли двойнодействащи?? Тоест на първа степен се движи докато го пуснеш, а ако го донатиснеш слиза (качва се) до края.
Точно така е. 2 степени са. При първата когато пуснеш копчето - стъклото спира, а при втората - движи до край.
На 5.5 няма такова двойно действие, даже се е случвало да достигне до долу и пак да се върне нагоре един два пъти.
Това, че при теб не работи не значи, че го няма за модела ..