А за колегата със скърцащата жабка - и аз имах тоя проблем и оправията е вд-40. Пръскаш обилно по езиците отстрани и настъпва блаженна тишина. Процедурата се повтаря на 3-4 месеца

Volkswangel написа:Пасат Б5 99г. Преди няколко дни грубо дръпнах езика на жабката и остана в ръката ми.Счупиха се пластмасовите втулки на езика, в които влизат двете осички.Благодарение на нашия форум,събрах необходимата информация и за около час оправих проблема.Единствено не се заключва, ама то кога ли съм я заключвал. Първо със свредло 3мм разпробих от краи до краи езика, използваики за ориентир където са били втулките.Преди това извадих патрона, замерих къде ще се пресече с новата ос и го запилих.След това подготвих ос 3мм с дължината на езика.
Разглобих жабката, отделих капака и го разпорих само с ръце, без да ползвам отвертка.Наложих езика и вкарах оста през леглата на капака и езика.Капнах по капка Loctite на местата, кудето е било лепено и събрах двете половини като ги притисках около минута.След това се сетих, че можеше да махна щифтовете на патрона, ама не е от значение.И вече работи.
Благодаря на всички, споделили опшита си във форума.
I4o_naskov написа:Пичове ако можете да ми обясните как се слага пружинката на лампичката че нещо не мога да се справя сам,намерих снимка но нещо не се получава![]()
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 45 госта