Дал бог метални кори за какво ли не

icoico написа:http://www.unterfahrschutz.eu/VW/index.htm
gencho84 написа:Пичове,а замисляли сте се ,че при удар на камък в областта на картера,тези 3 мм. ламарина по никакъв начин не ви спасяват от пробив на същия.Според мен оригиналната пластмасова кора си е идеална и достатъчно здрава за функцията си, а именно да пази от кал и вода.А ако целим предпазване на картера според мен трябва да се сложи поне 1 см.кора и то само в областта на картера за да издържи тежестта на колата отгоре и да предотврати пробива му.
Поздрави.
yarek написа:gencho84 написа:Пичове,а замисляли сте се ,че при удар на камък в областта на картера,тези 3 мм. ламарина по никакъв начин не ви спасяват от пробив на същия.Според мен оригиналната пластмасова кора си е идеална и достатъчно здрава за функцията си, а именно да пази от кал и вода.А ако целим предпазване на картера според мен трябва да се сложи поне 1 см.кора и то само в областта на картера за да издържи тежестта на колата отгоре и да предотврати пробива му.
Поздрави.
Има ли поне един шофиор дето колата му пострадала по такъв начин - имайки желязна кора, тя пробила картера при удара? или това е само полемика и предположения? Защото има няколко теми където се обсъжда дали има смисъл от кора. Питам защото съм карал със желязна кора предишната си кола, и ако не беше тя щях да кърпя картера, а нея я сложих защото си пръснах пластмасовата. На сегашната ми кола, пръснах пластмасова защото закъсах в коловози в снега, където имаше буца лед. Не смятам да давам по няколко пъти пари за пластмаските само за това че има вероятност че ще скоча на камък, от който със сигурност няма да ме спаси пластмасовата и на 50% може би спаси желязната. Цена на която ще се иработва желязната е по малко и от оригинала и от менте пластмасовите кори.
drago_tr написа:icoico написа:http://www.unterfahrschutz.eu/VW/index.htm
Дал бог...ама и цените сеза една тенекия.
passat123 написа: как се тресе кората ако не е хваната добре
ако тая ламарина се разпъне нещо от (въздуха който минава отдоло тая струя ) ...
yarek написа:passat123 написа: как се тресе кората ако не е хваната добре
ако тая ламарина се разпъне нещо от (въздуха който минава отдоло тая струя ) ...
1. Значи трябва да се хване добре и край със страховете.
2. Как ще се разпъне?ти да не летиш със 4ж космическа скорост която огъва ламарини. По този ход на мисли всички псевдо тунинг спойлери от рамарина трябва да се сгъват при голяма скорост.
Единственно нещо което ме притеснява е теглото на метална кора, защото е по тежка от пластмаските, при което могат да се изрежат допълнителните отвори в кората за да се олекоти поне малко. Всичко друго е въпрос колко си сръчен или колоко кадърен е майстор който прави кората ти.
yarek написа:Да по добре е обаче цените![]()
2 мм алуминиев лист - 168 лв
toto_PZ написа:Живи и здрави другата седмица ще зарадвам едно приятелче с алуминиева кора за 100лв.
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 19 госта