Дал бог метални кори за какво ли не
Passat B5 метална кора под двигателя, дали я има изобщо?
- gencho84
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Метална кора под двигателя, дали я има изобщо? Б5
Пичове,а замисляли сте се ,че при удар на камък в областта на картера,тези 3 мм. ламарина по никакъв начин не ви спасяват от пробив на същия.Според мен оригиналната пластмасова кора си е идеална и достатъчно здрава за функцията си, а именно да пази от кал и вода.А ако целим предпазване на картера според мен трябва да се сложи поне 1 см.кора и то само в областта на картера за да издържи тежестта на колата отгоре и да предотврати пробива му.
Поздрави.
Поздрави.
- drago_tr
- Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
- Двигател: AFN AVB
icoico написа:http://www.unterfahrschutz.eu/VW/index.htm
Дал бог...ама и цените се
за една тенекия.- yarek
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AJM 2000
gencho84 написа:Пичове,а замисляли сте се ,че при удар на камък в областта на картера,тези 3 мм. ламарина по никакъв начин не ви спасяват от пробив на същия.Според мен оригиналната пластмасова кора си е идеална и достатъчно здрава за функцията си, а именно да пази от кал и вода.А ако целим предпазване на картера според мен трябва да се сложи поне 1 см.кора и то само в областта на картера за да издържи тежестта на колата отгоре и да предотврати пробива му.
Поздрави.
Има ли поне един шофиор дето колата му пострадала по такъв начин - имайки желязна кора, тя пробила картера при удара? или това е само полемика и предположения? Защото има няколко теми където се обсъжда дали има смисъл от кора. Питам защото съм карал със желязна кора предишната си кола, и ако не беше тя щях да кърпя картера, а нея я сложих защото си пръснах пластмасовата. На сегашната ми кола, пръснах пластмасова защото закъсах в коловози в снега, където имаше буца лед. Не смятам да давам по няколко пъти пари за пластмаските само за това че има вероятност че ще скоча на камък, от който със сигурност няма да ме спаси пластмасовата и на 50% може би спаси желязната. Цена на която ще се иработва желязната е по малко и от оригинала и от менте пластмасовите кори.
- Apokaliptiko
- Двигател: 1998 AFN
yarek написа:gencho84 написа:Пичове,а замисляли сте се ,че при удар на камък в областта на картера,тези 3 мм. ламарина по никакъв начин не ви спасяват от пробив на същия.Според мен оригиналната пластмасова кора си е идеална и достатъчно здрава за функцията си, а именно да пази от кал и вода.А ако целим предпазване на картера според мен трябва да се сложи поне 1 см.кора и то само в областта на картера за да издържи тежестта на колата отгоре и да предотврати пробива му.
Поздрави.
Има ли поне един шофиор дето колата му пострадала по такъв начин - имайки желязна кора, тя пробила картера при удара? или това е само полемика и предположения? Защото има няколко теми където се обсъжда дали има смисъл от кора. Питам защото съм карал със желязна кора предишната си кола, и ако не беше тя щях да кърпя картера, а нея я сложих защото си пръснах пластмасовата. На сегашната ми кола, пръснах пластмасова защото закъсах в коловози в снега, където имаше буца лед. Не смятам да давам по няколко пъти пари за пластмаските само за това че има вероятност че ще скоча на камък, от който със сигурност няма да ме спаси пластмасовата и на 50% може би спаси желязната. Цена на която ще се иработва желязната е по малко и от оригинала и от менте пластмасовите кори.
Напълно защитавам мнението ти.Намерил съм алуминиева ламарина и на пролет започвам с моделирането и.Надявам се до пролетта да запазя сегашните пластмасови кори,че вече за 3 път ги купувам и двете.
- icoico
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
drago_tr написа:icoico написа:http://www.unterfahrschutz.eu/VW/index.htm
Дал бог...ама и цените сеза една тенекия.
За менте пластмасова платих почти 120 лева,та и това не е кой знае колко евтино, а пък и нищо не съм споменал за купуване на тенекията...
- passat123
- Автомобил:
- Двигател:
Предпочитам пласмасовата ако трябва да съм честен !
Метална самоделка ме плаши !
Знаете ли със скорост от 100 км. в част как се тресе кората ако не е хваната добре
ако тая ламарина се разпъне нещо от (въздуха който минава отдоло тая струя ) ...
Метална самоделка ме плаши !
Знаете ли със скорост от 100 км. в част как се тресе кората ако не е хваната добре
ако тая ламарина се разпъне нещо от (въздуха който минава отдоло тая струя ) ...
- yarek
passat123 написа: как се тресе кората ако не е хваната добре
1. Значи трябва да се хване добре и край със страховете.
2. Как ще се разпъне?
ти да не летиш със 4ж космическа скорост която огъва ламарини. По този ход на мисли всички псевдо тунинг спойлери от рамарина трябва да се сгъват при голяма скорост.Единственно нещо което ме притеснява е теглото на метална кора, защото е по тежка от пластмаските, при което могат да се изрежат допълнителните отвори в кората за да се олекоти поне малко. Всичко друго е въпрос колко си сръчен или колоко кадърен е майстор който прави кората ти.
- drago_tr
yarek написа:passat123 написа: как се тресе кората ако не е хваната добре
1. Значи трябва да се хване добре и край със страховете.
2. Как ще се разпъне?ти да не летиш със 4ж космическа скорост която огъва ламарини. По този ход на мисли всички псевдо тунинг спойлери от рамарина трябва да се сгъват при голяма скорост.
Единственно нещо което ме притеснява е теглото на метална кора, защото е по тежка от пластмаските, при което могат да се изрежат допълнителните отвори в кората за да се олекоти поне малко. Всичко друго е въпрос колко си сръчен или колоко кадърен е майстор който прави кората ти.
Е алуминиевия вариант е по добър...по лека ще е.
- yarek
Да по добре е обаче цените
2 мм алуминиев лист - 168 лв
3 мм алуминиев лист - 215 лв
и за сръвнение
2 мм железен лист - 75 лв
3 мм алуминиев лист - 215 лв
и за сръвнение
2 мм железен лист - 75 лв
-
toto_PZ
- Автомобил:
- Двигател:
леле какви са тези цени 

- BRUKLLIN
- Автомобил:
- Двигател:
yarek написа:Да по добре е обаче цените![]()
Да ама кажи за какъв размер лист става въпрос!
Ако е 1 на 2 метра (какъвто е стандарта) ще могат да се направят поне три кори предполагам.
- yarek
Да, листа е 1м на 2м, размерите на пластмасова кора са 150 на 70, така че вземеш 1 лист повече от 1 кора не можеш да направиш, другото го слагаш в гаража и му се радваш 

-
toto_PZ
- Автомобил:
- Двигател:
Живи и здрави другата седмица ще зарадвам едно приятелче с алуминиева кора за 100лв. 

- drago_tr
toto_PZ написа:Живи и здрави другата седмица ще зарадвам едно приятелче с алуминиева кора за 100лв.
Ето това е вече що годе приемлива цена