Passat B8 - подобрения

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
lyubohar
Автомобил: Passat B8 Lim HL
Двигател: EA288 2L TDI 150

Re: Passat B8 - тунинг, подобрения, ремонти

Мнениеот lyubohar » Пон 30 дек 2019 19:05

Аз правя нещо друго - слагам longlife маслото, но го сменям като обикновено масло на къс интервал - 10к км/1г. Така дори да не е супер читаво, все пак се сменя докато е по-прясно.

Иначе и аз съм чувал хорор-истории за маслото в Порше. Но не, че е некачествено, а че се подменя от служители и след това се продава по сервизи. Силно се надявам да не е вярно, но няма да падна от изумление ако е.

Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот silent » Пон 30 дек 2019 21:30

silent написа:Официалния представител е задължен да продава маслата които му ги продава производителя и дори има квоти -количества които трябва да продаде
Би ли посочил квотите на поне три официални представителя?
Като работещ в официален представител (не на автомобили) казвам че всяка година производителя спуска количества масла които трябва да бъдат поръчани респективно продадени...това важи и за резервните части там също има таргет....силно се съмнявам че на фолксваген не му пука дали Порше продава техните масла или вкара през заднитя вход алтернативни...дори мисля че една от причините да отрежат Юнитрейд е че започнаха явно да продават алтернативни части....
Това което искаш квоти в три официални представителя няма как да изпълня ...това е конфиденциална информация...и в най-дория случай бих имал информация за един официален представител...

Потребителски аватар
Кайзен
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Кайзен » Пон 30 дек 2019 22:26

Значи реши да напълниш темата с
.. празни приказки..

Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот silent » Вто 31 дек 2019 9:43

Прав е колегата Груп по-долу...извинявам се ако съм обидил някой...весели празници...

Последна промяна от silent на Вто 31 дек 2019 10:27, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
lyubohar
Автомобил: Passat B8 Lim HL
Двигател: EA288 2L TDI 150

Мнениеот lyubohar » Вто 31 дек 2019 10:00

silent написа:Силно се съмнявам че на фолксваген не му пука дали Порше продава техните масла или вкара през заднитя вход алтернативни...

Че им пука, пука им, но дали знаят? То не е много лесно за доказване това. Чакаш в чакалнята, не стоиш вътре; взимаш си колата - маслото е сменено, в багажника - празна туба. Пак казвам, не съм сигурен дали да вярвам на тези слухове и силно се надявам да не са истина, но слуховете ги има (вероятно за всеки представител).

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Вто 31 дек 2019 10:09

Спрете се вече!
Темата е хубава, а се пълни с тъпотии.

martito_p
Автомобил: Пасат
Двигател: 2 0 ТДИ 190 коня ДСГ 4M

Ретрофит навигация Пасат 2016

Мнениеот martito_p » Сря 01 яну 2020 16:49

Здравейте колеги,
Моля някой знаещ и опитвал се да сподели как мога да ъпдейтна от без навигация до навигация на Пасат 2016-та. Днес разцъках из нета и видях, че продават дисплеи с нав бутон, който липсва при мен. Така ситуацията отива към закупуване на дисплей с нав бутон, нар. Дискавъри медиа, но тук е въпроса дали трябва да сменям чейнджъра в жабката? Също и въпрос дали когато сменя направо към доста по-скъпата версия Дискавъри про ще трябва да сменям инфотейтменът чейнджъра или картите ще са инсталирани директно в дисплея.
Днес свалих и дисплея (ползвайки две лъжици :mhihi ) да го разгледам, но се оказа, че няма да мога да сваля инфотейтмнънт чейнджъра от жабката, тъй като изисква специалните малки ключета
Благодаря на отзовалите се.
Поздрави!

Потребителски аватар
netizen
VW експерт
VW експерт
Автомобил: ID7 Pro Tourer
Двигател: APP550
Контакти:

Мнениеот netizen » Сря 01 яну 2020 19:33

Не е много смислен този ъпгрейд според мен. Трябва да смениш модула в жабката, дисплея на таблото и... причината за да не е смислен - гпс антена и окабеляване.

Потребителски аватар
DAJelev
Автомобил: VW Passat Variant Highline
Двигател: DFCA 2016

Мнениеот DAJelev » Сря 01 яну 2020 23:15

А не е ли по-добре да се заплати за Android Auto, MirrorLink и Apple CarPlay и да се ползват картите на телефона. Аз използвам само тях, а тези на вградената навигация съм ги пробвал само веднъж за да видя как работят.

JORDITO
Автомобил: Skoda Octavia III
Двигател: CLHA 2014

Мнениеот JORDITO » Чет 02 яну 2020 1:42

Слага се китайска GPS антена и става, но има един друг въпрос - компонент протекшън и цената на упражнението по смяната.

President
Автомобил: Passat B8
Двигател:

Мнениеот President » Чет 02 яну 2020 9:22

Някой слагал ли е допълнително TPMS (система за следене на налягането в гумите)?
Имам опция от менюто само да запаметявам налягането без да ми показва точно колко е. Виждал съм че има опция да се направи да се виждат точноте налягания на всяка гума.

HarvesteR
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот HarvesteR » Чет 02 яну 2020 11:23

President написа: Виждал съм че има опция да се направи да се виждат точноте налягания на всяка гума.

Това е идеята на системата с безжични датчици във винтилите.

Предполагам, че визираш оригиналния TPMS. За него ти трябват 4 датчика, ресивер, скоба за закачане на ресивера и кабел за него. След това се активира през VCDS.
https://www.cars-equipment.com/en/shop/tire-pressure-monitoring-4/tpms-5q0907273b-vw-golf-7-passat/

Батерията на оригиналните винтили изкарват около 5 години и на всеки трябва е написано, кога е произведен.

Бях тръгнал да купувам, но отложих. Разбрах, че различните ресивери имат различни размери гуми и налягания, като настройка. С някакъв софтуер можело да си добавяш размери.

President
Автомобил: Passat B8
Двигател:

Мнениеот President » Чет 02 яну 2020 22:15

За винтилите е ясно, монтират се в джантите, въпроса е къде се монтира този ресивър и към какво се свързва. Също и активирането не ми е много ясно.

HarvesteR
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот HarvesteR » Пет 03 яну 2020 1:08

Трябва ти и букса за кабела към ресивера.
Монтираш в задната част - под автомобила, ако нямаш скоба можеш и със свински опашки.
https://forums.ross-tech.com/showthread.php?5328-TPMS-(Tire-Pressure-Meter-System-Direct)-for-VW-Golf-MKVII-MQB

Ясно е че го вързваш към кан и 12 волта:

Pin 8 CAN High > Pin 1
Pin 18 CAN Low > Pin 3
Power 12v > Pin 2
Ground > Pin 4

barri
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот barri » Пет 03 яну 2020 16:52

lyubohar написа:
silent написа:Силно се съмнявам че на фолксваген не му пука дали Порше продава техните масла или вкара през заднитя вход алтернативни...

Че им пука, пука им, но дали знаят? То не е много лесно за доказване това. Чакаш в чакалнята, не стоиш вътре; взимаш си колата - маслото е сменено, в багажника - празна туба. Пак казвам, не съм сигурен дали да вярвам на тези слухове и силно се надявам да не са истина, но слуховете ги има (вероятно за всеки представител).

До преди година карах Пежо, и то в продължение на години. Сервизирал съм го само в представителството им в Люлин, където можеш да гледаш директно как се обслужва автомобила, защото кафенето гледа към бързия сервиз. И въпреки това, при една от смените на масло, за която ми твърдяха, че са ми сложили ново и до горе, колата след има-няма 1000 км. и то извън БГ изпищя, че няма масло. Наложи се да купувам в първата бензиностанция, сложих литър и така изкарах до следващото сервизиране след около година.

Друг случай, отново в Пежо, но с колата на приятелката ми - 5 години й сменят на колата филтри, глупости и след като й изтече гаранцията, тя реши да си отиде при свой майстор - бивш служител в Пежо, който разполагаше с техни софтуери и т.н. Той установи, че колата е още със заводските филтри, т.е. 5 години бяха сменяли дедовия....

Освен това, единствено там са ми предлагали да си избера дали искам оригинални или алтернативни (китайски) части.....

Надявам се, че при Порше нещата няма да са така, но ще видим скоро....

Върни се в “Passat”