Трудно движение на ел. стъклата?
-
- Фотограф на VWClubFest
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Трудно движение на ел. стъклата?
Колата е Passat B3 '90 година. Значи отпред има ел. стъкла. Забелязъл съм, че когато е вали дъжд се движат супер бавно - ще изгорят по този начин моторчетата. Август месец свалях корите и гресирах механизма... обаче пак прави така когато вали
Помагайте:)

- wili98
- Щраусолог
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Дали нещо не е от тоците?
Ако можеш свали корите, и премери колко волта идват към моторчетата когато работят и когато не работят колко е напрежението в колата..
После погледни на фаровете например колко е напрежението когато работят...
Ако има ненормални разлики > от 1.5 V се ориентирай, към лоша връзка някъде я маса, я директното захранване на модула...
Според мен няма никаква логика, когато вали /и водата смазва самото стъкло и уплътненията/ да става по-бавно.
Иначе няма да гръмнат споко имат и бушон, имат и защита самите моторчета... Но е хубаво да го хванеш, за да няма по-големи проблеми...
Ако можеш свали корите, и премери колко волта идват към моторчетата когато работят и когато не работят колко е напрежението в колата..
Ако има ненормални разлики > от 1.5 V се ориентирай, към лоша връзка някъде я маса, я директното захранване на модула...
Според мен няма никаква логика, когато вали /и водата смазва самото стъкло и уплътненията/ да става по-бавно.
Иначе няма да гръмнат споко имат и бушон, имат и защита самите моторчета... Но е хубаво да го хванеш, за да няма по-големи проблеми...
-
- Фотограф на VWClubFest
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
wili98 написа:Дали нещо не е от тоците?
Ти ме хвърли в е*аси музиката

-
- Фотограф на VWClubFest
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
-
- Автомобил:
- Двигател:
Само предположение: четките на електромоторчетата. Имах подобен проблем на предишната кола (Рено 21 TSE). Там обаче машинките са капсоловани и са си ядове докато ги отвориш. Вкрайна сметка преработих една четка от някаква бормашина и нещата се оправиха.
Сега на пасата имам същия проблем на задна лява врата, но механизма си бачка трудно независимо от времето.
Сега на пасата имам същия проблем на задна лява врата, но механизма си бачка трудно независимо от времето.
-
- Фотограф на VWClubFest
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Red_Jetta написа:наскоро имах същия проблем. свалих кората на вратата, огледах, всичко беше нормално - чисти и добре гресирани водачи. луфтовете обаче бяха малко по големи и стъклото не се подвежда правилно при вдигане. бях готов да се отказвам когато ми хрумна една идея:
свалих стъклото до край. взех ВД-40 и напръсках по цялата дължина водачите по които се плъзгат ръбовете на стъклото. сега е екстра.
пробвай, дано се оправи.
WD-40? Какво е това?

-
- Фотограф на VWClubFest
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
-
- Фотограф на VWClubFest
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Red_Jetta написа:стъклата не.
няма да е грешка но много ще се изцапат и трябва да се бършат.
както писах сваляш стъклото до край, до долу да се скрие във вратата, пръскаш само там където се плъзга "канта" на стъклото.
ако искаш ела и ще напръскаме и твойта, не си струва да купуваш препарата защото при теб може да излезе друг проблем. пусни ми бележка, ще се уточним кога и къде. (сега в студеното време ще ти струва само едно кафенце)
Имаш ЛС