Развалена резба за пасат б5.5 2.5тди v6 Разрешено....

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
BRANDENBURG
Автомобил:
Двигател:

Развалена резба за пасат б5.5 2.5тди v6 Разрешено....

Мнениеот BRANDENBURG » Пон 12 окт 2009 21:18

Здравейте, колеги; моля за един съвет за пасатчето.Преди ден започнах да сменям ролки и ремъци на пасата, но едната ролка и то най-важната - обтягащата с хидравличният повдигач беше с болт, който много трудно развих; почти съм сигурен че беше лепен защото не остана никаква резба, а всъщност и това ми е проблема - какво да направя - дали да се опитам да възстановявам резбата която я няма въобще и не_знам начин или да сменям капака, който е зад ангренажните ролки и се демонтира доста трудно.
Не_знам как се качват снимки, иначе ще кача, интересно е .

Здравеите колеги молиа за един савет за пасатчето.Преди ден започнах да смениавам ролки и ремаци на пасата но едната ролка и то наи важната обтяга6тата с хидравличният повдига4 беше с болт които много трудно развих по4ти сам сигурен 4е беше лепен за6тото не остана никаква резба а всащност и това ми е проблема какво да направиа дали да се опитам да вастановиавам резбата коиато я няма вобще и незнам начин или да смениавам капакьт които е зад ангренажните ролки и се демонтира доста трудно. незнам как се качват снимки ина4е ще кача интересно е .

Последна промяна от BRANDENBURG на Сря 14 окт 2009 22:50, променено общо 1 път.

Петър Петров
Автомобил:
Двигател:

Re: Развалена резба за пасат б5.5 2.5тди v6

Мнениеот Петър Петров » Пон 12 окт 2009 23:47

Кое е без резба - болта или...

Потребителски аватар
dancing_niki
Скиора
Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
Двигател: CASA

Мнениеот dancing_niki » Вто 13 окт 2009 8:32

Ако се намери читав капак на добра цена аз лично бих го сменил, така и така си свалил цялата предница. Ако пък ти е прекалено скъпо се допитай до някой професионалист ако ти нямаш такива умения да се навие втулка с нова резба, което предполагам ще е по-евтиното решение. Това са само разсъждения, ако капакът е под налягане (малко вероятно според мен) може и да не стане с втулка с нова резба.

angel1250p
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот angel1250p » Вто 13 окт 2009 9:35

Кофти ситуация,но по принцип се сменя целия капак което си е цифра.Съвет хващаш стругар да ти направи шпилка на два размера и си във филма мисля че имаше възможност и материал за сваляне от капака.Не съм го пробвал лично но мисля че ще стане.Иначе там е доста отговорно място и тряя да е здраво.

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Вто 13 окт 2009 23:32

Аз за това си карам колата в сервиз...

Потребителски аватар
dandan
Автомобил: Passat B5-5
Двигател: AHA 2003

Мнениеот dandan » Сря 14 окт 2009 4:09

AmW написа:Аз за това си карам колата в сервиз...

Ами то в сервиза да не мислиш че не развалят резби, особено ако в предния са залепили болта с някакво здраво лепило да не мърда...
Когато човек сам си прави нещата поне знае къде и какво е направил(закрепил) и ще знае как да го направи другия път...

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Сря 14 окт 2009 7:55

ДА.масово се прецакват резби...и незнам защо много хора мислят,че в сервиза няма да ги извикат да им го покажат и да ги накарат да си го платят както и ремонта му..при което положението е същото.Да,много е лесно да обвиниш сервиза,че ти е прецакал болта...ама редно ли е като не е така?
Затова при гърнеджиите примерно си пише - всяка скъсана шпилка не е по вина на сервиза и ремонта си е за сметка на клиента.
При мен при климатиците е същото - италианците масово мажат резбите с някакъв резбоосигурител което няма никаква идея понеже резбата не е оплътняващия елемент...съответно после маркуча се развива и е за смяна накрайника му понеже е пълен със стружки и щуцера на външния радиатор понеже вече няма резба.Никога не съм имал проблем с клиент по този въпрос понеже човека вижда,че съм направил необходимото - развил съм гайката от радиатора...понеже резбите са алуминиеви и не много здрави резултата е налице (при неоригиналните климатици гайките са метални а не алуминиеви).
По повод проблема - снимай за какво точно иде реч понеже съм разглобявал 2.5 ТДИ ама много отдавна и вече не помня добре какво чудо бее с ангренажа.Вариант е да се прави втулка с два размера,вариант е да се мине на шпилка с два размера,вариант е да се аправи само със шпилка...но за която и да е от обработките майсторите ще искат детайла да е свален от колата...никой няма да се заеме да го прави на място.Имаме подходящите познати но както ти казах трябва да се свали въпросното нещо.
Успех!

angel1250p
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот angel1250p » Сря 14 окт 2009 11:21

Колегата най вероятно няма да се справи сам,защото се искат поне минимални условия за домашно правене и познаване на мотора,но ще дам малко бързи обяснения без подробности кое се сваля.Целия ангренаж мотора се оставя на белези.Картер,подкартер се свалят,вътре в подкартера има балансиращ вал и маслена помпа които също са на белези и те се свалят и се развиват болтовете които държат въпросният капак на ангренажа.Тия капаци превъртат ако преди не са стегнати с правилна сила или е превартял и е мазано с някакъв осигурител да се замаже положението.Стяга се с определена сила не помня колко точно,но мястото си е отговорно.Наи лесния вариант които предпочитат големите сервизи е да капака трябва да се смени,виждал съм и гаражни изпалнения които все още се движат може би.Късмет колега и не се набутваи с нов капак преди да опиташ стария,струва доста поне според мене .

Потребителски аватар
dancing_niki
Скиора
Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
Двигател: CASA

Мнениеот dancing_niki » Сря 14 окт 2009 11:50

Ако става въпрос за този капак (позиция 25 - Sealing Flange) струва към 200-тина лева, но точната цена я нямам понеже не съм дистрибутор, а в самата ЕТКА ми дава таква цена. Сериините номера са:
059 103 150 К - за мотори AKN, BAU, BDG и BDH;
078 103 151 C - за мотори AMX, BBG, ATQ
Прикачени файлове
Sealing Flange.jpg

angel1250p
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот angel1250p » Сря 14 окт 2009 12:04

За тоя капак става на въпрос

Потребителски аватар
BRANDENBURG
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BRANDENBURG » Сря 14 окт 2009 22:17

dancing_niki написа:Ако става въпрос за този капак (позиция 25 - Sealing Flange) струва към 200-тина лева, но точната цена я нямам понеже не съм дистрибутор, а в самата ЕТКА ми дава таква цена. Сериините номера са:
059 103 150 К - за мотори AKN, BAU, BDG и BDH;
078 103 151 C - за мотори AMX, BBG, ATQ

Цената на капака е 308лв в юнитреид.но има и доста втора опотреба за по 100 лева серииния номер е 059 103 153Р.

Потребителски аватар
BRANDENBURG
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BRANDENBURG » Сря 14 окт 2009 22:26

angel1250p написа:Колегата най вероятно няма да се справи сам,защото се искат поне минимални условия за домашно правене и познаване на мотора,но ще дам малко бързи обяснения без подробности кое се сваля.Целия ангренаж мотора се оставя на белези.Картер,подкартер се свалят,вътре в подкартера има балансиращ вал и маслена помпа които също са на белези и те се свалят и се развиват болтовете които държат въпросният капак на ангренажа.Тия капаци превъртат ако преди не са стегнати с правилна сила или е превартял и е мазано с някакъв осигурител да се замаже положението.Стяга се с определена сила не помня колко точно,но мястото си е отговорно.Наи лесния вариант които предпочитат големите сервизи е да капака трябва да се смени,виждал съм и гаражни изпалнения които все още се движат може би.Късмет колега и не се набутваи с нов капак преди да опиташ стария,струва доста поне според мене .

Днес го направих, та даже и го запалих пасата; сега ще ви кажа как стана . Взех си комлект за възстановяване на резби - струва 330лв за един метчик и една бургия, но както и да е - дават го и под наем. Работата стана следната : с метчика, който е 11.25мм се прави нова резба. В тази резба се поставя една стоманена пружинка с външен размер на метчика и вътрешен на моя болт - в случая 11.1,25мм_и там се навива вече болта на ролката. Аз не_вярвах, че ще стане здраво, но повярвайте, няма превъртане и така свърших работа.

Днес го направих та даже и го запалих пасата сега 6те ви кажа как стана . Взех си комлект за вазтановиаване на резби струва 330лв за един метчик и една боргиа но както и да е дават го и под наем. работата стана следната с мет4ика които е 11.25мм се прави нова резба в тази резба се поставиа една стоманена пружинка с ваншен размер на мет4ика и ватре6ен на моиа болт в слу4аиа 11.1,25мми там се навива ве4е болта на ролката аз невиарвах 4е ще стане здраво но повиарваите нчма превартане и така сфарших работа.

Потребителски аватар
BRANDENBURG
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BRANDENBURG » Сря 14 окт 2009 22:38

zfa159 написа:ДА.масово се прецакват резби...и незнам защо много хора мислят,че в сервиза няма да ги извикат да им го покажат и да ги накарат да си го платят както и ремонта му..при което положението е същото.Да,много е лесно да обвиниш сервиза,че ти е прецакал болта...ама редно ли е като не е така?
Затова при гърнеджиите примерно си пише - всяка скъсана шпилка не е по вина на сервиза и ремонта си е за сметка на клиента.
При мен при климатиците е същото - италианците масово мажат резбите с някакъв резбоосигурител което няма никаква идея понеже резбата не е оплътняващия елемент...съответно после маркуча се развива и е за смяна накрайника му понеже е пълен със стружки и щуцера на външния радиатор понеже вече няма резба.Никога не съм имал проблем с клиент по този въпрос понеже човека вижда,че съм направил необходимото - развил съм гайката от радиатора...понеже резбите са алуминиеви и не много здрави резултата е налице (при неоригиналните климатици гайките са метални а не алуминиеви).
По повод проблема - снимай за какво точно иде реч понеже съм разглобявал 2.5 ТДИ ама много отдавна и вече не помня добре какво чудо бее с ангренажа.Вариант е да се прави втулка с два размера,вариант е да се мине на шпилка с два размера,вариант е да се аправи само със шпилка...но за която и да е от обработките майсторите ще искат детайла да е свален от колата...никой няма да се заеме да го прави на място.Имаме подходящите познати но както ти казах трябва да се свали въпросното нещо.
Успех!

Не обвинявам момчетата от сервизите, но просто нямаше да го направят по най-добрия начин - щяха да го залепят и да кажат, че ще е надеждно. А това не_е най-доброто .

Не обвинявам мом4етата от сервизите но просто нямаше да го направиат по наи добриат начин щяха да го залепиат и да кажат 4е 6те е надежно. а това нее наи доброто .

Потребителски аватар
BRANDENBURG
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BRANDENBURG » Сря 14 окт 2009 22:43

angel1250p написа:Колегата най вероятно няма да се справи сам,защото се искат поне минимални условия за домашно правене и познаване на мотора,но ще дам малко бързи обяснения без подробности кое се сваля.Целия ангренаж мотора се оставя на белези.Картер,подкартер се свалят,вътре в подкартера има балансиращ вал и маслена помпа които също са на белези и те се свалят и се развиват болтовете които държат въпросният капак на ангренажа.Тия капаци превъртат ако преди не са стегнати с правилна сила или е превартял и е мазано с някакъв осигурител да се замаже положението.Стяга се с определена сила не помня колко точно,но мястото си е отговорно.Наи лесния вариант които предпочитат големите сервизи е да капака трябва да се смени,виждал съм и гаражни изпалнения които все още се движат може би.Късмет колега и не се набутваи с нов капак преди да опиташ стария,струва доста поне според мене .

Мерси, колега, че ми казваш, но аз ако нямам условията ще сменям ли ангренаж на тази кола - почти на всички им е ясна процедурата. Имам и програмите, имам и добри инструменти, двор, гараж, друго не_ми трябва; малко повече мислене и това_е, всичко е направено от човек.

Мерси колега 4е ми казва6 но аз ако нямам условиата 6те смениавам ли ангренаж на тази кола почти на всички им е ясна процедурата. имам и програмите имам и добри инструменти двор гараж друго неми трябва малко пове4е мислене и товае вси4ко е направенио от 4овек.

Потребителски аватар
BRANDENBURG
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BRANDENBURG » Сря 14 окт 2009 22:47

dandan написа:
AmW написа:Аз за това си карам колата в сервиз...

Ами то в сервиза да не мислиш че не развалят резби, особено ако в предния са залепили болта с някакво здраво лепило да не мърда...
Когато човек сам си прави нещата поне знае къде и какво е направил(закрепил) и ще знае как да го направи другия път...

Да, много си прав, а и в сервизите гледат да ти вземат паричките, не да ти оправят колата както трябва. Най-лесно е да се натъпче с лепило и да ти кажат карай спокойно.

Да много си прав а и в сервизите гледат да ти вземат паричките не да ти оправиат колата както трябва. Наи лесно е да се натапка с лепило. да ти кажат караи спокоино .

Върни се в “Passat”