Късо от фар за мъгла

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
ulipet
Автомобил: VW PASSAT B7
Двигател: CFF

Късо от фар за мъгла

Мнениеот ulipet » Пет 08 яну 2010 20:32

Добър вечер,ако някой е имал същият проблем с Пасат комби 1991 да помага.Днес фара ми за мъгла такова късо ми направи,че се запали дунапрена на таблото и бушоните от 8 до 12 се стопиха , 10 бушон остана само на пластини.Разглобих вратата на багажника -нищо ,левия стоп-нищо, таблото с бушоните прегледах-нищо.Ключа прегледах също.Откъде може да идва късото? :banghead:

Потребителски аватар
Bubo
Автомобил: Audi S4 Biturbo
Двигател:

Re: Късо от фар за мъгла

Мнениеот Bubo » Пет 08 яну 2010 21:29

Възможно е да идва от крушките на халогените,защото имах подобен проблем на голфа и се оказа,че са те.

Потребителски аватар
ulipet

Мнениеот ulipet » Пет 08 яну 2010 21:34

Нямам халогени.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Пет 08 яну 2010 21:48

По-скоро се е извътряла някак крушката и е окъсило по корпуса й или са се допрели самите пластини директно.

Потребителски аватар
ulipet

Мнениеот ulipet » Пет 08 яну 2010 21:59

radotom написа:По-скоро се е извътряла някак крушката и е окъсило по корпуса й или са се допрели самите пластини директно.
Никакви следи от късо по фасонката и пластините,но все пак ще сменя крушката.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Пет 08 яну 2010 22:06

Тогава измъкни маншона в горната страна от дясно на вратата и огледай. Там се пречупват проводниците и може и да е направило мизерия! :?

Потребителски аватар
ulipet

Мнениеот ulipet » Пет 08 яну 2010 22:15

radotom написа:Тогава измъкни маншона в горната страна от дясно на вратата и огледай. Там се пречупват проводниците и може и да е направило мизерия! :?
Като нови са там. Май ще трябва и под праговете от лявата страна да търся и не се знае ква беля мога да си отворя.....или на майстор ама като ги знам кви са "джасти- прасти".....

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Пет 08 яну 2010 23:26

ulipet написа:Днес фара ми за мъгла такова късо ми направи,че се запали дунапрена на таблото и бушоните от 8 до 12 се стопиха , 10 бушон остана само на пластини.Разглобих вратата на багажника -нищо ,левия стоп-нищо, таблото с бушоните прегледах-нищо.Ключа прегледах също.Откъде може да идва късото? :banghead:

Колега, казваш фара за мъгла - при включването му ли стана късото? Или нещо си пипал по фара, защото казваш, че той е причината? Предполага се, че ако ел. инсталацията ти е наред, изгаря съответния бушон във веригата на късото и дотук. При условие разбира се, че бушоните ти са с фабричните си стойности. Но при теб някъде има лоша връзка по кабелите, без да са прекъснали. Резултатът - силно загрява и ти пали дунапрена. Затова търси проблема там, където е загрявало, а не отзад по багажника. Проверявай внимателно връзките, ориентирай се и по миризмата на изгоряло. Особено внимание обърни ако има връзки, завити с изолирбанд. Погледни и релето. Успех и кажи какво си направил.

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Пет 08 яну 2010 23:44

При В3 реле за халогените няма...Копчето за халогените и за подграването на задното стъкло вървят в един сноп и са на един куплунг на бушониертата.От бушониерата тръгват и кабелите за предните и задните халогени.Доколкото знам нито предните, нито задните, нито подгрева на стъклото имат релета.

ARusev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ARusev » Съб 09 яну 2010 10:48

ulipet написа:Разглобих вратата на багажника -нищо ,левия стоп-нищо, таблото с бушоните прегледах-нищо.Ключа прегледах също.Откъде може да идва късото? :banghead:

Може да идва от куплунгите или кабелите, които отиват отпред за захранване на липсващите ти фарове за мъгла.

Последна промяна от ARusev на Съб 09 яну 2010 19:10, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Съб 09 яну 2010 11:06

Ако беше със читав предпазител нямаше да стане така.
viewtopic.php?f=1&t=43617
Сега разглобяваш и търсиш от къде е проблема.
Снопът от копчето за халогени и копчето за нагревателя на задното стъкло до бушонното табло е директен няма разклонения букса Р :idea:
На букса А2 8-пин е за халогените ( към двигателя заминават кабелите)
На букса К 10-пин е кабелът за лампата за мъгла отзад а въпросната букса е окабеляването назад :wink:
Изображение

Потребителски аватар
ulipet

Мнениеот ulipet » Съб 09 яну 2010 18:21

znainainai написа:Ако беше със читав предпазител нямаше да стане така.
viewtopic.php?f=1&t=43617
Сега разглобяваш и търсиш от къде е проблема.
Снопът от копчето за халогени и копчето за нагревателя на задното стъкло до бушонното табло е директен няма разклонения букса Р :idea:
На букса А2 8-пин е за халогените ( към двигателя заминават кабелите)
На букса К 10-пин е кабелът за лампата за мъгла отзад а въпросната букса е окабеляването назад :wink:
Изображение

Да ако бях обърнал веднага внимание на проблема още при първото изгаряне на бушона нямаше да стане така.

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Съб 09 яну 2010 18:25

Ъ...при мен реле няма и мостче няма а фаровете си работят и са си заводски....странно.Пък съм вадил таблото с предпазителите и отзад няма ниши пипано...през ключа за халогените протича ток 9А като пусна предните...мерих го и отговаря точно на двете крушки по 55W ,които са отпред.
Явно някой имат реле,други нямат...няма и мостче и нищо :screwy

Потребителски аватар
ulipet

Мнениеот ulipet » Съб 09 яну 2010 19:04

Днес ровичках по двете копчета за нагревателя и за фара за мъгла,нищо нередно не открих.Даже махнах радиото за по-лесно нищо нагоряло по кабелите. Копчето за мъгла е 2-степенно,фара ми светкаше на 2-степен но без да ми светва диода в копчето.Да не би от там да окъсява?Ще го замеря другата седмица.Иначе и без тая "екстра"колата си върви.

Потребителски аватар
ulipet

Мнениеот ulipet » Нед 10 яну 2010 13:22

Проблема е отстранен.Днес един приятел ел.техн. ми помогна.Късо няма,имало е слаба връзка на бушона в таблото.Индикацията на ключа при вкл.фар за мъгла си дойде но все пак ми сложи бушон 5 амп. ако пак се запаля ще пиша :lol:

Върни се в “Passat”