Както и да е! На две от трите планки на носача на ел. джама на шофьорската врата изтърваха точковите заварки към подемника (те са три мисля), джама излезна от водачите и не можеше да се затвори. Разколачих вратата и му помогнах поне да се затвори - туширах електро-мануално болното място, изкорубих бутона от дръжката и го оставих под кората (да не го отворя по навик, че после няма затваряне).
Ако някой е имал сходен проблем или си е 'играл' с джамовете 'ше съм му много благодарен да ме 'светне' по няколко въпроса:
1. как се вади джама от вратата (сваля се единия водач с двете десетки - т'ва е ясно), сигур има некакъв пениз;
2. за да се заварят планките вероятно джама трябва да се отдели от носача, инак като се нагрее джама сигур 'ше се пръсне, та как се отделя стъклото от метала (видех, че е кородирало бая там, явно е текло между външното перо и джама и водата е прее..ла иначе здравия носач);
п.п. Тая година 'калинка' чукнА 17 лазарника и аз да и направя кефа я спраскАх от каране, 'сичко почна да се троши с главоломна скорост, едвам насмогвам, т'ва с джама станА точно 15 мин, след като смених бенз. помпа, тъкмо седех в колата унесен в парпора на матора на бенз и викам ай да зема да запала една цигара, загре рехох да дигна джама и нещо изтреще, нема викам - тръгвам и т'ва е, дигнах качулката и така карАх като циганин талига у февруарски студ. Два дена преди помпата ми фърли тампони на макферсъните, смених ги, три дни преди т'ва сички накладки, между двете разш. съд на охл. с-ма му умре тънкия щутцер (беше прегорело - 17 год. се е плакнАло с гореща водА). И т'ва не е 'сичко, смених маншони на карето и оня ден навивам здраво да избегна една кофа за боклук, иии . . . ужас левото каре гори. Само некой ме е проклел

п.п.п. От два дена ръчкам из търсачката и не намерих нищо подходящо - изронени зъби т'ва го знам, но джам от носача нема, на никого ли на се му се спрасквали точковите заварки, на мен ми изглеждаха афиф, ай поне един да има такова, да ми поразмине, че не съм сам.