Скърцане от предно ляво колело?!

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
georgipass
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Скърцане от предно ляво колело?!

Мнениеот georgipass » Пон 25 сеп 2006 20:04

Значи чува се някакво скърцане от предно ляво колело ,все едно съм натиснал спирачки :roll: Който питах досега ми каза,че е въжможно да е от лагера,но пък да скърца чак?!А и не винаги се чува,тоест когато му скимне :roll: Да се ориентирам ли към лагер или да проверя накладките дали не опират :roll:

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Пон 25 сеп 2006 20:07

Как скърца ,като минеш през дупка или бабуна :dontknow: .Ако като натиснеш на място колата от към единия преден амортисьор и скърца значи най-вероятно е тампон на макферсона ,пробай незнам как тие скърцането :dontknow:

Потребителски аватар
Emo
Автомобил:
Двигател:

Re: Скърцане от предно ляво колело?!

Мнениеот Emo » Вто 26 сеп 2006 13:47

georgipass написа:Значи чува се някакво скърцане от предно ляво колело ,все едно съм натиснал спирачки :roll: Който питах досега ми каза,че е въжможно да е от лагера,но пък да скърца чак?!А и не винаги се чува,тоест когато му скимне :roll: Да се ориентирам ли към лагер или да проверя накладките дали не опират :roll:

Здравей, може да скърца всичко (включително и седалката ти). Като се разскърца покарай на отворен прозорец покрай стена или друг отразител на звука и почвай постепенно да натискаш спирачката (постепенно променяй усилието). Ако звука се променя (може и да изчезне) си прегледай накладките. Моите отдясно си скърцат на воля от едно известно време, отначало не скърцаха, не са и износени (за смяна), но така гадно скърцат, скоро няма да издържа и 'ше ги махна.

Лагера можеш да го усетиш като я вдигнеш на крик и освободиш от скорост и повъртиш колелото, после можеш да просто да свалиш гумата и да видиш накладките. Директното 'ориентиране' към лагера е полуневъзможно пътя минава през накладките и спирачния апарат.

Мисля, че ти няма нещо толкова страшно, ето ти една моя истори за успокоение.

Аз от две години проклинам един монтьор, който реши да види какви точно са ми прясно сменените тампони на макферсоните и ми отви левия да го разглежда (баси мамата, такъв не бил виждал 'феби', кво не му беше виждал, не знам). След около седмица се разскърца нещо, в ляво, отпред. То скърца - аз псувам оня монтьор и така две години. Не издържах, купих всичко за отпред (амортесьори, тампони, абе всичко) и го смених собственоръчно (да се и в сръчните р'ъце). Излизам за едно пробно и пак скърца, идеше ми да се засиля в некое дере. Спирам и седя не смея да мръдна, почти се просълзих и едни черни мисли, мамата си трака (за к'во се набутвах в нови тампони и се гърчих да ги сменям)! Въздъхнах и си викам 'еми т'ва като в живота, то нищо оправия няма, отварям врата и тръгвам да ставам и ... пак скърца, поразкърших се в седалката и тя м . . . скърца. Егати седалката. И ми стана още по-криво, да ходя ли да му се извинявам на тоя дето го псувах несправедливо две години, да не ходя ли, викам си к'во да му се извинявам, ако почна да му обяснявам за к'во искам да му се извиня 'ше 'земе да ме подгони да ме бие.
Ей с такива тежести в душата на мен ми се налага да живея, та т'ва твойто скърцане е ветер.

Успех

Потребителски аватар
cerosina
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот cerosina » Вто 26 сеп 2006 13:52

Emo написа:

Лагера можеш да го усетиш като я вдигнеш на крик и освободиш от скорост и повъртиш колелото, после можеш да просто да свалиш гумата и да видиш накладките. Директното 'ориентиране' към лагера е полуневъзможно пътя минава през накладките и спирачния апарат.

Мисля, че ти няма нещо толкова страшно, ето ти една моя истори за успокоение.

Аз от две години проклинам един монтьор, който реши да види какви точно са ми прясно сменените тампони на макферсоните и ми отви левия да го разглежда (баси мамата, такъв не бил виждал 'феби', кво не му беше виждал, не знам). След около седмица се разскърца нещо, в ляво, отпред. То скърца - аз псувам оня монтьор и така две години. Не издържах, купих всичко за отпред (амортесьори, тампони, абе всичко) и го смених собственоръчно (да се и в сръчните р'ъце). Излизам за едно пробно и пак скърца, идеше ми да се засиля в некое дере. Спирам и седя не смея да мръдна, почти се просълзих и едни черни мисли, мамата си трака (за к'во се набутвах в нови тампони и се гърчих да ги сменям)! Въздъхнах и си викам 'еми т'ва като в живота, то нищо оправия няма, отварям врата и тръгвам да ставам и ... пак скърца, поразкърших се в седалката и тя м . . . скърца. Егати седалката. И ми стана още по-криво, да ходя ли да му се извинявам на тоя дето го псувах несправедливо две години, да не ходя ли, викам си к'во да му се извинявам, ако почна да му обяснявам за к'во искам да му се извиня 'ше 'земе да ме подгони да ме бие.
Ей с такива тежести в душата на мен ми се налага да живея, та т'ва твойто скърцане е ветер.

Успех

:) ех - да се смееш ли да плачеш ли, направо си за роман :(

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Вто 26 сеп 2006 15:43

Emo написа:...

Ама всичко по предницата ти е било ОК, нали! :lol:
Колега, аз бях сложил едни накладни Delphi, които имаха етикети залепени в/у тях с марката, каталожен номер и прочие. След няколко дни и на мен ми се разкърца нещо!!! УжасТ! Свалям веднага колелото и какво... тоя етикет е от PVC фолио, от температурата се понагърчил, разлепил се, изместил се малко и опира в крайчето на диска и стърже ли стърже... Пък то точно като скърцане се чува!

Потребителски аватар
georgipass
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот georgipass » Вто 26 сеп 2006 16:50

Само при отворен прозорец се чува и не е седалката или нещо друго вътре в купето,и като натисна спирачката не се чува,трябва да огледам накладките,иначе това за лагера го знам....ускоряваш до 80 на 3-та при вдигнато колело и гасиш,тогава нищо не се чу :roll:

Потребителски аватар
Emo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Emo » Вто 26 сеп 2006 20:25

georgipass написа:Само при отворен прозорец се чува и не е седалката или нещо друго вътре в купето,и като натисна спирачката не се чува,трябва да огледам накладките,иначе това за лагера го знам....ускоряваш до 80 на 3-та при вдигнато колело и гасиш,тогава нищо не се чу :roll:

Ами поздравления, решил си значи проблема.

Успех.

Потребителски аватар
georgipass
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот georgipass » Вто 26 сеп 2006 20:31

Emo написа:
georgipass написа:Само при отворен прозорец се чува и не е седалката или нещо друго вътре в купето,и като натисна спирачката не се чува,трябва да огледам накладките,иначе това за лагера го знам....ускоряваш до 80 на 3-та при вдигнато колело и гасиш,тогава нищо не се чу :roll:

Ами поздравления, решил си значи проблема.

Успех.

Някъде да съм казал,че съм решил проблема а и не съм някой вчерашен,че да не различавам скърцане от седалка или колело :evil:

todis
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот todis » Сря 27 сеп 2006 0:10

Здравей колега, и аз съм със същия казус, на същото място: предна лява :evil: Един стържещ/скърцащ звук.. грррхсссс..

Смених дискове и накладки преди 2 месеца и започна да скърца след около 100км. После изчезна и се появи отново преди 2 дена, но по-слабо.

Прави ми впечатление че при силно натискане на спирачките в движение, блокира първо предна лява гума и след това дясната. Ти имаш ли такова наблюдение?

Другото интересно е че никога не стърже при тръгване на студено, появява се след като съм изминал поне десетина километра :censored

Мисля да я водя да ми прегледат спирачната система :077: звука много ме дразни :(

Потребителски аватар
Emo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Emo » Сря 27 сеп 2006 1:19

georgipass написа:
Някъде да съм казал,че съм решил проблема а и не съм някой вчерашен,че да не различавам скърцане от седалка или колело :evil:

Ами след като си разбрал откъде идва неприятния звук значи, въпроса, който те вълнува и с който си отворил темата е решен, това имах предвид . . . . .

georgipass написа:Значи чува се някакво скърцане от предно ляво колело ,все едно съм натиснал спирачки Който питах досега ми каза,че е въжможно да е от лагера,но пък да скърца чак?!А и не винаги се чува,тоест когато му скимне Да се ориентирам ли към лагер или да проверя накладките дали не опират

. . . . . а дали си оправил нещата (да не скърца) това няма как да знам, боб ли да хвърлям, що ли? Извинявай, ако съм те засегнал, но някак ми се струва, че натъртваш върху двугодишната ми заблуда, описана забавно в няколко поста по-нагоре. Надявам се това да е проява на хумор, инак за 'някой вчерашен' не си прав, 'ше знаеш.

Успех, Уважаеми!

Потребителски аватар
OldSchoolPassat
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот OldSchoolPassat » Сря 27 сеп 2006 7:29

Малко офтопик, но искам да попитам имам една гадна ламарина, която се явява нещо като калобран около диска и като се движа трака. Трака слабо, но адски ме дразни, та да питам за всеки случей нали няма проблем да я махна ?

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Сря 27 сеп 2006 9:37

OldSchoolPassat написа:Малко офтопик, но искам да попитам имам една гадна ламарина, която се явява нещо като калобран около диска и като се движа трака. Трака слабо, но адски ме дразни, та да питам за всеки случей нали няма проблем да я махна ?

Скоро видях тази ламаринка на едно АУДИ, щото много се оплакваше от шум, човекът. Предложих му варианта да я закрепи с болтчета на мястото на сегашното захващане. Не, че не може да се махне, но ще ти нахвърля много кал там и да не почне да ти стърже от попаднали на това място песъчинки...

Потребителски аватар
drago_tr
Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
Двигател: AFN AVB

Мнениеот drago_tr » Сря 27 сеп 2006 10:08

Мини през некоя голема локва и виж дали пак ще скърца. Може да е от селенови втулки. :roll: Не махай предпазитела защото всичката кал и вода ще ти отива върху дисковете и спирачките.

Потребителски аватар
OldSchoolPassat
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот OldSchoolPassat » Сря 27 сеп 2006 11:06

100 % е от тая ламарина. На другото колело явно е паднала и за това не трака. Щом казвате, че е важна, ще махна първата и ще направя същата и за другото колело, само че ще е малко триково закрепянето. Ще пусна в направи си сам като го направя. Благодаря на всички, които отговориха :kissy:

Потребителски аватар
georgipass
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот georgipass » Сря 27 сеп 2006 17:18

todis написа:Здравей колега, и аз съм със същия казус, на същото място: предна лява :evil: Един стържещ/скърцащ звук.. грррхсссс..

Смених дискове и накладки преди 2 месеца и започна да скърца след около 100км. После изчезна и се появи отново преди 2 дена, но по-слабо.

Прави ми впечатление че при силно натискане на спирачките в движение, блокира първо предна лява гума и след това дясната. Ти имаш ли такова наблюдение?

Другото интересно е че никога не стърже при тръгване на студено, появява се след като съм изминал поне десетина километра :censored

Мисля да я водя да ми прегледат спирачната система :077: звука много ме дразни :(

И при мен се чува като са позагрели спирачките,но при теб колега само при отворен прозорец ли се чува това? :roll:

Върни се в “Passat”