georgipass написа:Значи чува се някакво скърцане от предно ляво колело ,все едно съм натиснал спирачкиКойто питах досега ми каза,че е въжможно да е от лагера,но пък да скърца чак?!А и не винаги се чува,тоест когато му скимне
Да се ориентирам ли към лагер или да проверя накладките дали не опират
Emo написа:
Лагера можеш да го усетиш като я вдигнеш на крик и освободиш от скорост и повъртиш колелото, после можеш да просто да свалиш гумата и да видиш накладките. Директното 'ориентиране' към лагера е полуневъзможно пътя минава през накладките и спирачния апарат.
Мисля, че ти няма нещо толкова страшно, ето ти една моя истори за успокоение.
Аз от две години проклинам един монтьор, който реши да види какви точно са ми прясно сменените тампони на макферсоните и ми отви левия да го разглежда (баси мамата, такъв не бил виждал 'феби', кво не му беше виждал, не знам). След около седмица се разскърца нещо, в ляво, отпред. То скърца - аз псувам оня монтьор и така две години. Не издържах, купих всичко за отпред (амортесьори, тампони, абе всичко) и го смених собственоръчно (да се и в сръчните р'ъце). Излизам за едно пробно и пак скърца, идеше ми да се засиля в некое дере. Спирам и седя не смея да мръдна, почти се просълзих и едни черни мисли, мамата си трака (за к'во се набутвах в нови тампони и се гърчих да ги сменям)! Въздъхнах и си викам 'еми т'ва като в живота, то нищо оправия няма, отварям врата и тръгвам да ставам и ... пак скърца, поразкърших се в седалката и тя м . . . скърца. Егати седалката. И ми стана още по-криво, да ходя ли да му се извинявам на тоя дето го псувах несправедливо две години, да не ходя ли, викам си к'во да му се извинявам, ако почна да му обяснявам за к'во искам да му се извиня 'ше 'земе да ме подгони да ме бие.
Ей с такива тежести в душата на мен ми се налага да живея, та т'ва твойто скърцане е ветер.
Успех
Emo написа:...
georgipass написа:Само при отворен прозорец се чува и не е седалката или нещо друго вътре в купето,и като натисна спирачката не се чува,трябва да огледам накладките,иначе това за лагера го знам....ускоряваш до 80 на 3-та при вдигнато колело и гасиш,тогава нищо не се чу
Emo написа:georgipass написа:Само при отворен прозорец се чува и не е седалката или нещо друго вътре в купето,и като натисна спирачката не се чува,трябва да огледам накладките,иначе това за лагера го знам....ускоряваш до 80 на 3-та при вдигнато колело и гасиш,тогава нищо не се чу
Ами поздравления, решил си значи проблема.
Успех.
georgipass написа:
Някъде да съм казал,че съм решил проблема а и не съм някой вчерашен,че да не различавам скърцане от седалка или колело
georgipass написа:Значи чува се някакво скърцане от предно ляво колело ,все едно съм натиснал спирачки Който питах досега ми каза,че е въжможно да е от лагера,но пък да скърца чак?!А и не винаги се чува,тоест когато му скимне Да се ориентирам ли към лагер или да проверя накладките дали не опират
OldSchoolPassat написа:Малко офтопик, но искам да попитам имам една гадна ламарина, която се явява нещо като калобран около диска и като се движа трака. Трака слабо, но адски ме дразни, та да питам за всеки случей нали няма проблем да я махна ?
todis написа:Здравей колега, и аз съм със същия казус, на същото място: предна ляваЕдин стържещ/скърцащ звук.. грррхсссс..
Смених дискове и накладки преди 2 месеца и започна да скърца след около 100км. После изчезна и се появи отново преди 2 дена, но по-слабо.
Прави ми впечатление че при силно натискане на спирачките в движение, блокира първо предна лява гума и след това дясната. Ти имаш ли такова наблюдение?
Другото интересно е че никога не стърже при тръгване на студено, появява се след като съм изминал поне десетина километра![]()
Мисля да я водя да ми прегледат спирачната системазвука много ме дразни
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 13 госта