ET на джанти на Пасат Б4
- milen_1975
- Автомобил: VW Passat Variant B4
- Двигател: 1.8 ABS 1993
ET на джанти на Пасат Б4
Колеги имам въпрос относно ЕТ - то на Пасат Б4! С какво ЕТ излиза Б4 1,8 от завода с 14 цолови и 15 цолови джанти? Алуминиевите ми джанти са 15 цолови и с малко ЕТ, и отзад стоят много грозно! Хлътнали са с половин педя навътре! Незнайно защо отпред стоят супер, но отзад са трагедия? Въпроса ми е, ако сложа фланци, с каква дебелина трябва да са за да се докара горе-доле до фабричното ЕТ
? Като марка отзад пише "REM", а дали това им е името незнам:

- nokiangage
- Автомобил: Passat B3 - 35i
- Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
- Контакти:
Re: ET на джанти на Пасат Б4
Стандартното ЕТ за Б3/Б4 е 35 или 38. При теб колега предполагам, че джантите са с ЕТ 45 и затова изглеждат по-навътре задните но най-добре ги снимай и качи да ги видим, аз до скоро карах с 45 и се побърквах. Иначе наистина самата задница фабрично изглежда по-зле сравнена с предницата - отпред стъпката е по-широка - скоро го разбрах и аз в тази тема. Там можеш да намериш отзиви на колеги карали с фланци:
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=11&t=128565&start=390
Иначе ето инфо за следите:

http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=11&t=128565&start=390
Иначе ето инфо за следите:
Предна следа 1479 мм.
Задна следа 1422 мм.

- milen_1975
Да ги снимам, ама преди 2 дни сложих зимните гуми, които са на оригиналните железни 14-ки.
Ама освен, че се вижда, колко навътре стоят се вижда, и че следата им на задните върви много по навътре от предните!
Незнам за фланци само за отзад, ако сложа и колко милимтрови да са
Данните отзад са: LK 6Jx15H2, другия номер е L 60545

- nokiangage
- Контакти:
Я разгледай на тази джанта, която си снимал централно(външната страна) към болтовете дали не пише ЕТ-то, че нещо симката е много светла... А железарките ти какви са, всмисъл, че може да са оригинални примерно но от Голф 3, както кара вуйчо ми на неговата Б4-ка и оттам идва малка разлика сравнено с Пасатовите. Огледай ги, би трябвало и на лети и на железни да пише на външната страна и кажи кои с какви данни са и тогава колега евентуално за точни предложения за фланци...
ПС. Сега ходих да гледам моите железарки - с ЕТ 38 са, докато оригиналните лети 15-ки за Пасата са с ЕТ 35.
ПС. Сега ходих да гледам моите железарки - с ЕТ 38 са, докато оригиналните лети 15-ки за Пасата са с ЕТ 35.
- milen_1975
Колега, разгледах джантите на терасата! Значи отпред пише: Е45, LK 100, CODE D, KBA 42974. Фабрично бяха с централен отвор 56 мм, но пича от Карлово от който ги взех ми ги престърга на 57,1 мм за Фолксфаген. А относно железните са си оригинални Пасатови, и тасовете са оригиналните! Така ми го докараха от Германия 

- nokiangage
- Контакти:
А имаш ли снимка на Пасата с летите, да видим колко навътре седят...?
Ето моите стари лети с ЕТ 45 - много си ги харесвах, макар, че като Жук изглеждаше с тях

Ето моите стари лети с ЕТ 45 - много си ги харесвах, макар, че като Жук изглеждаше с тях

- milen_1975
Немам снимка отзад! Но после ще снимам с оригиналните(железните) и утре ще кача да видиш! Ама при теб,като гледам отзад с ЕТ45 си направо супер! При мен е трагедия, яко навътре 

- pe6kata
- VW експерт
- Автомобил: passat corrado
- Двигател: AAA и АBV turbo
не е само ет-то, ама толкова има писано и съм писал в темите за пасат че леко ми омръзна вече
- dimovip
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: ADR
Извинявам се на колегата, че му ползвам темата, ако има нещо против нека мнението ми бъде изтрито, но
От вчера съм собствениб на пасат Б4 АБФ.Имам от предната ми кола чисто нови зимни гуми 14-ки.Мога ли на абф-а да му сложа 14-ки или ще опират я на апаратите я някъде другаде.И с какво ЕТ трябва да ги търся 14-ките.Гумите са 175/65/14.
От вчера съм собствениб на пасат Б4 АБФ.Имам от предната ми кола чисто нови зимни гуми 14-ки.Мога ли на абф-а да му сложа 14-ки или ще опират я на апаратите я някъде другаде.И с какво ЕТ трябва да ги търся 14-ките.Гумите са 175/65/14.
- tihony_audio
- Автомобил:
- Двигател:
dimovip написа:Мога ли на абф-а да му сложа 14-ки ...
Не, минимум 15"

- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
Стандартните размери са 6jx14 ET38 и 6Jh15 ET 35. От миналата неделя съм с г60 джанти(6jh15 et35) и 185/55 гуми и имам чувството че карам с патерици
А за фланци - 20мм може да се сложат без проблем

А за фланци - 20мм може да се сложат без проблем

-
- Автомобил:
- Двигател:
Едно уточнение, понеже се подвеждате: ET-то не го вземайте, като самостоятелен параметър за да сравнявата една джанта колко ще е хлътнала/изпъкнала спрямо друга джанта. ЕТ-то върви в "комплект" с ширината на джантата (известно още като "J" - 5J, 6J и т.н.). J-то се мери в инчове (1 инч = 2.54 см)
Докато ЕТ-то е малко по-засукано. Всъщност ЕТ идва от немски - Einpresstiefe, което си означава дословно - офсет. Това е разстоянието между, оста която разделя джантата на две равни части и мястото на монтажната повърхност за болтовете. Стойностите му са в милиметри.

Т.е. две джанти с един и същ офсет, но различна ширина ще са различно хлътнали/изпъкнали.
Докато ЕТ-то е малко по-засукано. Всъщност ЕТ идва от немски - Einpresstiefe, което си означава дословно - офсет. Това е разстоянието между, оста която разделя джантата на две равни части и мястото на монтажната повърхност за болтовете. Стойностите му са в милиметри.

Т.е. две джанти с един и същ офсет, но различна ширина ще са различно хлътнали/изпъкнали.

- milen_1975
Еми колеги, като гледам, колко изписахте по моя въпрос, ми остават три варианта. Да продам тези джанти, и да си намеря такива с параметри 6Jh15 ET 35, да ги бартеросам с доплащане от моя страна, или да идат в най близкия пункт за черни и цветни метали
. Има и четвърти компромисен вариант: да си карам така с хлатналите джанти и да не ме боли фара
Никой не би ми ги купил, особено, ако е на ясно, че никога и никъде няма да се намерят капачки, като за тях 

- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
Колко е офсета на твоите джанти?
Ако е 45 с 10-15мм фланци ще изглеждат добре. Не казваш и с какви гуми ги караш.
Ако е 45 с 10-15мм фланци ще изглеждат добре. Не казваш и с какви гуми ги караш.
- milen_1975
Значи отпред на джантите пише: Е45, LK 100, CODE D, KBA 42974, а отзад, както се вижда на снимката: LK 6Jx15H2, другия номер е L 60545. Карам ги с гуми Мишелин Енерджи 185/60 R15. Теснички са предполагам, но ги намерих лятото сравнително евтино 35 лв за бройка, а и DOT-a ми харесваше 1209, та за това ги взех. Иначе търсех читави 195/60, ама без успех, като че бяха потънали в дън земя. Това са ми всичките данни колега, ако знаеш още данни, че има по джантите ми кажи, къде да гледам!
Търговеца от Карлово Димо, от който взех джантите(от форума на audi.bg) не ми каза, че няма да ми паснат, а след като е вещ в този бизнес не може да не е знаел! Брат ми навремето взе перфектни джанти за аудито си от него! Един друг познат с пасат Б4, като моя пак взе супер джанти от него. Познавам и други доволни негови клиенти. Е аз, като най-големия Марко тотовец немах късмет
Но както казвам и виждам, отпред са идеални, а отзад стоят отвратително. Трябва май да ги махам 
Търговеца от Карлово Димо, от който взех джантите(от форума на audi.bg) не ми каза, че няма да ми паснат, а след като е вещ в този бизнес не може да не е знаел! Брат ми навремето взе перфектни джанти за аудито си от него! Един друг познат с пасат Б4, като моя пак взе супер джанти от него. Познавам и други доволни негови клиенти. Е аз, като най-големия Марко тотовец немах късмет