Проблем централно Б5

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
ventostz
Автомобил:
Двигател:

Проблем централно Б5

Мнениеот ventostz » Съб 24 дек 2011 12:21

Здравейте колеги. От скоро колата взе да го прави все по-често този проблем - като отключвам от шофьорската врата, централното не сработва, и се отключва само тази врата. Пробвам да заключа и отключа наново но пак прави същото. Като отида и отключа от дясната врата и всичко си сработва, след което и от шофьорската също сработва, и така до следващия път. Също така като се отключи само лявата и влеза вътре, пробвам с копчето за отключване и заключване на цялата кола което е до копчетата за ел. стъклата, те не действат поне докато не дам на контакт. И тъй като не е болка за умиране до днес не го бях барал централното, но днес се включи и заводската аларма (нямам друга), и трябваше да отида до другата врата за да заключа колата и отключа наново за да спре, и вдигнах практис на главата си mhihi . Поне знам че имам аларма ако не друго.. Та въпроса ми е да ме насочите от какво може да прави така централното? :? Пропуснах, че колата е Пасат Б5 98 година, комби ако е от значение.

Потребителски аватар
vasilb
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем централно Б5

Мнениеот vasilb » Нед 25 дек 2011 17:55

:търсачкаа Има много изписани теми за бравите - слабо място са. Най-чести проблеми са зацапани микроключета и комфорт модул, който често бива наводняван. Проверка с компютър за грешки ще улесни работата. :)

Потребителски аватар
BruDoNe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BruDoNe » Пон 26 дек 2011 0:46

Пробвай да напръскаш конекторите на вратите дето са вътре в гумения маншон м/у купето и вратата .. всичките ги мини с контактен спрей при мен се включваше алармата все едно съм отворил вратата ..

Потребителски аватар
ventostz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ventostz » Пон 26 дек 2011 14:37

BruDoNe написа:Пробвай да напръскаш конекторите на вратите дето са вътре в гумения маншон м/у купето и вратата .. всичките ги мини с контактен спрей при мен се включваше алармата все едно съм отворил вратата ..

Добре колега мерси, ще пробвам.
Весела коледа на всички :beer

kikimot
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kikimot » Пон 02 яну 2012 15:49

За много години колеги. Реших и аз да споделя мъката си от няколко дни нещат да ми се отключват задните врати нито с ключ нито с дистанционното а освен това не работят и предните стъкла.Огледалата и плафона в кабината. Карах я на компютър и отчете че може да е изгорял модулът за централното заключване ако е така къде да открия този модул в колата. Само предните врати се отварят и багажника /колата ми е комби 98г./моля помощ в района ни монтьорите не са се сблъсквали с проблема.

Станимир 45
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Станимир 45 » Чет 05 яну 2012 17:02

Комфорт модула е под краката на шофйора.Сваляш го виждаш номера и бягаш по моргите ,че нов не са пипа.

Gedore
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Gedore » Чет 05 яну 2012 17:19

знам кеде ти е проблема не е в конекторите и не е в комфорт модула, проблема ти е в бравите на вратите! свалят се разглобяват се и се презапояват едни крачета понеже се напукват от вибрациите на вратите
ако има6 вапроси питаи повече

mtm_golf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mtm_golf » Чет 05 яну 2012 22:00

Бравите

parvanov83
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот parvanov83 » Пон 09 яну 2012 15:33

колега кикимот ,какво стана с проблема,оправили го че и при мен се появи същият.

bayspiro
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bayspiro » Пон 09 яну 2012 15:58

Ако не работи само централното може да е от бравата / микроключетата/, ама щом не бачкат и огледала и стъкла - модуля. Моя Ванката го "възкреси" срещу 50 жълтици :Mr Green Fun

parvanov83
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот parvanov83 » Пон 09 яну 2012 23:15

даи някаква вразка с ванката...

bayspiro
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bayspiro » Вто 10 яну 2012 7:36

Сервиз "Шама" на Винишкия път, спирка "Резервоара"в ляво, в дерето.- печен пич!

Върни се в “Passat”