Двигателя прекъсва след смяна вложки на клапани-Pasat B4

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
stelasss
Автомобил:
Двигател:

Двигателя прекъсва след смяна вложки на клапани-Pasat B4

Мнениеот stelasss » Сря 18 яну 2012 18:37

Здравеите колеги,имам малко притеснение което реших да споделя с вас, и ако може някои от разбиращите да изкаже мнение по въпросът ми.Автомобилът е Pasat B4 95г. 1.8ADZ. Забелязах че дава разход на маслото и днес го оставих да му сменят вложките на клапаните,тъи като и ангренажния ремък се сваля, реших да взема комплект ремък и ролка ,та да ми сменят и тях.Свършиха си маисторите работата,взех си аз колата и тръгнах всичко ОК но, като спрях на светофара забелязах че двигателят прекъсва нещо,не работи равномерно както си беше преди смяната на вложките и ремъка,звъннах на маистора и му обясних че колата прекъсва на празен ход и в много ниски обороти,а тои ми каза че трябвало да се изпразнят повдигачите от маслото или нещо такова.Какво ще кажите колеги възможно ли е това да е причината?Благодаря предварително.

Потребителски аватар
Asen_D
Автомобил:
Двигател:

Re: Двигателя прекъсва след смяна вложки на клапани-Pasat B4

Мнениеот Asen_D » Сря 18 яну 2012 21:41

По скоро да се напълнят повдигачите с масло...Може да продължи известно време...

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Мнениеот pas1.8mi » Чет 19 яну 2012 10:24

Ако са били поставени на старите им места,нямаше да има влошаване на работата след ремонта!Правилно ли е зацепен ремъка?Предварението как е?

Volkswangel
Автомобил: VW GOLF 7 SPORTSVAN
Двигател: 2015

Мнениеот Volkswangel » Чет 19 яну 2012 12:44

По добре е маисторите да проверят още веднъж дали белезите на шаибите на коляновия вал,разпределителния вал и делкото съвпадат с маркерите.Наи вероятно ремъка не е зацепен правилно.Това за повдигачите ме съмнява нещо, не веднъж съм сменял гумички.....

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Чет 19 яну 2012 12:50

Volkswangel написа:По добре е маисторите да проверят още веднъж дали белезите на шаибите на коляновия вал,разпределителния вал и делкото съвпадат с маркерите.Наи вероятно ремъка не е зацепен правилно.Това за повдигачите ме съмнява нещо, не веднъж съм сменял гумички.....

Подкрепям горното. Моят боб показва, че е възможно маалко да са се разминали белезите при новото зацепване на ремъка (стават грешки понякога, важното е да си ги признаваме, ако проблемът е наистина там, бих ти го оправил безплатно, ако съм "майстор" дето ти е ремонтирал колата преди това). Отиди да ти ги погледнат, ако искаш преди това можеш да си ги видиш сам, не е много трудно, но ще ти трябва втори човек, който да ти помогне да ги нагласите (единият бута колата на скорост, другият гледа белегът да дойде на място). Ето схемата, по картинки е лесно, смятам, че ще се справиш. Също така като я докараш на белези виж за по-сигурно и маховика, въпреки че ме съмнява да има несъответствия в долната част на белезите на мотора mhihi
Прикачени файлове
Clipboard01.jpg

Потребителски аватар
stelasss
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stelasss » Чет 19 яну 2012 19:55

Здравеите колеги,балгодаря на разбиращите които са дали своето компетентно мнение по решаването на проблемът ми.Днес минах през маистора, и му показах че колата си мени оборотите (волана направо си трепти в ръката ми),тои твърдо и сигурно каза че е въпрос на време да се напълнят повдигачите,каквото ми каза и вчера,не си направи труда да погледне да няма грешка в зацепването на ремъка както е казал колегата Стефанчо.Не знам колко трябва да се пълнят тия повдигачи вече минах към 100км.Утре ще отида пак за да я погледне обстоино.Не може така занесох си колата с гладко работещ двигател а я вземам прекъсваща.Ще пиша какво е станало утре.Благодаря

Поздрави на всички от VW клуба

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Чет 19 яну 2012 19:59

От опит - не мога да си спомня точно моите за колко време се напълниха, но за 100 км със сигурност - да. Понеже като събрахме карантията от с.Куклен, Пловдивско до Стара Загора тръгнах веднага почти (оставих я да поработи 15 мин. докато се измия от маслото и да си събера партакешите). Като се прибрах в Стара Загора колата вече не тракаше като трактор (както, когато още не се бяха напълнили). Така че... сам си прави изводите. Толкоз от мен. :beer
Като я запалих отначало направих scare , а шуреят ме успокои "Абе споко, така е щото не са се напълнили повдигачите". Тракаше почти като дизелова кола, ако не и по-лошо :lol:

Потребителски аватар
Asen_D
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Asen_D » Чет 19 яну 2012 22:00

При мен пълненето продължи около за два дни каране...

Потребителски аватар
stelasss
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stelasss » Чет 19 яну 2012 22:32

При теб работеше ли неравномерно двигателя колега,в смисъл прекъсваше ли?Като застана отзад до ауспуха си личи осезаемо как прекъсва,дори пушекът излиза неравномерно понеже е студено, колата е на газ и се вижда много добре как излиза разпокъсано

rudoni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rudoni » Чет 19 яну 2012 23:11

недейте обвинява хидрокомпенсаторите!
търси токов проблем!
те да не са бъчви 2(два) дни да се пълнят?!вижте и с какво масло карате!
не използвайте минерално!запушва клапаните и бавно се стича през отворите!

то пък едно масло!

Потребителски аватар
Asen_D
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Asen_D » Пет 20 яну 2012 2:30

И като напишеш хидрокомпенсатори вместо повдигачи, да не би да те прави по компетентен...
Имаше прекъсване, имаше неправилно газоразпределение... Проблема беше в хидрокомпенсаторите :wink: това мога да кажа аз...

Потребителски аватар
6669
Автомобил: VW Golf IV GTI TDI Exclusive
Двигател: AHF 1999

Мнениеот 6669 » Пет 20 яну 2012 2:34

Според мен е объркана центровката. Докарали са колянов и разпределителен вал, но не са съобразили, че паразитния също играе роля :idea:

Volkswangel

Мнениеот Volkswangel » Пет 20 яну 2012 8:11

Продължавам да твърдя, че е от нарушена центровка (неправилно поставен ремък)Сменял съм собственоръчно гумички не веднъж и зная от опит, че повдигачите се пълнят за няколко минути.За всеки случаи провери и нещо друго-дали някои от кабелите- бобина-делко и делко - свещи не опира в някои маркуч от охладителната система.По принцип не трябва да опират никъде, щото се губи искрата от отечки

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Пет 20 яну 2012 10:29

Volkswangel написа:...и зная от опит, че повдигачите се пълнят за няколко минути....

И аз чета, чета, чета... па не смея се обадя, щото моите повдигачи (или хидрокомпенсатори, както е правилното им наименование) се напълниха не за минути, ами за 3-4 оборота на мотора... :dontknow:
После само да са се донапълвали още минута-две!
И не, не е имало проблеми с празен, нито с пълен ход, не е мешало фази - нищо!
Изтрака за 3-4 сек и толкова!
Говоря за абсолютно празни, току-що извадени от кутийката, само позавъртени насам-натам, че ми беше любознателно да ги разгледам.

@stelasss - проблема според мен ти е в 'майстора'!

Volkswangel

Мнениеот Volkswangel » Пет 20 яну 2012 13:06

radotom написа:
Volkswangel написа:...и зная от опит, че повдигачите се пълнят за няколко минути....

И аз чета, чета, чета... па не смея се обадя, щото моите повдигачи (или хидрокомпенсатори, както е правилното им наименование) се напълниха не за минути, ами за 3-4 оборота на мотора... :dontknow:
После само да са се донапълвали още минута-две!
И не, не е имало проблеми с празен, нито с пълен ход, не е мешало фази - нищо!
Изтрака за 3-4 сек и толкова!
Говоря за абсолютно празни, току-що извадени от кутийката, само позавъртени насам-натам, че ми беше любознателно да ги разгледам.

@stelasss - проблема според мен ти е в 'майстора'!

:да: :да: :да:

Върни се в “Passat”