пасат б5 АДР смяна на масло чукане повдигачи

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
buci1971
Автомобил:
Двигател:

пасат б5 АДР смяна на масло чукане повдигачи

Мнениеот buci1971 » Нед 09 дек 2012 20:53

колеги имам такъв проблем когато сменях маслото това лято сипах пълна синтетика и като запалих двигателя започна яко да чука след което се наложи да му сипя 15-40 минерално и двигателя заспа без чукане само като го паля сутрин от време на време изчуква за 5 секунди.Та въпроса ми е дали е възможно да съм за смяна на маслената помпа тъй като според мен не иска да качва хубаво маслото дали да сменям помпата за да мога да си му сипя пълна синтетика 5-30 примерно защото за двигателя е по добре да кара с такова масло.По принцип колата не харчи грам масло

Потребителски аватар
alexx
Автомобил: SantaFe
Двигател:

Re: смяна на масло на пасат б5 АДР мотор

Мнениеот alexx » Нед 09 дек 2012 21:03

по скоро си за повдигачи от тях е чукането

Потребителски аватар
buci1971
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот buci1971 » Нед 09 дек 2012 22:17

alexx написа:по скоро си за повдигачи от тях е чукането

а маслената помпа колега за смяна ли е според теб след като не може да работи колата с пълна синтетика

Потребителски аватар
DimitarBT
Автомобил: VW Passat B3
Двигател: 2E
Контакти:

Мнениеот DimitarBT » Нед 09 дек 2012 22:29

Аз си мисля,че тракането на повдигачите за няколко секунди(1-2 сек.) особено в студена сутрин е нормално.За маслената помпа не мога да кажа,но рядко съм чувал да се прецаква.

Потребителски аватар
aliyatin.com
Автомобил: HONDA CR-V
Двигател: 2008

Re: пасат б5 АДР смяна на масло чукане повдигачи

Мнениеот aliyatin.com » Пон 10 дек 2012 15:25

Колегата Алекс ти е отговорил.Износени повдигачи може и вала да е износен и за това още повече да трака.Дебелото масло ти компенсира износването което пък не е добре за турбото!А маслената помпа ако не работи ще ти светне лампата.http://www.youtube.com/watch?v=V3XNNGpdu7w Ето ти едно видео да видиш каква е процедурата по смяната.

Потребителски аватар
instantaccess
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот instantaccess » Пон 10 дек 2012 15:46

Повдигачи, валове, масления обтегач...това са основните причини. Оваряне на капака на клапаните и разглеждане трябва.

Потребителски аватар
buci1971
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот buci1971 » Пон 10 дек 2012 20:30

колега от къде мога да разбера малко цени на повдигачи за моят мотор като обтегача не ми е механичният а по скъпият вариант и цена за вала

Потребителски аватар
instantaccess
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот instantaccess » Пон 10 дек 2012 21:06

aliyatin.com написа:Колегата Алекс ти е отговорил.Износени повдигачи може и вала да е износен и за това още повече да трака.Дебелото масло ти компенсира износването което пък не е добре за турбото!А маслената помпа ако не работи ще ти светне лампата.http://www.youtube.com/watch?v=V3XNNGpdu7w Ето ти едно видео да видиш каква е процедурата по смяната.

Кое турбо колега? АДР няма турбо доколкото знам mhihi

Потребителски аватар
Lonely-Wolf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Lonely-Wolf » Пон 10 дек 2012 21:24

То най-вероятно не са и повдигачи,а обтегача на веригата ;)

Потребителски аватар
aliyatin.com
Автомобил: HONDA CR-V
Двигател: 2008

Мнениеот aliyatin.com » Пон 10 дек 2012 21:45

http://www.mister-auto.bg/bg/povdigach- ... g1216.html Осем бройки ти трябват-цена на вала не можах да намеря но цената няма да е приятна! :horror:Да сега видях че не става дума за дизел не обърнах внимание за кода на двигателя.Че и видео му пратих за помпа дюза :lol:

Ако е с верига обтегача не е много скъп 30-40лв но какво общо има със смяната на маслото?

Потребителски аватар
buci1971
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот buci1971 » Пон 10 дек 2012 22:14

instantaccess написа:
aliyatin.com написа:Колегата Алекс ти е отговорил.Износени повдигачи може и вала да е износен и за това още повече да трака.Дебелото масло ти компенсира износването което пък не е добре за турбото!А маслената помпа ако не работи ще ти светне лампата.http://www.youtube.com/watch?v=V3XNNGpdu7w Ето ти едно видео да видиш каква е процедурата по смяната.

Кое турбо колега? АДР няма турбо доколкото знам mhihi

не не несъм казвал турбо колега не сме се разбрали без турбо е

aliyatin.com написа:
buci1971 написа:

колега от къде мога да разбера малко цени на повдигачи за моят мотор като обтегача не ми е механичният а по скъпият вариант и цена за вала

http://www.mister-auto.bg/bg/povdigach- ... g1216.html Осем бройки ти трябват-цена на вала не можах да намеря но цената няма да е приятна! :horror:Да сега видях че не става дума за дизел не обърнах внимание за кода на двигателя.Че и видео му пратих за помпа дюза :lol:

добре де а за АДР мотора

Потребителски аватар
instantaccess
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот instantaccess » Пон 10 дек 2012 22:17

aliyatin.com написа:Ако е с верига обтегача не е много скъп 30-40лв но какво общо има със смяната на маслото?

30-40лв. mhihi
Надявам се си проверил преди да го кажеш? Ако намериш на тази цена работещ! мога да си взема няколко да имам.
Пак казвам, че така не може да се гадае и трябва да се провери основно. Обаче мисля, че всичко тръгва от неработещ обтегач, от там вал(ове), повдигачи и т.н.

Потребителски аватар
buci1971
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот buci1971 » Пон 10 дек 2012 22:24

колега ефтиният вариант на обтегача е механичният а моят е по скъпият вариант мисля че се водеше електронен който не подлежи на коригиране а и мисля че ако е оптегача ще ми чука постоянно и звука ще се чува от към купето а не отгоре по дължина на двигателя както е при мене и се чува от време на време не го прави постоянно и по време н а движение а само сутрин по някой път само при палене по някой път се чува леко чукане и като е топъл мотора и то като цъкане се чува много леко а не като дизел за това мисля първо да сменя маслената помпа и то след като измеря налягането разбира се

Потребителски аватар
instantaccess
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот instantaccess » Пон 10 дек 2012 22:28

Колата е твоя, избора също.
Познавам хора направили основен ремонт, заради неправилно работещ датчик. Успех :да:

Потребителски аватар
buci1971
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот buci1971 » Пон 10 дек 2012 22:34

да така е но датчика показва инфо на таблото а при мен няма такъв проблем просто мотора чука по някой път при палене и проблема е че не мога да сложа тънко масло като например 5-40 пълна синтетика а не като сега със минерално 15-40 което не е добре за този мотор но сега съм решил да му сложа полусинтетика 10-40

Върни се в “Passat”