пасат б5 АДР смяна на масло чукане повдигачи
- buci1971
- Автомобил:
- Двигател:
пасат б5 АДР смяна на масло чукане повдигачи
колеги имам такъв проблем когато сменях маслото това лято сипах пълна синтетика и като запалих двигателя започна яко да чука след което се наложи да му сипя 15-40 минерално и двигателя заспа без чукане само като го паля сутрин от време на време изчуква за 5 секунди.Та въпроса ми е дали е възможно да съм за смяна на маслената помпа тъй като според мен не иска да качва хубаво маслото дали да сменям помпата за да мога да си му сипя пълна синтетика 5-30 примерно защото за двигателя е по добре да кара с такова масло.По принцип колата не харчи грам масло
- alexx
- Автомобил: SantaFe
- Двигател:
Re: смяна на масло на пасат б5 АДР мотор
по скоро си за повдигачи от тях е чукането
- buci1971
- Автомобил:
- Двигател:
alexx написа:по скоро си за повдигачи от тях е чукането
а маслената помпа колега за смяна ли е според теб след като не може да работи колата с пълна синтетика
- DimitarBT
- Автомобил: VW Passat B3
- Двигател: 2E
- Контакти:
Аз си мисля,че тракането на повдигачите за няколко секунди(1-2 сек.) особено в студена сутрин е нормално.За маслената помпа не мога да кажа,но рядко съм чувал да се прецаква.
- aliyatin.com
- Автомобил: HONDA CR-V
- Двигател: 2008
Re: пасат б5 АДР смяна на масло чукане повдигачи
Колегата Алекс ти е отговорил.Износени повдигачи може и вала да е износен и за това още повече да трака.Дебелото масло ти компенсира износването което пък не е добре за турбото!А маслената помпа ако не работи ще ти светне лампата.http://www.youtube.com/watch?v=V3XNNGpdu7w Ето ти едно видео да видиш каква е процедурата по смяната.
- instantaccess
- Автомобил:
- Двигател:
Повдигачи, валове, масления обтегач...това са основните причини. Оваряне на капака на клапаните и разглеждане трябва.
- buci1971
- Автомобил:
- Двигател:
колега от къде мога да разбера малко цени на повдигачи за моят мотор като обтегача не ми е механичният а по скъпият вариант и цена за вала
- instantaccess
- Автомобил:
- Двигател:
aliyatin.com написа:Колегата Алекс ти е отговорил.Износени повдигачи може и вала да е износен и за това още повече да трака.Дебелото масло ти компенсира износването което пък не е добре за турбото!А маслената помпа ако не работи ще ти светне лампата.http://www.youtube.com/watch?v=V3XNNGpdu7w Ето ти едно видео да видиш каква е процедурата по смяната.
Кое турбо колега? АДР няма турбо доколкото знам

- Lonely-Wolf
- Автомобил:
- Двигател:
То най-вероятно не са и повдигачи,а обтегача на веригата 

- aliyatin.com
- Автомобил: HONDA CR-V
- Двигател: 2008
http://www.mister-auto.bg/bg/povdigach- ... g1216.html Осем бройки ти трябват-цена на вала не можах да намеря но цената няма да е приятна!
Да сега видях че не става дума за дизел не обърнах внимание за кода на двигателя.Че и видео му пратих за помпа дюза 
Ако е с верига обтегача не е много скъп 30-40лв но какво общо има със смяната на маслото?

Ако е с верига обтегача не е много скъп 30-40лв но какво общо има със смяната на маслото?
- buci1971
- Автомобил:
- Двигател:
instantaccess написа:aliyatin.com написа:Колегата Алекс ти е отговорил.Износени повдигачи може и вала да е износен и за това още повече да трака.Дебелото масло ти компенсира износването което пък не е добре за турбото!А маслената помпа ако не работи ще ти светне лампата.http://www.youtube.com/watch?v=V3XNNGpdu7w Ето ти едно видео да видиш каква е процедурата по смяната.
Кое турбо колега? АДР няма турбо доколкото знам
не не несъм казвал турбо колега не сме се разбрали без турбо е
aliyatin.com написа:buci1971 написа:aliyatin.com написа:Колегата Алекс ти е отговорил.Износени повдигачи може и вала да е износен и за това още повече да трака.Дебелото масло ти компенсира износването което пък не е добре за турбото!А маслената помпа ако не работи ще ти светне лампата.http://www.youtube.com/watch?v=V3XNNGpdu7w Ето ти едно видео да видиш каква е процедурата по смяната.
колега от къде мога да разбера малко цени на повдигачи за моят мотор като обтегача не ми е механичният а по скъпият вариант и цена за вала
http://www.mister-auto.bg/bg/povdigach- ... g1216.html Осем бройки ти трябват-цена на вала не можах да намеря но цената няма да е приятна!Да сега видях че не става дума за дизел не обърнах внимание за кода на двигателя.Че и видео му пратих за помпа дюза
добре де а за АДР мотора
- instantaccess
- Автомобил:
- Двигател:
aliyatin.com написа:Ако е с верига обтегача не е много скъп 30-40лв но какво общо има със смяната на маслото?
30-40лв.

Надявам се си проверил преди да го кажеш? Ако намериш на тази цена работещ! мога да си взема няколко да имам.
Пак казвам, че така не може да се гадае и трябва да се провери основно. Обаче мисля, че всичко тръгва от неработещ обтегач, от там вал(ове), повдигачи и т.н.
- buci1971
- Автомобил:
- Двигател:
колега ефтиният вариант на обтегача е механичният а моят е по скъпият вариант мисля че се водеше електронен който не подлежи на коригиране а и мисля че ако е оптегача ще ми чука постоянно и звука ще се чува от към купето а не отгоре по дължина на двигателя както е при мене и се чува от време на време не го прави постоянно и по време н а движение а само сутрин по някой път само при палене по някой път се чува леко чукане и като е топъл мотора и то като цъкане се чува много леко а не като дизел за това мисля първо да сменя маслената помпа и то след като измеря налягането разбира се
- instantaccess
- Автомобил:
- Двигател:
Колата е твоя, избора също.
Познавам хора направили основен ремонт, заради неправилно работещ датчик. Успех
Познавам хора направили основен ремонт, заради неправилно работещ датчик. Успех

- buci1971
- Автомобил:
- Двигател:
да така е но датчика показва инфо на таблото а при мен няма такъв проблем просто мотора чука по някой път при палене и проблема е че не мога да сложа тънко масло като например 5-40 пълна синтетика а не като сега със минерално 15-40 което не е добре за този мотор но сега съм решил да му сложа полусинтетика 10-40