Чукане на спирачен апарат

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
fena_vd
Автомобил:
Двигател:

Чукане на спирачен апарат

Мнениеот fena_vd » Пет 09 фев 2007 1:19

Здравейте колеги ,от известно време ми чука преден десен спирачен апарат. Колата е Пасат 1.8ми 1991 няма ABS.Възможно ли е да го спра по някакъв начин :??? :hmmmm

Потребителски аватар
vladtod®
Автомобил: Passat
Двигател:

Мнениеот vladtod® » Пет 09 фев 2007 8:03

Пич,една сутрин в 4ч. по пътя Варна -Русалка от грапавия асфал край Балчик ,ми се разви единия болт на спирачния апарат .Незнам как стана но вземи си почледни апаратите,обикновенно чукат от гумените водачи ,там където лагеруват болтовете.Може и пружините/пластини/ на накладките да са счупени/изгнили/.

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Пет 09 фев 2007 22:35

Fena слушай сега,и н амен ми чукат ,а да ти кажа че и н амного нови го има този проблем.Причината е че се износва втулката на самия болт-водача н аспирачния апарат,отделно се износват и самите легала на супортите-спирачния апарат.Решението е или да ги гресираш т.е. да ги натъпчеш с грес или да си смениш болтовете с тези втулки,но за съжаление мисля че само оригиналните болтове са с тези втулки,мога и да греша нека кажат който са копували.Ако болтовете нямат тези графитени пръстени в края просто не ги копувай :wink:

:welcome_to_group :bounce : vw fen

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Нед 11 фев 2007 14:10

Я да се изясним - значи при мен има един такъв шум, подобен на потракване от ляво предно килело, но се появява само при рязко спиране от доста висока скорост. Нещо като равномерно почукване, по скоро тихо, което при намаляване на скоростта, или спиране от по-ниска скорост изобщо отсъства. За това ли говорим?

Потребителски аватар
fena_vd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот fena_vd » Нед 11 фев 2007 14:52

dobrinb написа:Я да се изясним - значи при мен има един такъв шум, подобен на потракване от ляво предно килело, но се появява само при рязко спиране от доста висока скорост. Нещо като равномерно почукване, по скоро тихо, което при намаляване на скоростта, или спиране от по-ниска скорост изобщо отсъства. За това ли говорим?
Не при мен като натисна спирачка чукането спира. Провери да не ти е износен неравномерно спирачния диск,ще го усетиш ако колата спира на тласъци.

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Нед 11 фев 2007 15:22

Не, знам как е при криви дискове, при мен няма такова нещо, не тресе. Спира си съвсем нормално, дори при пуснат волан не занася.

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Нед 11 фев 2007 18:06

fena_vd написа:
dobrinb написа:Я да се изясним - значи при мен има един такъв шум, подобен на потракване от ляво предно килело, но се появява само при рязко спиране от доста висока скорост. Нещо като равномерно почукване, по скоро тихо, което при намаляване на скоростта, или спиране от по-ниска скорост изобщо отсъства. За това ли говорим?
Не при мен като натисна спирачка чукането спира. Провери да не ти е износен неравномерно спирачния диск,ще го усетиш ако колата спира на тласъци.

Значи щом спира при натискане леко на педала е точно това което ти обяснявам,просто тогава ти обираш хлабината,най-добре се осеща по неравности или паваж.

dobrinb написа:Не, знам как е при криви дискове, при мен няма такова нещо, не тресе. Спира си съвсем нормално, дори при пуснат волан не занася.

Добри колкото до твоя проблем ,ако са ти криви дисковете при спиране ще осещаш тресене както на педала така и на волана,ако го нямаш този проблем може самата накладка да ти дрънчи,незнам друго какво може да е :wink:

Върни се в “Passat”