Електрическа перка Passat 5.5
-
- Автомобил: VW PASSAT
- Двигател: AVF 2002
Електрическа перка Passat 5.5
Здравейте,имам един въпрос при всяко включване на климатроника дори и само с копчетата за скоростта на вентилатора ел.перка тръгва и върти докато климатроника не се изключи.Така ли трябва да е по принцип ?
- nebeto
- Автомобил: VW Passat B4 1.9TDI
- Двигател: AFN 1996
Re: Електрическа перка Passat 5.5
да,бъди спокоен.Сигурно говориш за онази малката перка която мери вътрешната температура.
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Не, говори за елекртрическата перка на радиатора
Не, че не си го е написал, човека, де!
Въпреки всичко отговора ти е верен!
Тръгва от момента, в който се включи климатроника и спира в момента, в който се изключи (освен ако не продължи, защото е много загряла колата)
Чети на zfa писанията, нашите кочинки са по-древни!
Не, че не си го е написал, човека, де!

Въпреки всичко отговора ти е верен!
Тръгва от момента, в който се включи климатроника и спира в момента, в който се изключи (освен ако не продължи, защото е много загряла колата)
Чети на zfa писанията, нашите кочинки са по-древни!

- paaco
- Автомобил: Passat 5.5 1.9 TDI
- Двигател: AVF 2005
Мисля че когато е на ECON не трябва да тръгва. Имаше тема по този въпрос.
А ето я и нея http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=6&t=333450
А ето я и нея http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=6&t=333450
- Milanov
- Автомобил: passat B6
- Двигател: TDI
- Контакти:
Тя помага на климатика в жегите, радвай се че се върти, защото е проблемна и се ремонтира "тегаво", има теми по въпроса.
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
На Econ не работи ( поне при мен)
samo_pechka написа:На Econ не работи ( поне при мен)
да, гаси магнитното поле на шайбата на климатика и въпросната перка.
- tdi4motion
- Автомобил: VW Cross Touran
- Двигател: BMM TDI 140 hp
Да,но обаче мойта перка върти постоянно при заплаване на колата независимо дали е вкл. или изкл. климатроника.
Описал съм го проблема и в линка на по-горната тема,но решение за момента няма
Въпроса ми е сега..зимата при това положение сигурно не е добре да върти тази перка постоянно
Мога ли да я изкл. поне от буксата и да я вкл. чак напролет

Описал съм го проблема и в линка на по-горната тема,но решение за момента няма

Въпроса ми е сега..зимата при това положение сигурно не е добре да върти тази перка постоянно

Мога ли да я изкл. поне от буксата и да я вкл. чак напролет

- Espero
- Автомобил: Passat B4 1.9TDI
- Двигател: 1Z
ако виското на другата перка работи,няма проблем да изключиш електрическата от буксата.За да не се цапат буксите ги увий с изолирбанд да не влизат боклуци и да се мокрят.
- Milanov
- Автомобил: passat B6
- Двигател: TDI
- Контакти:
Не съм чел другата тема, но ако търсиш буксата, то тя в дясно, зад предният фар, имам предвид ако застанеш с лице към пасата.
- tdi4motion
Благодаря за отговорите
А иначе има ли проблем да върти тая перка постоянно...предполагам че ще охлажда повече в случая,а това не е нужно на тези минусови температури.
И евентуално къде мога да търся проблема

А иначе има ли проблем да върти тая перка постоянно...предполагам че ще охлажда повече в случая,а това не е нужно на тези минусови температури.
И евентуално къде мога да търся проблема

това с изключването са глупости...
потърси причината за тази непрекъсната работа. Най вероятно някой температурен датчик дава грешни показания на ECU -то. Направи една диагностика и ще разбереш. Имах случай в който на Passat B4 ADY - допълнителния температурен датчик на всмукателния колектор ми пускаше перката принудидтелно защото показваше температури от порядъка 110-130 градуса целзий... Струваше 10лв и всичко се оправи.
С изключването на перката освен да ти се прецака виското и да си прегрееш мотора друго няма да постигнеш. А оставиш ли я да върти нон стоп скоро ще изгори или ще стане късо в моторчето й...
потърси причината за тази непрекъсната работа. Най вероятно някой температурен датчик дава грешни показания на ECU -то. Направи една диагностика и ще разбереш. Имах случай в който на Passat B4 ADY - допълнителния температурен датчик на всмукателния колектор ми пускаше перката принудидтелно защото показваше температури от порядъка 110-130 градуса целзий... Струваше 10лв и всичко се оправи.
С изключването на перката освен да ти се прецака виското и да си прегрееш мотора друго няма да постигнеш. А оставиш ли я да върти нон стоп скоро ще изгори или ще стане късо в моторчето й...
-
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: AKL 2000
Колега, перката и да върти охлажда големия кръг, а в този студ и вкл парно сигурно минава 10-15 мин докато термостата започне да отваря и като му стане студено пак ще затвори, само дето повече ток ще черпи и по-бързо ще свърши ресурса на перката /горе долу два пъти по-бързо/. Най-вероятно трябва да има реле, което да вкл перката и компресора при вкл на климатроника - може да е залепнало. Виж при вкл на клима, кое реле цъка - това е само предположение, защото не съм професионален еликтричар.
- tdi4motion
Утре ще отварям капака и ще гледам зад десния фар за буксата както и за релето.Въпреки ,че онзи ден като сменях рамената на чистачките с такива от Passat B5 и като махнах кората над акумулатора видях отдясната му страна едно реле с доста изводи.Може ли това да е релето за перката на климатроника..