Passat B4 Скърцане на шофьорската седалка
-
- Автомобил: Tiana MK5 Variant
- Двигател: CAXA
- Контакти:
Passat B4 Скърцане на шофьорската седалка
Здравейте колеги. От известно време се появи скърцане на шофьорската седалка което се чува при всяко мръдване, натискане на съединител и т.н. Другото неприятно е че самата седалка се клати като че ли от към лявата релса - незнайно за мен защо. Въпросът ми е някой знае ли как се маха седалката,(аз лично не успях да разбера как да я смъкна) или ако вече има такава тема, моля за линк тъй като не излезе нищо от търсачката. Ще бъда благодарен и на снимков матерял. :)
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Re: Скърцане на шофьорската седалка - Пасат Б4
Свали двете пластмасови лайстни,покриващи релсите отзад.Издърпай седалката най - назад.Отпред ще видиш един щифт,забоден хоризонтално,който се освобождава чрез стискане.Като го махнеш,освободи дръжката за напред-назад и избутай седалката назад,като така тя ще излезе от релсите.Луфта е от износени пластмасови водачи.Тях си ги купи предварително.При Дилъра ги има и не са скъпи!Снимки нямам!
-
- Контакти:
Re: Скърцане на шофьорската седалка - Пасат Б4
pas1.8mi написа:Свали двете пластмасови лайстни,покриващи релсите отзад.Издърпай седалката най - назад.Отпред ще видиш един щифт,забоден хоризонтално,който се освобождава чрез стискане.Като го махнеш,освободи дръжката за напред-назад и избутай седалката назад,като така тя ще излезе от релсите.Луфта е от износени пластмасови водачи.Тях си ги купи предварително.При Дилъра ги има и не са скъпи!Снимки нямам!
За водачите и аз си мислех същото - благодаря. Мисля че се сещам за кои пластмаси говориш :) Благодаря

- milen_1975
- Автомобил: VW Passat Variant B4
- Двигател: 1.8 ABS 1993
Re: Passat B4 Скърцане на шофьорската седалка
Благодаря колега pas1.8mi. Това беше ценна информация и за мен

-
- Контакти:
Мисля че се справих с клатушкането, но дори след смазване на механизма и разни там пружинки, скърцането остана. 
Понеже не успях да надена пластмасовия водач с двете маркучета които изрязах и нахлузих там, оставих само едното но мисля че се получи.

Понеже не успях да надена пластмасовия водач с двете маркучета които изрязах и нахлузих там, оставих само едното но мисля че се получи.
-
- Автомобил: VW Cross Touran
- Двигател: BMY 2009
Привет колега, за скърцането на седалката причина може да е спукана заварка отдолу на седалката. И при мене скърцаше гадно и като обърнах седалката отдолу видях, че заварката се е спукала и като седнеш скрибуца неприятно при всяко движение. Като я заварихме няма проблем сега. Прилагам ти една снимка не много добро качество горе долу къде да гледаш заварките как са.
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Моята седалка също скърца, клатушкането го оправих с нови пластмаси на релсите, но скърцането си остана, все едно някоя пружина скърца вътре в седалката, заварките са си здрави. Засега решението е волумето на МАХ и те така се не чува кога скърца