Пасат Б 5.5 датчик на предния капак
Пасат Б 5.5 датчик на предния капак
Здравейте....Имам проблеми с датчика на предния капак на колата - Пасат Б 5.5. Показва, че капака е отворен, а той в действителност не е. Може ли някой да ми каже къде точно се намира този датчик и как да отстраня този проблем? Благодаря предварително..........
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Re: Датчик на предния капак на Пасат Б 5.5
Ако е както при Б5,трябва да се намира в самата закопчалка за капака(където влиза жилото за отваряне)!
- Пешо2004
- Автомобил: VW Passat Variant 5.5
- Двигател: AVF 2004
Re: Пасат Б 5.5 датчик на предния капак
На мен пък изобщо не ми показва ,че ми е отворен предния капак.Трябва ли да се закача на ВАГ-КОМ да се разбере дали проблема е в датчика,или може и по-друг начин?
И на мен не ми показва , че е отворен. Този датчик при всички B5.5 ли го има ?
- aRcIs
- Автомобил:
- Двигател:
Доколкото съм запознат май нямат датчик за преден капак. Може да има изключения.
Датчика при мен работи по следния начин:
Започваш да караш и забелязваш, че често ти просветват с фаровете. Спираш затваряш капака и си 6. Случи ми се преди няколко дни точно това.
И споко пробвах го не се отваря като при по старите коли дори и да не е затворен напълно.
Датчика при мен работи по следния начин:
Започваш да караш и забелязваш, че често ти просветват с фаровете. Спираш затваряш капака и си 6. Случи ми се преди няколко дни точно това.
И споко пробвах го не се отваря като при по старите коли дори и да не е затворен напълно.
-
- Автомобил:
- Двигател:
В грешка сте. Има датчик. При мен при отворен капак показва на таблото. Ако тръгна пиши докато не го затворя. Самият механизъм за капака си има датчик. Много често дава беля и затова се отстранява принудително(прекъсва му се тока)
- dlug
- Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
- Двигател: AVB
Има датчик разбира се 

- aRcIs
- Автомобил:
- Двигател:
Добре де да предположим, че има датчик. Тогава споделете евентуално от къде е спряна сигнализацията - къде се намира това във ваг ком-а, ей на колегата не работи.
И все си мисля, че може би ако има то не е на всички, а на по новите версии, примерно '03, '04г. Аз лично до сега не съм срещал такъв.
И все си мисля, че може би ако има то не е на всички, а на по новите версии, примерно '03, '04г. Аз лично до сега не съм срещал такъв.
Я кажете каде точно се намира този датчик. Да не би да показва , че е отворен капака само при full FIS?
- dlug
- Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
- Двигател: AVB
Датчика би трябвало да е микроключе в бравата на предният капак. Погледнете дали има кабели които влизат в бравата, така ще стане най-лесно (не че не може някой да ги е срязал де)
3B0 953 236 D - номер датчик (микроключ), намира се на гърба на закопчалката на предния капак.
Последна промяна от V@lDo на Сря 23 яну 2013 21:01, променено общо 1 път.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ако датчика е прекъснат(срязани кабели) няма да му показва,че е отворен капака според мен? Датчика е проблема...позната история.. от таблото с бушони тръгва тънки кабелчета кафяв и черен(по спомен) и в последствие се губят и променят цвета си. Най-лесно е да тръгнеш от ключалката и да следваш кабелчетата,но все си мисля,че самия датчик нещо го боли.
- aRcIs
- Автомобил:
- Двигател:
Добре де убедихте ме има датчик. Въпроса е защо не работи. Ако може някой да отговори на някой от въпросите ... :
1. Сигнализацията показва ли се при работеща кола на място или на даден контакт(все пак никога не съм я виждал и не зная кога се появява че да я тествам).
2. Може ли тази функция да се изключва чрез Ваг Ком и ако е да - от къде?
3. Идеи за друга причина поради която не работи?
Явно не само при мен не работи така че мисля отговорите ще са полезни на много колеги.
1. Сигнализацията показва ли се при работеща кола на място или на даден контакт(все пак никога не съм я виждал и не зная кога се появява че да я тествам).
2. Може ли тази функция да се изключва чрез Ваг Ком и ако е да - от къде?
3. Идеи за друга причина поради която не работи?
Явно не само при мен не работи така че мисля отговорите ще са полезни на много колеги.
1. Явно тея с фул фис им показва отворен капак, при мен примерно с оригиналната аларма ако оставя отворен капак и заключа да избибка почва да реве след определно време.
2. Нямам си идея, би трябвало да може.
3. Тва е просто микре, като тези във бравите на вратите. Може на буксата да се мери на верига при натиснато положение и обратното като е нормално отворен да няма верига, няма кво друго да му се търси в него или някой кабел някъде да е прекъснат.
2. Нямам си идея, би трябвало да може.
3. Тва е просто микре, като тези във бравите на вратите. Може на буксата да се мери на верига при натиснато положение и обратното като е нормално отворен да няма верига, няма кво друго да му се търси в него или някой кабел някъде да е прекъснат.