Аз правя друго ама още наесен.Яко грес (тефлонова на спрей за около 6лв) по елементите на чистачките (долу при мотора,при втулките за раменете също).От нея бяга водата и няма замръзване (засега поне нямам проблем с това).
По повод замръзването на самите пера - при мен много често се случва ама и перата са ми малко измислени (Шампион от ОМВ).Като се постопли стъклото снега се разтича,водата си остава като капчици и като замързне после чистачката става ужасно твърда и само минава по стъклото без да обира каквото и да е от него.Ама за сметка на това звука е убииствен
Иначе съм виждал друга практика срещу това - италианците мажат периодично предното стъкло с някакъв силикон или парафин или незнам и аз.Той пъди водата и при дъжд или сняг няма остатъци от вода по стъклото.Остават само малки капчици ама те замръзват и с лекоте се оронват.При -10 съм си палил колата и чистачките са избутвали само топченца лед от стъклото.Самите пера попиват от това чудо и също не замръзват.Обаче незнам как се води и как се казва.На 2-та ми Фиат-а имаше лепенки на предните стъкла,че са обработени по silicone" технология.
Идеално е а и за около 2-3 години се задържа покритието.....
Хората са го измислили ама тук не съм виждал да се продава нещо такова или поне да го предлагат като услуга някъде по автомивки или сервизи.
Успех!