Чистачките изведнъж спряха да чистят и остават петна - защо?

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Чистачките изведнъж спряха да чистят и остават петна - защо?

Мнениеот longora » Съб 15 дек 2007 16:36

Колеги, от вчера по обяд чистачките започнаха да оставят непочистени очастаци по стъклото. Ходих до Сакар Ауто да си взема една тапа която в Порше бяха "забравили" да сложат и се наложи аз да си я купя, но както и да е ..... Та преди да паркирам на паркинга на Сакар чистачките чистеха перфектно, но като дойде време да си ходя реших да си изчистя стъклото и си пускам чистачките, но оставиха две огромни петна :( От какво може да се получи това защото не мисля че са за смяна :(

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Съб 15 дек 2007 16:46

Ами....замръзнали са ;)
По принцип мръсотията по стъклото има гадния навик да замръзне след като стъклото изстине...което се получава,когато колата изстине и парното е спряно т.е. е паркирана някъде след като е била топла.
В този момент когато това нещо е започнало да замръзва ти пускаш чистачките и те размазват мизерията по стъклото и понеже отдолу е замръзнало вече те разнасят почти замръзналата гадост (която е върху замръзналата вече) по цялото стъкло и тя става много тънък пласт и още докато чистачките го разнасят то замръзва при допира със стъклото.Резултата си го видял и сам.
ако ти е читава течността за миене на предното стъкло трябва като пръснеш повечко да се поизчисти...размразява се ;)

Потребителски аватар
trunner
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот trunner » Съб 15 дек 2007 16:57

Чудесна тема! Вчера имах подобен проблем. При пътуване, доста време не ми се наложи да ползвам чистачките. Потрябваха ми обаче и... О чудо!!! Пръскалките не пръскат, чистачките и те замръзнали... Спирам аз по кафета да искам топла вода да си полея пръскалките и хеле тръгнаха! Така! Карам си, и хоп след малко същата работа :evil:
Течността ми е уж такава дето не замръзва обаче явно е менте. Затова ако някой е уцелил на някаква такава сполучлива може да пише!

Потребителски аватар
zfa159
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Съб 15 дек 2007 17:01

Аз ползвам такава на Шел.Преди месец си взех голяма туба концентрат 5Л.Още си имам понеже съотношението беше някакво добро т.е. малко течност и повечко вода.За -10 я забърках и засега не е замръзнала (сутринта беше -6).Даже ако замръзне стъклото като пръсна го размразява там,където пръска.
Доволен съм!

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Съб 15 дек 2007 18:46

Е аз спрях колата на обяд за 15 минути .. не би трябвало да замръзне толкова бързо. Пробвах с пръскане ... нищо, само минава над мокрото чистачката. После пък ( сутринта към 5:30 ) а да пръсна и нема никой :) Моята течност беше от Лукойл неква розова .... май не е читава :) А пробвах да махна леда от чистачките между другото :) и на едната се получи, а на другата долу горе. Само че след 10 минути пак същото и освен това започнаха и да скърцат по стъклото :) Гадна работа е тая зима :)

Потребителски аватар
bobcho
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: AFN 1997

Мнениеот bobcho » Съб 15 дек 2007 19:14

Замръзват им шарнирните елементи.И при мен се получи днес този номер.Трябва да се почистват мн добре от снега, за да няма проблеми.Достатъчно е да спреш за 15 мин. и да замръзнат.

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Съб 15 дек 2007 19:16

С какво да ги чистя шарнирните елементи ... с ръце става ли защото аз така си чистих перата :)

Потребителски аватар
zfa159
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Съб 15 дек 2007 19:21

Аз правя друго ама още наесен.Яко грес (тефлонова на спрей за около 6лв) по елементите на чистачките (долу при мотора,при втулките за раменете също).От нея бяга водата и няма замръзване (засега поне нямам проблем с това).
По повод замръзването на самите пера - при мен много често се случва ама и перата са ми малко измислени (Шампион от ОМВ).Като се постопли стъклото снега се разтича,водата си остава като капчици и като замързне после чистачката става ужасно твърда и само минава по стъклото без да обира каквото и да е от него.Ама за сметка на това звука е убииствен ;)
Иначе съм виждал друга практика срещу това - италианците мажат периодично предното стъкло с някакъв силикон или парафин или незнам и аз.Той пъди водата и при дъжд или сняг няма остатъци от вода по стъклото.Остават само малки капчици ама те замръзват и с лекоте се оронват.При -10 съм си палил колата и чистачките са избутвали само топченца лед от стъклото.Самите пера попиват от това чудо и също не замръзват.Обаче незнам как се води и как се казва.На 2-та ми Фиат-а имаше лепенки на предните стъкла,че са обработени по silicone" технология.
Идеално е а и за около 2-3 години се задържа покритието..... :shock
Хората са го измислили ама тук не съм виждал да се продава нещо такова или поне да го предлагат като услуга някъде по автомивки или сервизи.
Успех!

Потребителски аватар
bobcho
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: AFN 1997

Мнениеот bobcho » Съб 15 дек 2007 19:24

... колата с ръкавици, а чистачките с голи ръце - няма начин :)

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Съб 15 дек 2007 19:27

Определено ще ни е нужен успех :)

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Съб 15 дек 2007 19:27

А тоя преперат на SONAX за дъжд дали няма да помогне сега се сетих ?

Потребителски аватар
zfa159
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Съб 15 дек 2007 19:36

longora написа:А тоя преперат на SONAX за дъжд дали няма да помогне сега се сетих ?

Не съм го заглеждал честно казано.Аз си взех един силикон за гумени уплътнения и дръжки и т.н. и честно казано помага.Дръжката замръзва ама само отвън и си отварям без проблем като устъргам леда около нея (нали на В3 стърчат повече от всичко друго и е идеално място да се насъбере сняг или капки дъжд....един лек вятър и си готов).Иначе ситуацията е като във виц-а :
-Пали ли ти колата зимата?
-Ами незнам.....
-Е как така?
-Ами не мога да вляза за да я запаля.....

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Съб 15 дек 2007 20:15

хахахаха :) Готино се получава :) Абе зимата всичко замръзва .. тва е :( Как искам сега да е едно 15-20 градуса за да може поне колата да ми загрее :) и чистачките да не ми замръзват ..

Потребителски аватар
тръба
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот тръба » Съб 15 дек 2007 21:14

Парното да духа в стъклото. :idea:

Потребителски аватар
Danny boy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Danny boy » Съб 15 дек 2007 21:28

ползвай зимна течност за чистачки има спирт и събаря обледеняването по гумата на чистачките,малко мирише на спирт после в купето ама иначе е ок :wink:

Върни се в “Passat”