Шибедах-нещо се прецака :(
- Plumber
- Автомобил:
- Двигател:
Шибедах-нещо се прецака :(
Тъй четах тука таме из форума .Проблема ми е че нагоре си излиза шибито обаче като трябва да го отворя целия заклинчва.Обаче не се усуква както при счупен водач(това успях да разбера от темите тук) ами задната част се прибира за да влезе под тавана и до там.Да е излязъл от някъде.Защото сега се сещам че и преди ми го е правил този номер ама един път,и после си тръгна.Пък днес ни щие
Тъй кво прайм ся?

- georgipass
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Шибедах-нещо се прецака :(
faf4o написа:Тъй четах тука таме из форума .Проблема ми е че нагоре си излиза шибито обаче като трябва да го отворя целия заклинчва.Обаче не се усуква както при счупен водач(това успях да разбера от темите тук) ами задната част се прибира за да влезе под тавана и до там.Да е излязъл от някъде.Защото сега се сещам че и преди ми го е правил този номер ама един път,и после си тръгна.Пък днес ни щиеТъй кво прайм ся?
Електрически е нали? И аз съм има доста премеждия с моя, ама прибира ли се, затваря ли се? Намирисва ми на ел.моторчето на шибедаха, цъка ама не се движи? Това ли е симптома?
- Plumber
- Автомобил:
- Двигател:
Vladko_1 написа:редовно ли го отваряш или рядко ?!? аз преди имах същия проблем но не го бях отварял камара време смазах "шейните" му и сега няма проблемнякой казват,че ако колата не е гаражна по бързо се прецаква,но аз не мисля така
Ми рядко,особенно през зимата

- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Аз днес рових там ама по друг въпрос - разлепи ми се тапицерията на самия шибидах и като тръгна да го отварям и се набира и става на нищо а като го затворя изтича оранжева мизерия от под тапицерията.
системата с тапицерията е такава - както ти е шибидах-а самия той е тапициран и там тя е лепена за него.Където е отвора на самото купе за шибидах отстрани има една гумено-метална лайсна,която държи тапицерията плътно.Махайки я нея ти се разкрива гледката на задния край на шибидах-а.Тапицерията на самия таван е хваната за картонена плоскост (предполагам е залепена) а тази плоскост се хваща посредством въпросната лайсна за една дебела ламарина точно отзад при шибидах-а.Ако тя да кажем е крива или боклуци зад нея оттам може да ти идва мизерията - разглоби го и погледни за всеки случай.
системата с тапицерията е такава - както ти е шибидах-а самия той е тапициран и там тя е лепена за него.Където е отвора на самото купе за шибидах отстрани има една гумено-метална лайсна,която държи тапицерията плътно.Махайки я нея ти се разкрива гледката на задния край на шибидах-а.Тапицерията на самия таван е хваната за картонена плоскост (предполагам е залепена) а тази плоскост се хваща посредством въпросната лайсна за една дебела ламарина точно отзад при шибидах-а.Ако тя да кажем е крива или боклуци зад нея оттам може да ти идва мизерията - разглоби го и погледни за всеки случай.
- Plumber
- Автомобил:
- Двигател:
zfa159 написа:Аз днес рових там ама по друг въпрос - разлепи ми се тапицерията на самия шибидах и като тръгна да го отварям и се набира и става на нищо а като го затворя изтича оранжева мизерия от под тапицерията.
Нещо не можах да те разбера.Къде е тая гумено-метална лайсна.Отвън ли?
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Не,
отвътре е точно около самия отвор за шибидах-а.
Като се качиш в колата и седнеш на седалката си погледни на тавана.Ще видиш че както е отвора за шибидах-а по ръбът му има едно гумено такова като лайсна.То е под формата на правоъгълник и началото му е там,където са копчетата за шибидах-а и там е и другия му край.Както си се качил в колата и гледаш нагоре то описва един правоъгълник.Хващаш някъде (където си избереш) и го теглиш в обратна посока (ако хванеш отпред теглиш назад иили отляво теглиш надясно) и то се откача от тапицерията и въпросната ламарина.Като го свалиш ще ти се изясни как е направено.
Опитах се да намеря някоя снимка ама няма подходяща.
Успех!
отвътре е точно около самия отвор за шибидах-а.
Като се качиш в колата и седнеш на седалката си погледни на тавана.Ще видиш че както е отвора за шибидах-а по ръбът му има едно гумено такова като лайсна.То е под формата на правоъгълник и началото му е там,където са копчетата за шибидах-а и там е и другия му край.Както си се качил в колата и гледаш нагоре то описва един правоъгълник.Хващаш някъде (където си избереш) и го теглиш в обратна посока (ако хванеш отпред теглиш назад иили отляво теглиш надясно) и то се откача от тапицерията и въпросната ламарина.Като го свалиш ще ти се изясни как е направено.
Опитах се да намеря някоя снимка ама няма подходяща.
Успех!