Шибедах-нещо се прецака :(

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
Plumber
Автомобил:
Двигател:

Шибедах-нещо се прецака :(

Мнениеот Plumber » Нед 15 апр 2007 21:50

Тъй четах тука таме из форума .Проблема ми е че нагоре си излиза шибито обаче като трябва да го отворя целия заклинчва.Обаче не се усуква както при счупен водач(това успях да разбера от темите тук) ами задната част се прибира за да влезе под тавана и до там.Да е излязъл от някъде.Защото сега се сещам че и преди ми го е правил този номер ама един път,и после си тръгна.Пък днес ни щие :( Тъй кво прайм ся?

Потребителски аватар
georgipass
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Шибедах-нещо се прецака :(

Мнениеот georgipass » Нед 15 апр 2007 21:54

faf4o написа:Тъй четах тука таме из форума .Проблема ми е че нагоре си излиза шибито обаче като трябва да го отворя целия заклинчва.Обаче не се усуква както при счупен водач(това успях да разбера от темите тук) ами задната част се прибира за да влезе под тавана и до там.Да е излязъл от някъде.Защото сега се сещам че и преди ми го е правил този номер ама един път,и после си тръгна.Пък днес ни щие :( Тъй кво прайм ся?

Електрически е нали? И аз съм има доста премеждия с моя, ама прибира ли се, затваря ли се? Намирисва ми на ел.моторчето на шибедаха, цъка ама не се движи? Това ли е симптома?

Потребителски аватар
Plumber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plumber » Нед 15 апр 2007 22:04

Не.Движи си се обаче нещо сякаш го запира.Навежда се надолу да влезе под тавана и до там.А иначе си се отваря нагоре.Електрически е да :)

Потребителски аватар
bobcho
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: AFN 1997

Мнениеот bobcho » Нед 15 апр 2007 22:23

Отваряш го колкото може и пръскаш яко с WD-40, там където са водачите и останала механика.Възможно е да е хванал всякакви мизерии и нечистотии и затова да го прави този номер.

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Нед 15 апр 2007 22:37

Моя го имаше тоя проблем ама след облино третиране с тефлонова грес (такава защото другата се разтича от слънцето) няма ядове вече доста време а го ползвам всеки ден.

Потребителски аватар
Vladko_1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vladko_1 » Нед 15 апр 2007 23:09

редовно ли го отваряш или рядко ?!? аз преди имах същия проблем но не го бях отварял камара време смазах "шейните" му и сега няма проблем :) някой казват,че ако колата не е гаражна по бързо се прецаква,но аз не мисля така :)

Потребителски аватар
zfa159
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Пон 16 апр 2007 7:47

Всичко по тези коли и най-вече по тези им яасти е въпрос на смазване ;)
Аз си ползвам яко тефлонова грес понеже не се разтича от слънцето и не се мие от водата т.е. където я пръснеш там си седи с години :)
Пръскам си с нея ключалки,шибидах-а,панти и т.н. подобни и няма проблеми.

Потребителски аватар
bobcho
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: AFN 1997

Мнениеот bobcho » Пон 16 апр 2007 18:39

Би ли споделил от къде я купуваш тази грес?В каква опаковка е ?

Потребителски аватар
zfa159
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Пон 16 апр 2007 18:49

Взимам я от Бриколаж (6-10лв. струва ама не помня колко точно).Представлява сив метален флакон 400ml.
Пише Wit Spuivet Graisse Blanche
Производител MoTip
Отзад на листчето пише "Бяла грес + тефлон"
На флкона има нарисувана една панта,един лагер и пружина.
Няма как да я сбъркаш.

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Пон 16 апр 2007 19:23

faf4o написа:Не.Движи си се обаче нещо сякаш го запира.Навежда се надолу да влезе под тавана и до там.А иначе си се отваря нагоре.Електрически е да :)

При мен е абсолютно ама абсолютно същото положение,кажи като го оправиш къв е бил начина :wink:

Потребителски аватар
Plumber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plumber » Пон 16 апр 2007 20:02

Vladko_1 написа:редовно ли го отваряш или рядко ?!? аз преди имах същия проблем но не го бях отварял камара време смазах "шейните" му и сега няма проблем :) някой казват,че ако колата не е гаражна по бързо се прецаква,но аз не мисля така :)

Ми рядко,особенно през зимата :)Ми да ви кажа съвсем мъничко се отваря,не знам дали ще стигне пръсканото до където трябва,но ще пробвам и ще пиша в сряда.Благодаря

Потребителски аватар
Plumber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plumber » Пон 23 апр 2007 22:26

Еми неще и не ще.На всичкото отгоре и се счупи една джаджа от вътре :( Едно като водач извито нагоре.Да не ги пипне човек и дзънннн.Махнах парченцето обаче пак дръжки :gruebel Сякаш нещо го запира.Може ли да е от тапицерията на тавана?

Потребителски аватар
zfa159
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Пон 23 апр 2007 22:32

Аз днес рових там ама по друг въпрос - разлепи ми се тапицерията на самия шибидах и като тръгна да го отварям и се набира и става на нищо а като го затворя изтича оранжева мизерия от под тапицерията.
системата с тапицерията е такава - както ти е шибидах-а самия той е тапициран и там тя е лепена за него.Където е отвора на самото купе за шибидах отстрани има една гумено-метална лайсна,която държи тапицерията плътно.Махайки я нея ти се разкрива гледката на задния край на шибидах-а.Тапицерията на самия таван е хваната за картонена плоскост (предполагам е залепена) а тази плоскост се хваща посредством въпросната лайсна за една дебела ламарина точно отзад при шибидах-а.Ако тя да кажем е крива или боклуци зад нея оттам може да ти идва мизерията - разглоби го и погледни за всеки случай.

Потребителски аватар
Plumber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plumber » Пон 23 апр 2007 22:36

zfa159 написа:Аз днес рових там ама по друг въпрос - разлепи ми се тапицерията на самия шибидах и като тръгна да го отварям и се набира и става на нищо а като го затворя изтича оранжева мизерия от под тапицерията.
системата с тапицерията е такава - както ти е шибидах-а самия той е тапициран и там тя е лепена за него.Където е отвора на самото купе за шибидах отстрани има една гумено-метална лайсна,която държи тапицерията плътно.Махайки я нея ти се разкрива гледката на задния край на шибидах-а.Тапицерията на самия таван е хваната за картонена плоскост (предполагам е залепена) а тази плоскост се хваща посредством въпросната лайсна за една дебела ламарина точно отзад при шибидах-а.Ако тя да кажем е крива или боклуци зад нея оттам може да ти идва мизерията - разглоби го и погледни за всеки случай.

Нещо не можах да те разбера.Къде е тая гумено-метална лайсна.Отвън ли?

Потребителски аватар
zfa159
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Пон 23 апр 2007 22:47

Не,
отвътре е точно около самия отвор за шибидах-а.
Като се качиш в колата и седнеш на седалката си погледни на тавана.Ще видиш че както е отвора за шибидах-а по ръбът му има едно гумено такова като лайсна.То е под формата на правоъгълник и началото му е там,където са копчетата за шибидах-а и там е и другия му край.Както си се качил в колата и гледаш нагоре то описва един правоъгълник.Хващаш някъде (където си избереш) и го теглиш в обратна посока (ако хванеш отпред теглиш назад иили отляво теглиш надясно) и то се откача от тапицерията и въпросната ламарина.Като го свалиш ще ти се изясни как е направено.
Опитах се да намеря някоя снимка ама няма подходяща.
Успех!

Върни се в “Passat”