И имам един въпрос - (да разведря малко обстановката)-защо като изпия една бутилка ракия и имам проблем със зрението
Пациенти под прикритие в болниците???
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- hristian37
- Автомобил: Голф 6 ТДИ
- Двигател:
- Контакти:
- hristian37
- Двигател:
- Контакти:
- KingoftheROAD
- Автомобил: VW Transporter T4 1995
- Двигател: ACU
- Контакти:
joker написа:...включително и болестите(ние не боледуваме по-малко от другите)...
Лекарите също ходят по лекари. Дори и да си най-добрият лекар не винаги можеш сам да се излекуваш. Но доколкото разбирам от хипократовата клетва - не следва ли от нея лекарите да работят и върху себе си и собственото си здраве. Виждал съм лекари да пушат и пият и още какви ли не вредни навици, а на пациентите да им забраняват точно същите неща. Аз не съм лекар, но според мен би следвало лекарите да дават личен пример. Наясно съм че и лекарите са хора като всички други, но медицинското образование би следвало да им изгради и здравословни навици. Не мислите ли?
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
Стиви Джи написа:Казват, че медицината се учи цял живот.
А някои лекари по цял ден спамят по форумите.
Ех ,де да беше цял ден......ама уви...само в малкото минути отдих.....вместо да пият кафе и да пушат.....и защото този форум е превъзходно място за краткотраен отдих от стреса,а интелектуалният диалог тук до голяма степен превъзхожда някои безсмислени разговори из коридорите....
- Чудомир
- Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
- Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES
vasstop написа:joker написа:...и защото този форум е превъзходно място за краткотраен отдих от стреса, а интелектуалният диалог тук до голяма степен превъзхожда някои безсмислени разговори из коридорите...
...бих ти сложил специален ранг, заслужаваш си го, само си избери какъв да бъде
Last man standing?
- kokovanev
- Автомобил:
- Двигател:
Здрасти, joker! Сега виждам темата... Мн. добре разбирам искреното ти възмущение - логично е за човек, отдаден на тази прекрасна, но често неблагодарна професия... Но не пропускаш ли някои факти, довели до такава идея?
1. Ситуацията в БГ - народа няма хляб, набляга се на зрелищата...
2. Насочва се напрежението в някаква посока /коя да е/, само да не е към управниците...
3. Колегите ти искат достойно възнаграждение за труда си - нормално, учителите и вс. останали - също, но погледнете за справка ср. раб. заплата в БГ - официалната...
4. Доста твои "колеги" по професия /те не са Доктори за мен!/ се превърнаха в изнудвачи-бизнесмени, спекулиращи със здравето, болката, живота на пациентите си - няма по-грозно нещо, повярвай...
5. Касата не и стигат парите - търсят и под вола теле вече, покрай сухото ще гори и мокрото - това е ясно, ама и доста сухо се събра - от ортопедите, през хирурзите, та до пулмолозите... За недоразумението "личен лекар" да не се отплесваме...
Може да се изрежда още доста, но е обед, отивам да хапна нещо с 1 мн. симпатична колежка...
П.П. joker, може да е поизтъркано, но нали знаеш, че присъстващите винаги правят изключение! Оставам с най-добри, приятелски чувства лично към теб, надявам се - и ти също!

2. Насочва се напрежението в някаква посока /коя да е/, само да не е към управниците...
3. Колегите ти искат достойно възнаграждение за труда си - нормално, учителите и вс. останали - също, но погледнете за справка ср. раб. заплата в БГ - официалната...
4. Доста твои "колеги" по професия /те не са Доктори за мен!/ се превърнаха в изнудвачи-бизнесмени, спекулиращи със здравето, болката, живота на пациентите си - няма по-грозно нещо, повярвай...
5. Касата не и стигат парите - търсят и под вола теле вече, покрай сухото ще гори и мокрото - това е ясно, ама и доста сухо се събра - от ортопедите, през хирурзите, та до пулмолозите... За недоразумението "личен лекар" да не се отплесваме...
Може да се изрежда още доста, но е обед, отивам да хапна нещо с 1 мн. симпатична колежка...
П.П. joker, може да е поизтъркано, но нали знаеш, че присъстващите винаги правят изключение! Оставам с най-добри, приятелски чувства лично към теб, надявам се - и ти също!
- joker
kokovanev написа:Здрасти, joker! Сега виждам темата... Мн. добре разбирам искреното ти възмущение - логично е за човек, отдаден на тази прекрасна, но често неблагодарна професия... Но не пропускаш ли някои факти, довели до такава идея?
2. Насочва се напрежението в някаква посока /коя да е/, само да не е към управниците...![]()
3. Колегите ти искат достойно възнаграждение за труда си - нормално, учителите и вс. останали - също, но погледнете за справка ср. раб. заплата в БГ - официалната...![]()
Може да се изрежда още доста, но е обед, отивам да хапна нещо с 1 мн. симпатична колежка...![]()
П.П. joker, може да е поизтъркано, но нали знаеш, че присъстващите винаги правят изключение! Оставам с най-добри, приятелски чувства лично към теб, надявам се - и ти също!![]()
Всичко до последната буквичка е точно така.....
мен и затова ме боли(ама истински),защото хвърлих доста усилия и време(повече от 20 години) за постигна нещо .....и сега когато знам,че мога.....се оказва,че вече условията са други и това,което съм градил в себе си толкова години не само,че не ми помага ами и ми пречи в някои ситуации.....просто не ставам за търговец(пък и ако четете Библията знаете,че Христос е изгонил търговците от храма....)
колкото до заплатите......те ненужно се преекспонират от добре платени журналисти,за да се скрият други проблеми...мизерията в болниците,недостига на лекарства,яловата здравна система.......
и още нещо ще ви кажа(от собствен опит)....лекарят когато е уважаван от пациентите никога не изпада в беда....хората винаги намират начин да помогнат по своему,а тази помощ е много по-ценна от всякакви пари......най-голямото богатство което човек придобива работейки тази професия е мястото в душите на хората което те ти отреждат за цял живот......Това с пари не се купува
....Тежко и горко на този,който не го е проумял....
Последна промяна от joker на Сря 22 авг 2007 14:42, променено общо 1 път.
- hristian37
- Двигател:
- Контакти:
- joker
За да бъде искрен на колегите по-горе ще кажа.....ако започна да работя като GP(личен лекар)......трябва насила да забравя много неща в коита съм вложил много труд и време....
И накрая за де ме нарекат "клавиатурен" филантроп(както някои ме нарекоха "клавиатурен" патриот") ще допълня,че една важна причина да се крия от време на време в безмълвните дълбини на този форум е възможността да пиша за това което в момента мисля без въобще да ми пука......различните "сравнения",стихчетата ,разгорещените и понякога хапливи реплики и спорове......ами тук всеки намира своето аз и няма нужда да го крие.....нищо не се губи нито се печели-всеки от нас макар и за малко става това което е в действителност е........
Така форумът заприличва на една огромна картина съставена от безбройните нюанси на характерите на участващите в него....пиршество от цветове и светлосенки....
Здраве и щастие за всички.......на корем!!!!!
И накрая за де ме нарекат "клавиатурен" филантроп(както някои ме нарекоха "клавиатурен" патриот") ще допълня,че една важна причина да се крия от време на време в безмълвните дълбини на този форум е възможността да пиша за това което в момента мисля без въобще да ми пука......различните "сравнения",стихчетата ,разгорещените и понякога хапливи реплики и спорове......ами тук всеки намира своето аз и няма нужда да го крие.....нищо не се губи нито се печели-всеки от нас макар и за малко става това което е в действителност е........
Така форумът заприличва на една огромна картина съставена от безбройните нюанси на характерите на участващите в него....пиршество от цветове и светлосенки....
Здраве и щастие за всички.......на корем!!!!!
- hristian37
- Двигател:
- Контакти:
- joker
hristian37 написа:JOKER - личен доктор на vwclub.bg
![]()
![]()
![]()
![]()
P.S. Пиши в коя област на докторството си
А защо не?????Готов съм на всеки да помогна....безкористно ...по форумски(ако мога разбира се....)
А за специалността......ами много пъти писах...имам две специалности..вътрешни болести и белодробни болести....
Върни се в “ОФФ-Топик - други”