Пациенти под прикритие в болниците???

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
hristian37
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот hristian37 » Вто 21 авг 2007 13:42

колега съгласен съм напълно с тебе за здравната каса. :D
И имам един въпрос - (да разведря малко обстановката)-защо като изпия една бутилка ракия и имам проблем със зрението :lol: :lol:

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Вто 21 авг 2007 14:29

hristian37 написа:колега съгласен съм напълно с тебе за здравната каса. :D
И имам един въпрос - (да разведря малко обстановката)-защо като изпия една бутилка ракия и имам проблем със зрението :lol: :lol:

Защото пиеш без да извикаш лекар при себе си....рисково е!

hristian37
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот hristian37 » Вто 21 авг 2007 15:45

жалко че няма да идвам тази година до морето - можеше да пробваме, но имам замисли за догодина - да приготвиш чантата за спешна помощ и ще се лекуваме :lol: :guinnes :drunk mhihi :drinking: :handshake :083:

Потребителски аватар
Стиви Джи
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Стиви Джи » Вто 21 авг 2007 22:50

Казват, че медицината се учи цял живот.
А някои лекари по цял ден спамят по форумите.

Потребителски аватар
KingoftheROAD
Автомобил: VW Transporter T4 1995
Двигател: ACU
Контакти:

Мнениеот KingoftheROAD » Сря 22 авг 2007 0:33

joker написа:...включително и болестите(ние не боледуваме по-малко от другите)...

Лекарите също ходят по лекари. Дори и да си най-добрият лекар не винаги можеш сам да се излекуваш. Но доколкото разбирам от хипократовата клетва - не следва ли от нея лекарите да работят и върху себе си и собственото си здраве. Виждал съм лекари да пушат и пият и още какви ли не вредни навици, а на пациентите да им забраняват точно същите неща. Аз не съм лекар, но според мен би следвало лекарите да дават личен пример. Наясно съм че и лекарите са хора като всички други, но медицинското образование би следвало да им изгради и здравословни навици. Не мислите ли?

Потребителски аватар
joker

Мнениеот joker » Сря 22 авг 2007 7:40

Стиви Джи написа:Казват, че медицината се учи цял живот.
А някои лекари по цял ден спамят по форумите.

Ех ,де да беше цял ден......ама уви...само в малкото минути отдих.....вместо да пият кафе и да пушат.....и защото този форум е превъзходно място за краткотраен отдих от стреса,а интелектуалният диалог тук до голяма степен превъзхожда някои безсмислени разговори из коридорите....

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Сря 22 авг 2007 7:59

joker написа:...и защото този форум е превъзходно място за краткотраен отдих от стреса, а интелектуалният диалог тук до голяма степен превъзхожда някои безсмислени разговори из коридорите...

Ехх, заради тези ти думи бих ти сложил специален ранг, заслужаваш си го, само си избери какъв да бъде :)

Потребителски аватар
Чудомир
Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES

Мнениеот Чудомир » Сря 22 авг 2007 11:02

vasstop написа:
joker написа:...и защото този форум е превъзходно място за краткотраен отдих от стреса, а интелектуалният диалог тук до голяма степен превъзхожда някои безсмислени разговори из коридорите...

...бих ти сложил специален ранг, заслужаваш си го, само си избери какъв да бъде :)

Last man standing?

Потребителски аватар
kokovanev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kokovanev » Сря 22 авг 2007 11:03

Здрасти, joker! Сега виждам темата... Мн. добре разбирам искреното ти възмущение - логично е за човек, отдаден на тази прекрасна, но често неблагодарна професия... Но не пропускаш ли някои факти, довели до такава идея?
1. Ситуацията в БГ - народа няма хляб, набляга се на зрелищата...
2. Насочва се напрежението в някаква посока /коя да е/, само да не е към управниците... :evil:
3. Колегите ти искат достойно възнаграждение за труда си - нормално, учителите и вс. останали - също, но погледнете за справка ср. раб. заплата в БГ - официалната... :evil:
4. Доста твои "колеги" по професия /те не са Доктори за мен!/ се превърнаха в изнудвачи-бизнесмени, спекулиращи със здравето, болката, живота на пациентите си - няма по-грозно нещо, повярвай...
5. Касата не и стигат парите - търсят и под вола теле вече, покрай сухото ще гори и мокрото - това е ясно, ама и доста сухо се събра - от ортопедите, през хирурзите, та до пулмолозите... За недоразумението "личен лекар" да не се отплесваме...

Може да се изрежда още доста, но е обед, отивам да хапна нещо с 1 мн. симпатична колежка... :)

П.П. joker, може да е поизтъркано, но нали знаеш, че присъстващите винаги правят изключение! Оставам с най-добри, приятелски чувства лично към теб, надявам се - и ти също! :beer :)

Потребителски аватар
joker

Мнениеот joker » Сря 22 авг 2007 12:16

kokovanev написа:Здрасти, joker! Сега виждам темата... Мн. добре разбирам искреното ти възмущение - логично е за човек, отдаден на тази прекрасна, но често неблагодарна професия... Но не пропускаш ли някои факти, довели до такава идея?
1. Ситуацията в БГ - народа няма хляб, набляга се на зрелищата...
2. Насочва се напрежението в някаква посока /коя да е/, само да не е към управниците... :evil:
3. Колегите ти искат достойно възнаграждение за труда си - нормално, учителите и вс. останали - също, но погледнете за справка ср. раб. заплата в БГ - официалната... :evil:
4. Доста твои "колеги" по професия /те не са Доктори за мен!/ се превърнаха в изнудвачи-бизнесмени, спекулиращи със здравето, болката, живота на пациентите си - няма по-грозно нещо, повярвай...
5. Касата не и стигат парите - търсят и под вола теле вече, покрай сухото ще гори и мокрото - това е ясно, ама и доста сухо се събра - от ортопедите, през хирурзите, та до пулмолозите... За недоразумението "личен лекар" да не се отплесваме...

Може да се изрежда още доста, но е обед, отивам да хапна нещо с 1 мн. симпатична колежка... :)

П.П. joker, може да е поизтъркано, но нали знаеш, че присъстващите винаги правят изключение! Оставам с най-добри, приятелски чувства лично към теб, надявам се - и ти също! :beer :)

Всичко до последната буквичка е точно така.....
мен и затова ме боли(ама истински),защото хвърлих доста усилия и време(повече от 20 години) за постигна нещо .....и сега когато знам,че мога.....се оказва,че вече условията са други и това,което съм градил в себе си толкова години не само,че не ми помага ами и ми пречи в някои ситуации.....просто не ставам за търговец(пък и ако четете Библията знаете,че Христос е изгонил търговците от храма....)
колкото до заплатите......те ненужно се преекспонират от добре платени журналисти,за да се скрият други проблеми...мизерията в болниците,недостига на лекарства,яловата здравна система.......
и още нещо ще ви кажа(от собствен опит)....лекарят когато е уважаван от пациентите никога не изпада в беда....хората винаги намират начин да помогнат по своему,а тази помощ е много по-ценна от всякакви пари......най-голямото богатство което човек придобива работейки тази професия е мястото в душите на хората което те ти отреждат за цял живот......Това с пари не се купува
....Тежко и горко на този,който не го е проумял....

Последна промяна от joker на Сря 22 авг 2007 14:42, променено общо 1 път.

hristian37
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот hristian37 » Сря 22 авг 2007 12:48

Жокер, пълниш ми душата - ако решиш да се местиш в София -пиши ми веднага и идвам да си ми личен доктор, тамън можеш да ми излекуваш проблема за който ти писах по нагоре :lol:

Потребителски аватар
Adnan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Adnan » Сря 22 авг 2007 14:00

hristian37 написа:Жокер, пълниш ми душата - ако решиш да се местиш в София -пиши ми веднага и идвам да си ми личен доктор :lol:

:да: Пиши ме и мене :!:

Потребителски аватар
joker

Мнениеот joker » Сря 22 авг 2007 14:59

За да бъде искрен на колегите по-горе ще кажа.....ако започна да работя като GP(личен лекар)......трябва насила да забравя много неща в коита съм вложил много труд и време....
И накрая за де ме нарекат "клавиатурен" филантроп(както някои ме нарекоха "клавиатурен" патриот") ще допълня,че една важна причина да се крия от време на време в безмълвните дълбини на този форум е възможността да пиша за това което в момента мисля без въобще да ми пука......различните "сравнения",стихчетата ,разгорещените и понякога хапливи реплики и спорове......ами тук всеки намира своето аз и няма нужда да го крие.....нищо не се губи нито се печели-всеки от нас макар и за малко става това което е в действителност е........
Така форумът заприличва на една огромна картина съставена от безбройните нюанси на характерите на участващите в него....пиршество от цветове и светлосенки....
Здраве и щастие за всички.......на корем!!!!!

hristian37
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот hristian37 » Сря 22 авг 2007 15:01

JOKER - личен доктор на vwclub.bg
: vw fen :083: :083: :083:

P.S. Пиши в коя област на докторството си :lol:

Потребителски аватар
joker

Мнениеот joker » Сря 22 авг 2007 21:17

hristian37 написа:JOKER - личен доктор на vwclub.bg
: vw fen :083: :083: :083:

P.S. Пиши в коя област на докторството си :lol:

А защо не?????Готов съм на всеки да помогна....безкористно ...по форумски(ако мога разбира се....)
А за специалността......ами много пъти писах...имам две специалности..вътрешни болести и белодробни болести....

Върни се в “ОФФ-Топик - други”