нищо хубаво не съм видял от спешна помощ и като цяло от здравеопазването.
"Докторе пръста на крака много ме боли , подут е и е червен...мисля че набира гной"
доктора- Топни го в солената вода на морето моето момче, ще се поуспокои.
"Докторе счупих си ръката (сигурно преди 10+ години беше)"
доктора към майка ми - Иди му купи бинт от аптеката (която е на 2431 метра) да го омотам на бързо.
"Докторке излезнало ми е някакво гадно петно на ръката...много сърби и се зачервява яко като го чеша".
Личната ми лекарка - Въй момче това е венерическа болест много сериозна.Води до стерелитет може и до по сериозни последици (вида ми в този момент

).
ПП. След това изтичах на друг лекар (специалист кожни болести ....) Излезе си алергия някаква към някво си животно...мазах го с една фъшкия 10 дена и изчезна...
(не се оправдавам , ..не съм заразен, така си е).
"Ало спешен център , паднах тука по едни стълби и стъпах на криво...много ме боли крака и мисля че съм го счупил или нещо..."
Тъпака на телефона срещу мен - Къде се намираш (намираТЕ се казва брато).
"Ами еди къде си...(мястото е в краен квартал)."
пак оня - От кой номер звъниш (

).
"Какво значение има , звъня ви да кажа че се паркирах лошо и може би си счупих крака...линейка или нещо няма ли да изпратите?"
той - Много е далече мястото и проверявам дали не ме лъжеш...(аз вече

)
"Не ви лъжа (говоря на ВИЕ през цялото време)"
оня - вижте какво лапета такива(аз вече така

) само ни разкарвате и ще дам номера ти на полицията да знаеш (вярно беше отдавна ама гласа ми вече беше достатъчно мутирал).
ТУК телефона се затвори...Звъннах още 1 път и се повтори същото.За мой късмет мина някаква жена която отиваше до магазина (вечерта се развива случката) и си помисли че ме бият (бях с приятели)....обясних й какво става и каза че като се прибере ще извика линейка.След около 30 минути побелял от студ и болка дойде линейката с един заспал чичка който каза "Натоварете го отзаде" (а ве лек да не съм някъв чувал с картофи

).
Другото беше че в линейката осезаемо миришеше на мастика (не е спирт знам как миришат и 2те

).
Още колко такива феноменални истории имам за описване около брат ми , покойния ми дядо , мен самия и познати та свят да ви се завие.
Някой са смешни , други направо стресиращи и отвращаващи завършващи фатално поради лекарска немърливост.
За здравеопазването в Ст.Загора ви просветли батката анти-пушач от Бургас