Искам да изкажа възмущението си към бърза помощ

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
bomini
Автомобил: Audi A4 Quattro
Двигател: AVF
Контакти:

Re: Искам да изкажа възмощението си към бърза помощ

Мнениеот bomini » Сря 21 яну 2009 10:56

npachovski написа:...

Вместо да ми скачаш и да ме удостояваш с цял отговор, можеше просто да си промениш 1 буква в заглавието на темата :). С най-добри чувства.

Потребителски аватар
ivsnara
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: Дизел

Re: Искам да изкажа възмущението си към бърза помощ

Мнениеот ivsnara » Сря 21 яну 2009 12:28

На мене ми се наложи преди няколко вечери да звънна на спешна помощ майками имаше някакви неуписуеми болки в кръста и направо незнаеше каде се намира и в 1 вият момент изкл и ти от стрес от уплаха викам какав беше номера направо незнам и веднага 112 жената беше доста разбрана веднага препрати съобщението където трябва и дойдоха.... абе да не се случват такива работи че ужаст...

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Сря 21 яну 2009 12:35

нищо хубаво не съм видял от спешна помощ и като цяло от здравеопазването.
"Докторе пръста на крака много ме боли , подут е и е червен...мисля че набира гной"
доктора- Топни го в солената вода на морето моето момче, ще се поуспокои.
"Докторе счупих си ръката (сигурно преди 10+ години беше)"
доктора към майка ми - Иди му купи бинт от аптеката (която е на 2431 метра) да го омотам на бързо.
"Докторке излезнало ми е някакво гадно петно на ръката...много сърби и се зачервява яко като го чеша".
Личната ми лекарка - Въй момче това е венерическа болест много сериозна.Води до стерелитет може и до по сериозни последици (вида ми в този момент :shock ).
ПП. След това изтичах на друг лекар (специалист кожни болести ....) Излезе си алергия някаква към някво си животно...мазах го с една фъшкия 10 дена и изчезна...
(не се оправдавам , ..не съм заразен, така си е).
"Ало спешен център , паднах тука по едни стълби и стъпах на криво...много ме боли крака и мисля че съм го счупил или нещо..."
Тъпака на телефона срещу мен - Къде се намираш (намираТЕ се казва брато).
"Ами еди къде си...(мястото е в краен квартал)."
пак оня - От кой номер звъниш ( :shock ).
"Какво значение има , звъня ви да кажа че се паркирах лошо и може би си счупих крака...линейка или нещо няма ли да изпратите?"
той - Много е далече мястото и проверявам дали не ме лъжеш...(аз вече :banghead: )
"Не ви лъжа (говоря на ВИЕ през цялото време)"
оня - вижте какво лапета такива(аз вече така :bowdown ) само ни разкарвате и ще дам номера ти на полицията да знаеш (вярно беше отдавна ама гласа ми вече беше достатъчно мутирал).
ТУК телефона се затвори...Звъннах още 1 път и се повтори същото.За мой късмет мина някаква жена която отиваше до магазина (вечерта се развива случката) и си помисли че ме бият (бях с приятели)....обясних й какво става и каза че като се прибере ще извика линейка.След около 30 минути побелял от студ и болка дойде линейката с един заспал чичка който каза "Натоварете го отзаде" (а ве лек да не съм някъв чувал с картофи mhihi ).
Другото беше че в линейката осезаемо миришеше на мастика (не е спирт знам как миришат и 2те :drunk ).
Още колко такива феноменални истории имам за описване около брат ми , покойния ми дядо , мен самия и познати та свят да ви се завие.
Някой са смешни , други направо стресиращи и отвращаващи завършващи фатално поради лекарска немърливост.
За здравеопазването в Ст.Загора ви просветли батката анти-пушач от Бургас mhihi

Потребителски аватар
Милослав
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Милослав » Сря 21 яну 2009 14:25

Това са изверги, а не хора.
За тях трябва най-тежкото наказание. И който мисли да съди този ми пост, нека ми напише ЛС, ще му отговоря.

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Сря 21 яну 2009 14:39

Бързата помощ в монтана са ИДИОТИ. Ето какво ми се случи миналата година. Баба ми живее сама в монтанско. Ние сме в София. Селската комшийка ми звъни сутринта и ме буди че баба ми е в някакво неадекватно състояние, вероятно инсулт. Казах й да викне бърза помощ. Те я отсвирили, тъй като селото е на 20км от Монтана, няма роднина и ако евентуално нищо и няма, няма какво да я правят после баба ми. Казала им е че ще им плати бензина - пак не. Та....паля аз голфа (да не казвам как карам) и отивам натам. Добре че се сетих че братовчедка ми е докторка там, та я с мноого връзки дойде бързата помощ може би след 1:30-2 часа. Отивам в болницата, при което гледам чинно паркирани 4 линейки с мръсни предни стъкла - видимо не са карани днес!!! Както и да е баба ми са я приели. Идва един дядо с кърлеж. Доктора си пуши и му вика - абе чакай сега съм в почивка, като си изпуша цигарата и хапна ще го извадя.......

Това ме потресе....има хора, има линейки и пак не искат да работят. ИДИОТИ.

Потребителски аватар
palikari
Автомобил: GOLF 5 Polo Lounge tdi 2015
Двигател: BMM-2006

Мнениеот palikari » Сря 21 яну 2009 16:24

По темата-не се лъжете,когато имате нужда от Бърва помощ да кажете,че причината заради кото ги викате е от преди ден или два.Бабата падна лошо в поледиците,адски болки 2 дена и накрая ги извикали.Лекаря и е взел 50лв с обяснението,че не е спешен случай,като намеря време ще го търся тоя парцал.

Потребителски аватар
leavon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот leavon » Сря 21 яну 2009 16:40

[quote="Милослав"][/quote]

Имаш лично..

Потребителски аватар
rosy
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosy » Сря 21 яну 2009 16:50

Тъпото е че покрай такива дебили го отнасят и свестните доктори. Все пак това са хора с специфичната професия да спасяват човешкия живот. Работете един месец в бърза помощ и ви гарантирам че ще изперкате. Напрежението е зверско. От друга страна е незаслужено всички да бъдат оплюти. А за тези които е заслужено, оплюването им е малко.

Потребителски аватар
Милослав
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Милослав » Сря 21 яну 2009 17:13

rosy написа:Тъпото е че покрай такива дебили го отнасят и свестните доктори. Все пак това са хора с специфичната професия да спасяват човешкия живот. Работете един месец в бърза помощ и ви гарантирам че ще изперкате. Напрежението е зверско. От друга страна е незаслужено всички да бъдат оплюти. А за тези които е заслужено, оплюването им е малко.

И при мене напрежението е зверско ама не рева.
Аз съм си го избрал и си го работя. Не съм го бил с книгата по главата да става лекар, да е мислил - да би мирно седяло, да не би чудо видяло.

И само да вметна дядо ми е лекар, вече не практикува от години, защото е на възраст, но и той твърди че такива идиоти не е имало никога.
Да не си отварят устата срещу черпак като го видят , че не могат да го лапнат.

ПС Колeгата с личното - отговорено ти е .

Последна промяна от Милослав на Сря 21 яну 2009 21:53, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
propparo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот propparo » Сря 21 яну 2009 19:42

Милослав написа:И при мене напрежението е зверско ама не рева.

Абсолютно.Всеки сам си решава колко и какви дини да носи под мишница.Лекарската професия не е казарма,че да има насила държани хора там,които да ги мързи да я работят.Всички знаем защо в България се става лекар и защо в повечето случаи тази професия е наследствена.Както и доста други професии с гарантирано висок месечен доход,независимо от компетенцията и кадърността на изпълняващия ги.
Хипократовата клетва отдавна се счита за нещо напълно излишно и някакъв бюрократичен акт през който трябва да се мине.
Морал,морал липсва в такъв тип професии у нас,където първо трябва да помогнеш на друго човешко същество,а след това да го питаш колко взима на месец,за да сметнеш колко да го одереш.

aito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот aito » Сря 21 яну 2009 19:56

нещо повечето се кецате.на "човека" с "животните",който плаща заплатите на хората ,които биха бързали на " пожар" да му помогнат,с ясната мисъл,че не се знае какво му е -ако някога ти се наложи от тел 112 ще ти пратят специален екип ,не от 150!
случайните инциденти с някои хора в комбинация с някакви обстоятелства не дават право да се говорят такива глупости!!

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Сря 21 яну 2009 20:18

Значи , изчетох цялата тема ...
имам няколко забележки към писаното и едно малко коментарче от моя страна...
Смоке , ти какъв човек си да викаш бърза помощ за изкълчен глезен ??? :shock
ако ти пратят на теб кола а в същото време някой се нуждае найстина от тази кола ?
другите найстина може и да са прави може и да не са ... не знам , но хората се борят като неандерталци...
преди 4 дена бутах линейка аз и сестрата , защото няма кой да им усигори гуми (така мисля) , на най малкия сняг и лед едвам я избутахме... аз и сестрата... а през това време от 3-те блока до мястото където беше закъсала , на терасите имаше поне 20-30 човека , които просто си пушеха и сигурно снимаха клипове за вбокса....
хората правят всичко по силите им, не всички но повечето...
не е трезво да седиш и да казваш, че всички са боклуци , щото оператора им не ти повярвал, че си си изкълчил глезена и викаш бърза помощ....

ПП: а автора е спокойно за темата за неграмотници от форума ... пише все едно е в 5-ти клас...
пооправи малко правописа, вместо да се цупиш на колегата, който ти направи забележка...

Потребителски аватар
Sara_Bold
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sara_Bold » Сря 21 яну 2009 22:05

Хулигане, налагало ли ти се е да имаш взимане даване с доктори и по-специално с Бърза помощ?

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Re: Искам да изкажа възмощението си към бърза помощ

Мнениеот MITKO_DVD » Сря 21 яну 2009 22:25

vasstop написа:При такива случаи звънете на номер 112, там разговорите се записват.

А па те бате колко са компетентни просто направо се изедох от яд че им звъннах преди 4-5 дена.Случея:
Една вечер седим с жената в спалнята с малкия и глеаме ТВ и след малко се звъни излизам в коридора и отивам да отвора и при отваряне на вратата на спалнята ме удря миризма яко на газ ,викам си ае дееба май требе да спра джойнта пак :Mr Green Fun :Mr Green Fun ,отварям входната врата и съседката под мен на 4 ет. пък аз съм на 6 ет. и ми вика абе у ваз мирише ли на газ че у нас е страшно ,викам мирише яко,и от там се почва ходене по апартаментите над и под нас да видим да не би на некой да му е станало лошо от това изпускане на газ.На някоко места нямаше никой и викам може да е проблемав некой от тез апартаменти.От там женицате се беше шашнала,аз обаче се праа на мъж викам споко сега ше звъннем на 112 и ще се оправят неща.Звъна аз дига некъв оператор,обяснявам му случея ,а той ми вика ..абе имашли стационар да ти звънна след малко,викам не звъна от мобилния и съм по етажите,а той ок аз ще ти звънна след малко.Звъни ми той и ми вика ми обадете се на пожарната,ние нищо неможем да направим :shock :shock :shock :shock :shock ,направо паднах,нали викат че след 2 г.други спешни номера няма да има а ще се звъни само на 112 и те ще разпределят на кой да се обадят :screwy
Направо незнам,ебало си е майката на секъде :cry:

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Сря 21 яну 2009 22:52

Sara_Bold написа:Хулигане, налагало ли ти се е да имаш взимане даване с доктори и по-специално с Бърза помощ?

да , ама не съм ги викал , ами пробвах да отида сам ...
да кажа ли какво стана или всички се досещате ?
не всички са такива .... наистина , диспечерите ин ги са слаби.... 112 е телефона вече

Върни се в “ОФФ-Топик - други”