Аз винаги съм помагал,но има и много неблагодарни колеги за съжаление.Ето една случка от миналата година.
23:00 Карам си аз към вкъщи и виждам спряла кола на познат.Спирам аз,едно познато момче с още едно момче ме пита дали имам кабели.Отговарям аз,че кабели нямам,но въже имам.Дай да видим какъв е проблема и да видим кво ще правим.
Цялата работа беше,че непознатото момче закъсало с Нисана си-Примера 2009год.
И така,тръгнахме с момчето към закъсалата кола,с надежда,че може би ще запали на дърпане.
Колата е на около 6км,и на около 2км ми свърши газта,отивам да заредя за 5лв,че нямах повече.
Заредих аз,караме към колата,стигаме.
тръгваме да я теглим,нъц-никакъв напредък.И така 7-8км до дома на собственика,Голфи тегли 2тонния японски кошник,като леко се поднася на завоите,но все пак върви.
00:00ч. Оставихме колата пред собственика и,и тръгваме по бензиностанции,търсейки отчаяно кабели.И от 5 бензиностанции,в последната намерихме кабели,уж хубави,колегата им брои 50лв.
01:00ч. Отиваме към умрелия японец,с надеждата,че ще запали.Да,ама не.Не ще и не ще.Сложихме и от Голфа акумулатора-не ще.
Стана 02:00.Вземаме акумулатора под ръка,ще го зареждаме.
Отидох до нас,взех зарядно,закачихме нисана към тока,въртим-не пали.В същото време,на 7-8инчовия дисплей се извисява-Temperature is too low-a вън бе едва -5.Срам го хвана собственика,вика айде,утре ще я мъча,явно няма да стане сега.
03:00ч.Тръгвам да паля Голфа да си ходя-пали и гасне,газта беше свършила.На 2то въртене след прехвърляне на бензин,акумулатора умря заради въртенето на Нисана.Викам колега,айде да бутнем.Запалих,малко да постоя на място,че беше студен .
И виждам,че колегата спокойно ми намаха с ръка и влиза в тях.Ядосах се аз и отпраших.
И от тогава,въпросния "колега" съм го виждал поне 10 пъти,и се прави,че не ме познава.
4 часа мръзнене,изгаряне на последните ми пари за гориво,изтощен акумулатор,и в 6часа трябваше да съм на крак,защото бях на лекции на 50км от нас.
И за всичко това,дори едно благодаря не получих...
Затова,колеги,ако се наложи да Ви помагат-бъдете поне малко благодарни.
Весели празници.