Дори и темата да приключи само с моя пост, надявам се да повлияе на някой положително.
Много се дразня като видя някоя закъсала кола и след нея всички свирят, вместо да слезе някой да помогне да я избутат да не пречи на движението.
Няма застраховани и на мен се случи днес в задръстване да ми изтропа помпата на съединителя и си останах на място. Добре, че зад мен случайно караше колега от форума, не се сещам как се пише тук, кара Seat Toledo - моите искрени благодарности, веднага слезе и помогна да избутаме колата настрани
Благодарности и на Ники(niksi)
за диагностиката по телефона и след като си разбрах положението, че няма как с подръчни средства да потегля, Виктор(bomber)
дойде да ме дръпне (за кой ли пореден път), стане ли време за смяна на съединителя на голфа, трябва да има един комплект съединител от мен
За мен това е смисъла на форума
не всичко е купува/продава, на кой му била по-бърза или по-красива колата, важното е да си помагаме кой с каквото може. И тук искам да вмъкна да не забравяме и колегите с други марки коли, да бъдем колегиални независимо от марката. Особено сега когато идват празниците и всеки е тръгнал на някъде, ако видите някоя закъсала кола да не я отминавате с безразличие, защото както казах застраховани няма и може утре вие(не го пожелавам на никой) да сте на тяхно място. Нека всички стигнем безаварийно натам на където сме тръгнали и ако е възможно да ударим едно рамо на нуждаещия се. Отправям и забележка към себе си, че мястото на кабелите ми за ток и въжето не е в гаража и вместо да седят там, по-добре да ги нося с мен, не винаги нуждаещият се носи със себе си. 

Ама то си е до възпитание...
Гумата беше срязана като с флекс. Беше към 6 вечерта и се беше постъмнило и никой не спря. Само намалят и после газ. Викам си ей сега я закъсахме. Един човечец с раздрънкано пежо спря, попита какво става , аз му обясних и той каза че ще закара някакви хора и се връща. И наистина дойде, даже отиде до дома си да вземе ключ щото неговия не ставаше на полото. Е как да не му благодариш - дадох му 10 лв. да се почерпи, а той не ги ще. Със зор му ги набутах в джоба.
Стана ми кофти и даже си помислих да се върна но нямаше къде да обърна и движението наистина беше много натоварено..
...за 2 минути спряха 2 коли да питат дали имам нужда от помощ