Помощ!!! Ще полудея вече !!! Помагайте !!!

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
ANTOV_MS
Автомобил:
Двигател:

Помощ!!! Ще полудея вече !!! Помагайте !!!

Мнениеот ANTOV_MS » Съб 08 мар 2008 8:42

колеги трябва да правя промяня предназначение на моят магазин :cry: намерих един който се занимава с тези неща но много време ме мотае и се оказа че до сега не е пипнал нищо по моят въпрос :cry: а аз вкарвам пари всеки месец за наеми и оборудване :cry: четири месеца магазина стои и не работи а само гълта пари :cry: някой ако знае нещо нека подскаже Благодаря предварително !!!

Потребителски аватар
juve
Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
Двигател: AAZ - ALH

Мнениеот juve » Съб 08 мар 2008 9:42

Колега , сори за спама , ама така зададен въпроса ти е доста ...странен .... Лично аз ( може би съм м'гла ) не разбрах какво точно искаш да промениш - документно преобразуване ли , вътрешния интериор или какво ? защото как така даваш пари за оборудване а няма резултат а ти пак даваш .... мътно ми е ;)
Дано се оправиш ...успех :wink:

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот groznika » Съб 08 мар 2008 9:45

Колега... наистина от темата не става много ясно какъв точно е проблемът...

Потребителски аватар
ANTOV_MS
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ANTOV_MS » Съб 08 мар 2008 9:53

ок :wink: извинявам се :oops: трябва да направя смяна предназначение :wink: сега се води магазан за промишлени стоки :cry: трябва да стане на бърза закуска :wink: това означава че трябва да се вадят документите заобекта на ново :cry: все едно се почва строежа от начало :cry: поне така ми обясниха на мен :cry: за това трябвало да се обурна към надзорна фирма (строителен надзор) и те да го направели за да получа разрешение за ползване :cry:

Потребителски аватар
juve
Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
Двигател: AAZ - ALH

Мнениеот juve » Съб 08 мар 2008 10:59

Етоо ... това е друго вече :) Аз не знаех , че вече така се процедира - това до колкото знам е тяхна работа само ако свързана с грандиозни преработки на помещенията свързани с промяна на стени и пипане по носещите конструкции ..... винаги съм смятал , че най- големите гадове са тези от ХЕИ , ДВСК и всякаква такава чудесия - хора , боравещи с абстрактни понятия имагинерни стойности - те са проблемните ! Много често даже не знаят какво искат ( освен за портфейла си де - там знаят ) ... ама принципно мисля , че си се насочил правилно - да вземеш за консултант ( на частно ) хората , които са длъжни да издадат експертно мнение по даден ( твой ) въпрос е доста умен ход - понякога бавен , обаче във всички случаи по добър от множество поправки с цел да се угоди на Органите ;)
Успех ..и се зареди с нерви и търпение - ще ти трябват в големи количества :idea:

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Съб 08 мар 2008 13:03

Ами отиди където се сменя статута в обищната и гледай кой е най-добре облечения служител. Щом гълта пари така или иначе давай и там малко за да стане по-бързо. :o Не знам кой си хванал но щом магазина е твой ти трябва да си оправиш документите :!: Това е просто смяна на статут, за какъв стореж от начало въобще става дума? :roll:

Потребителски аватар
ANTOV_MS
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ANTOV_MS » Съб 08 мар 2008 13:15

документите са същите като за нов строеж :( минаваш всичко на ново

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Съб 08 мар 2008 13:23

Потърси тука.
http://lex.bg/forum/viewtopic.php?p=211712
Мисля че всичко става в обищата с точния човек. :wink: А още повече щом сега е със статут ма магазин. Смяната би трябвало да е по-лесна отколкото ако беше апатрамент примерно. Де да знам... :dontknow:

Потребителски аватар
orgasmatron
Автомобил: Passat B4 Syncro
Двигател: AGG
Контакти:

Мнениеот orgasmatron » Съб 08 мар 2008 14:02

Мисля че процедурата се нарича преотреждане - прави се заснемане на магазина, в последствие нов архитектурен проект, ЕЛ, ВиК, пожарна, ХЕИ и т.н.
Ако те интересуват подробности мога да питам майка ми, тя е архитект и покрай нея съм ги запомнил тези неща

Потребителски аватар
Miki
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Miki » Пон 10 мар 2008 16:39

Колега, не искам да те отчайвам, но си го закъсал.
Брат ми преди 2 години беше на твоя хал и да ти кажа човека направо се отказа - наистина документи се вадят за всичко - от-до, все едно регистрираш обекта за пръв прът. И в съвета е една мафия, не е за разправяне. Не отидеш ли при посочения от тях човек има да те мотаят с месеци. А въпросния човек /фирма де/ взима мноого по-дебело, отколкото ако ти се свържеш с конкурентна такава, но си им в ръчичките и няма къде да мърдаш. А да се справиш сам с всичко необходимо - забрави. Можеше навремето, но не и сега.

Потребителски аватар
zaro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zaro » Пон 10 мар 2008 16:43

не е толкова страшно, отиди сам в съответната служба която те интересува, сондирай мнения, те ще ти посочат човек който ще ти свърши работа, не е задължително да ти отреже главата, но не пести пари, разбира се ако имаш възможност да ги дадеш, че без снасяне нестава работата:)

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пон 10 мар 2008 16:59

black` написа:Потърси тука.
http://lex.bg/forum/viewtopic.php?p=211712
Мисля че всичко става в обищата с точния човек. :wink: А още повече щом сега е със статут ма магазин. Смяната би трябвало да е по-лесна отколкото ако беше апатрамент примерно. Де да знам... :dontknow:

:да: - човек в общината е ключовата дума.Работя в архитектурна фирма и от опит знам ,че няма по-голяма бюрократщина от смяна предназначение /навсякаде различно и с некви мъмрения и т.н./.Не искам да те отчайвам но ако нищо не е пипнато найстина се искат 4-6 месеца за цялата процедура.Като за начало се иска заснемане на съществуващо положение/един комплект чертежи/,нещата който се променят и проектното полжение-тва за папка архитектура ,а си има и другите специалности -ел. и ОиВ + конструктивно становище.Адски тромаво е на сичкото и отгоре супер много гърчат на проекта ,а после не гледат кво е направено :shock - няма такава простотия.Може да се каже ,че ебаха малката на малкия бизнес с тая гомнянщина.
P.S.Правихме такова нещо скоро на общинска банка и те през тва време си го бяха постройли и си бачкаха - никой не ги пипаше ,ама си бяха проправили пътеките в общината :wink:
P.S.Апартамент ,магазин се в г.з иска се сичко от начало :cry:

Потребителски аватар
slavi ivanov slavov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот slavi ivanov slavov » Пон 10 мар 2008 22:54

Честито на печелившите дет са вика

Върни се в “ОФФ-Топик - други”