Колега...отговорът няма да ти хареса...Затова ще почна така:
Ти сега ме изпитваш къде ще ударя на камък и колко знам ли?
Майтапа настрана - за всичко има начин, въпросът е колко време ще изгубиш да си играеш (с инструменти, които не нарушават директивата на ЕУ, ако ме разбираш

) и дали не е по-добре да печаташ наред...
Та за да видиш, че и тука имам жокер са теб: Идеята е да "прескочиш" определени слайдове (гледам, че знаеш английски, затова ти пиша директно така...). Та прескачането може да го постигнеш или с не-ЕУ-директивни инструменти като пиратски Акробат (не рийдър!, а онова, дето струва $$$ и може да трие страници от пдф-а), или с тулове като FreePDF (тъй и тъй имаш вече гоустскрипт).
Та като инсталираш ФрееПДФ отваряш оригиналния пдф и принтваш последователно страниците с изключение на тези дето ги прескачаш. За тази цел пишеш в принт диалог-а при "Range:" 1-5,7,9-12 (сиреч прескачаш стр 6 и 8 ).
Ако така не стане, то принтваш към ФрееПДФ принтера с опцията MultiDoc (ще я видиш, сега е малко сложно да я обясня "на сухо")
Така ще получиш пдф, който е като оригиналния, има син бекграунд, но му липсват страниците 6 и 8. Оттам процедурата към тиф с всички екстри вече я знаеш.