избор на климатик

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Re: избор на климатик

Мнениеот stefan4o » Нед 05 юни 2011 21:29

500-600 лева и според мен са крайно недостатъчна сума. По-добре не си давай парите излишно или вземи нещо на изплащане. Накрая с парите от спестения ток може да се окаже, че си го изплатил :!:

Потребителски аватар
vwfena
Автомобил: VW passat
Двигател: PB 1991
Контакти:

Мнениеот vwfena » Нед 05 юни 2011 21:40

fantomasss написа:....
Е може да вземеш нещо секънд хенд, но след няколко месеца да се окажеш в сегашното положение със същата тема втори дубъл. Успех!
:drinking:

Много зависи колега имам позната със секънд хенд Дайкин вече две зими няма никакъв проблем. Вчера ми каза само ,че трябва да го допълнят и това е след две зими, което ще рече повече от година и половина.

Потребителски аватар
fantomasss
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот fantomasss » Нед 05 юни 2011 21:50

vwfena написа:
Е може да вземеш нещо секънд хенд, но след няколко месеца да се окажеш в сегашното положение със същата тема втори дубъл. Успех!

Много зависи колега имам позната със секънд хенд Дайкин вече две зими няма никакъв проблем. Вчера ми каза само ,че трябва да го допълнят и това е след две зими, което ще рече повече от година и половина.

Е ти сам го каза, трябва да го допълнят, при това говорим за Дайкин, а ако вземе друг, кой знае колко ще изкара. При втората употреба е голяма доза късмет, но няма гаранция и никой не знае колко зими и лета е бъхтал. Пък и за 500 лева читав Дайкин 12-ка инвертор не знам дали ще се намери.

Потребителски аватар
vwfena
Автомобил: VW passat
Двигател: PB 1991
Контакти:

Мнениеот vwfena » Нед 05 юни 2011 21:53

fantomasss написа:
vwfena написа:

Е ти сам го каза, трябва да го допълнят, при това говорим за Дайкин, а ако вземе друг, кой знае колко ще изкара. При втората употреба е голяма доза късмет, но няма гаранция и никой не знае колко зими и лета е бъхтал. Пък и за 500 лева читав Дайкин 12-ка инвертор не знам дали ще се намери.

Има толкова са, горе-доло 500-600 лв. и около 100 поставяне. А това с допъването ще го има със всеки. И говоря за Дайкин инветорен Клас А.

Потребителски аватар
fantomasss
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот fantomasss » Нед 05 юни 2011 22:06

Както и да е, аз не бих рискувал, но ако колегата прецени, да се мята, пък каквото излезе. :012:

Потребителски аватар
Vantage
Автомобил: Golf R 2017
Двигател: Variant 4motion

Мнениеот Vantage » Нед 05 юни 2011 22:39

Нов General с плазмен филтър на въздуха. Страшен е - зимата в големите студове нагласен на 22 градуса(не обичам много топло) в стаята беше точно толкова, винаги прави точно зададената температура независимо от температурите навън, изключително икономичен, а и пречиства въздуха от неприятните миризми. :да: Но цената е доста солена...
Да добавя... 2 години изкарах с Haier до като не издъхна. Изобщо не съм доволен- харчеше 2 пъти повече ток от General-а, а и зимата през няма и половин час се размразяваше...
Става въпрос за инверторни климатици.

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Нед 05 юни 2011 22:48

Ако искаш да постигнеш не много висока температура, само за да се спи в стаята - слагай някакъв нов евтин климатик :wink:
За 600 лв може да си чземеш midea или haier и за тях знам че горе долу стават :)
Има и електролукс на тези пари, но не знам как в като качество.

Ако искаш стаята да е постоянно отоплена и температурата да е приятна за стоене - по добре е да си вземеш инверторен климатик и да не е от най евтините :wink:
СПоред мен по-добре нов на изплащане, отколкото втора употреба :wink:

Потребителски аватар
stoi4o.d
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoi4o.d » Нед 05 юни 2011 22:54

Дай още 300лв. и си вземи нещо по-качествено,което ще държи години и ще ти се изплати,за 900лв. се намират доста добри :да:

Потребителски аватар
inzovo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот inzovo » Нед 05 юни 2011 23:15

godfadar написа:Дай още 300лв. и си вземи нещо по-качествено,което ще държи години и ще ти се изплати,за 900лв. се намират доста добри :да:

колегата е прав,но все пак всеки се простира според чергата :да: Аз лично 4ри години карам с Мидея за 600 лева и досега нямам ядове и зима и лято,без даже и профилактика да съм му правил!!!!!

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Нед 05 юни 2011 23:25

Имам инверторен Осака от 5-6 години , шумен е , но топли перфектно :) !
В службата имаме Мидеи - неинверторни , охлаждат добре , и зимата също :Mr Green Fun .
За отопление си търси такъв с голямо вътрешно тяло , за да постига голям дебит на въздуха при малка скорост , иначе да не съм на този дето ще спи в стаята :idea: ..... освен другите неща разбира се !

naydenov23
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот naydenov23 » Пон 06 юни 2011 14:02

Я ми кажете има ли опасност да използвам обикновен, неинверторен климатик зимата при минус 20 градуса примерно? Защото имам някакъв Daykin 12, който си го държа включен цялата зима, а на упътването пише да се използва до минус 5 градуса.

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Пон 06 юни 2011 14:09

naydenov23 написа:Я ми кажете има ли опасност да използвам обикновен, неинверторен климатик зимата при минус 20 градуса примерно? Защото имам някакъв Daykin 12, който си го държа включен цялата зима, а на упътването пише да се използва до минус 5 градуса.

Най-малкото ефективността му става по-лоша от на "духалка" или ел. радиатор mhihi .

naydenov23
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот naydenov23 » Пон 06 юни 2011 14:19

milmar написа:
naydenov23 написа:Я ми кажете има ли опасност да използвам обикновен, неинверторен климатик зимата при минус 20 градуса примерно? Защото имам някакъв Daykin 12, който си го държа включен цялата зима, а на упътването пише да се използва до минус 5 градуса.

Най-малкото ефективността му става по-лоша от на "духалка" или ел. радиатор mhihi .

Въпроса е дали може да се повреди самия климатик, а разхода на ток да кажем, че не се отчита при мен.

Потребителски аватар
titi7707
Автомобил: Golf 3
Двигател: ABS 1993

Мнениеот titi7707 » Вто 07 юни 2011 19:22

колега нещо бъркаш 13ка дайсекай под 2000лв. и доставна цена няма как да я барнеш!аз съм в този бранш от 10 години и ако ми намериш за 1200лв. ще си купя поне 100бр.!хипер инвертор за тези пари мога ти предложа само Мидея и нищо друго!
а относно темата колега прежали още 300 лв. и си вземи едно Фуджи или Фуджицу то едно и също 12ка обикновенна и ти гарантирам че няма да имаш проблем през зимата!тези инвертори са по икономични но пък за сметка на това след гаранцията ремонтите за много скъпи!

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Вто 07 юни 2011 19:31

Добре де а колко е раликата в % като харч на обикновен и икономичен инверторен климатик :roll:

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”